UTAZZ VELEM: PUSHKIN - CARSZKOJE SZELO -SZENTPÉTERVÁR

A téli hónapokban extrán nehéz kimozdulni otthonról. Az itteni hideg annyira nem is akasztott ki, sokkal inkább a szürkeség. Bezzeg -20 fokban sütött a nap, így én igazán visszasírom a mostani épphogy nulla alatti hőmérséklet helyett. Annyit tudok kierőszakolni magamból, hogy bemetrózom a belvárosba, megkeresem a legújabb kávézót, amit kiszemeltem magamnak (a 2017-es év egyik célja, hogy 50 kávézóba ellátogassak, amiről Instagramon vezetem a kihívást #CoffeeTimeChallenge2017 néven), eltöltök néhány kellemes órát a kávémmal és valami egészségesnek tűnő kajával, majd jövök haza. Persze ezzel elmegy az egész délutánom, de nem is bánom.

Kis bagoly lettem persze, mert mire feléledek, addigra már újra besötétedik és akkor tudok csak magammal kezdeni valamit. Hiába is tervezgettem több dolgot most Pétervárra, azért sok helyre nem jutottam el. Bár ha belegondolok, akkor mondjuk a pesti ismerőseim sem járnak el minden hétvégén a Budai várba, vagy más látványossághoz. Nálam ez most kábé ilyen: éltem itt fél évet, aztán néhány heteket, laktam már vagy 6 helyen. Viszont egy-egy szép helyre mindig érdemes ellátogatni. Nyáron a Nyári Palota volt terítéken, most pedig a téli hangulathoz híven Pushkinra látogattunk el, ahol a Carszkoje Szelo terül el, ami cári falut jelent… Szóval sok-sok kis palota van itt, amit én #nemturista módon kívülről szeretek csak megcsodálni. A parkba való belépés most ingyenes volt (lehet, hogy csak a nyári időszakra szednek belépőt), így sétálhattunk egy nagyot.
Bár maga a város (Pushkin) nincs messze Pétervártól – 25 km – egy jó kétórás út volt kijutni. Ilyenkor érzem, hogy végülis egy hatmilliós városról beszélgetek, hiába nem tűnik annyinak.
Két és fél éve már jártam Carskoye Szelon, akkor egy egész sereg diákkal mentem, szeptember volt és egy laza pulcsiban szaladgáltam a tádzsikisztáni srácokkal. Az utolsó napos és melegnek mondható nap volt akkor 2014-ben. Most pedig kéz a kézben sétáltunk JayZ-vel a parkba, igazi szép télies idővel, nem volt hideg, ropogott a hó a talpunk alatt. Javarészt oroszok voltak csak, egy jó sétára jöttek, amit ebben a csodálatos parkban tettek meg. Egy pár az esküvői fotózásukat tette meg hirtelenjében… Welcome to Russia :)


4 megjegyzés

 1. Gyönyörű képek. Köszönöm, hogy megnézhettem

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm :) Örülök, hogy tetszettek! :)

   Törlés
 2. Láttam már élőben is!Élmény képeken is látni!

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.