VEGÁNOK MEKKÁJA VESZPRÉMBEN: KEDVENC NASSOLDA

Még ősz végén akadtam rá a Kedvenc Nassoldára a szülővárosomban, Veszprémben, és miután visszatértem Oroszországból az első helyek között volt, ahova el szerettem volna menni. Ha egy helyet szeretnék lecsekkolni, akkor az Y-generációhoz híven a Facebookot és az Instagramot hívom elő, de egyre inkább az Instagram a menő – ráadásul Szentpéterváron ezt is mesteri szintre fejlesztettem, hiszen a #CoffeeTimeChallenge2017 során kávézók fedeztek fel engem is, akik elkezdtek követni, én pedig új helyek után kutatva az ő oldalukon landoltam. A Kedvenc Nassolda így már az Instagramon keresztül is megfogott: letisztult hely, sok fénnyel, ínycsiklandó finomságokkal, amiket ráadásul bárki kipróbálhat, hiszen ők elsősorban  glutén-laktóz-cukor mentes édességeket készítenek.A hely könnyen megközelíthető, az egyetem főkollégiuma mellett található a 10 emeletesben (Egyetem utca 14.) – errefelé nincs is több 10 emeletes, ezért nehéz eltéveszteni az Egyetem utcában található oldschool panelt, ahol egyébként #funfact 10 éve laktunk néhány hónapig :D

Nagy vásárlás után estünk be a húgommal, mindenképpen szerettünk volna kávézni és kipróbálni valami vegán finomságot. Ha nyitnék egy kávézót, akkor hasonló színvilágban és stílusban gondolkodnék: imádtam a tágas tereket, a raklapokból elkészült ülőalkalmatosságokat és a néhol megjelenő zöld növényeket: tiszta tavasz!


A kávét egyszerű papírpoharakban kaptuk, itt is választható a normál tej mellett növényi tej is (én a kókusztejért vagyok oda, ezeket is házilag készítik itt!). Sütemények közül pedig egy meggyes tortát választottunk, aminek zserbó íze volt és személy szerint nekem ez tetszett a legjobban (of kórsz ez is vegán termék). A csokigolyó és az apróbb sütemények kevésbé tetszettek, de azt hiszem, hogy akinek valamilyen intoleranciája van, annak ezek is tökéletesek lesznek (cukor-, glutén-, tejtermék-, szója-, tojásMENTES).


A hely állatbarát, kutyával is lehet jönni, van itató a számukra és elég tér, egyáltalán nem zavaró a jelenlétük :)
Funfact bloggereknek/geekeknek és a fiataloknak: WiFi is elérhető, így a kávézás-sütizés közben be lehet csekkolni :)

Facebook oldaluk ITT találhatjátok meg, Instagramon pedig @kedvencnassolda néven kereshettek a helyre!

2 megjegyzés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.