HOW TO #WOOPWOOP in 2017 - CÉLOK 12 PONTBAN

Először is boldog új évet mindenkinek, remélem mindenki úgy libbent/csúszott/itta át magát az új évbe, ahogy szerette volna. A 2016-os évet kellőképpen lezártnak tekintem, így pedig január elsején nincs is jobb és kellemes dolog, mint felvésni a terveinket a jövő évre. Úgy ültem neki a listaírásnak, mint akinek az élete múlna rajta :D Nem tudom, hogy most tényleg változnak a nagy energiák, és kurva jó évnek állunk elébe, vagy szimplán jó évünk lesz, mert ennek így kell lennie. Meg amúgy is minden döntés kérdés, szóval… Kurvajó évünk lesz #woopwoop!Hetedik éve írok 12 pontos listákat, valamiért ez a szám megmaradt, és hiába tűnik soknak, ahogy belelendül az ember, úgy egyre könnyebb kihívásokat talál ki magának. Pláne igaz erre az évre, hogy nem szerettem volna nagy szavakat, meg ködösítést használni, mint hogy szeretnék szervezettebb lenni, meg lefogyni és társai, mert ezek nem konkrétak. Nincsen bennük határidő (nope, a 2017-es szilveszter nem eléggé erős motiváció, nem számít deadline-nak), és kicsit átvitt értelemben „nem kézzel fogható”.  Így a 2017-es listámat kihívásokkal tarkítottam, határidőkkel, konkrét célokkal, lássuk hát:

1. MÍNUSZ 30 KG A SZÜLETÉSNAPOMIG (2017.12.24)

Of kórsz, hogy ez kerül első helyre! A születésnapom pedig kiváló dátum, mert elég közel van az évvégéhez, meg amúgyis. Szeretek kollázsokat csinálni, és ha visszatekintek 2-3-4 évvel korábbi képekre… Hát na, látszódik a különbség, ugyanis mindig készült szülinapi/karácsonyi pózolás. A kis határidőnaplómban persze nem álltam meg ennél a 38 karakternél, hanem szépen felírtam a tervet, hiszen 1 év baromi hosszú idő, motiváció meg vagy van, vagy nincs, így inkább az a fontos, hogy tudatosan, és kis lépesekre bontva haladjunk. Ezért havi lebontásban vannak a célok (perpill 2 hónapra előre, ami majd ha odaérünk és változtatni kell rajta, akkor tudok és nem esek kétségbe, hogy elbénáztam valamit). Valamit helyet kapott egy lista, hogy hogyan szeretnék tenni eme cél eléréséért, ami szintén a kézzelfoghatóságot testesítené meg.


2. DIPLOMA

Múlt évben is felkerült, de most már nincs visszaút, még múlt februárban abszolváltam, utána pedig a munka szólt közben, amiért nem jöttem haza. Most otthon tervezek lenni január végén :D

3. THAIFÖLD

#woopwoop az egyik legjobban várt pont 2017-ben! Múlt évben felkerült a listámra, hogy szeretném elhagyni Európát. Nos akkor valami ilyesmire gondoltam és félig sikernek is vehettem volna, hiszen már szeptemberben(!) lefoglaltam mindent. Szinte hihetetlen, hogy mindjárt megyünk (február közepén).


4. KÜLFÖLDI TRÉNING/SZEMINÁRIUM

2016-ban kétszer is sikerült eljutnom egy-egy ilyen tréningre (Róma mellett és Madridban), és mindkettő rettenetesen tetszett! Nagyon sok emberrel megismerkedtem, utána hetekig szálltam az ott kapott inspiráció-adagtól. Ebben az évben sem szeretném kihagyni!


5. 10 KM

Szintén régi üdvöske, talán 2016-ban jutottam a legközelebb a 8.5 km-emmel. Nem vagyok az a nagy futó, nem is szeretek halálosan futni, de tudom, hogy vannak nagyon is pozitív hatásai. Nem mellesleg imádom a kihívásokat, és ez egy kellemesen teljesíthető kihívás (persze, ha dolgozom rajta :D)


6. EDZÉS HETENTE HÁROMSZOR

Ez azért kerül külön pontba, mert ez szintén egy kihívás. 3 edzés hetente nem sok. Ha egy intenzívebb edzésről beszélünk, akkor az alkalmanként fél óra is akár. Nem lenne másfél órám hetente? Ez a cél leginkább arról szól, hogyha utaznék, nyaralnék, bármi más „közbe jönne”, akkor se legyen kifogásom, mert másfél óra hetente nem a világ vége és kellemesen teljesíthető akár kondi, futás bármi nélkül. Otthon. Egy kis szobában. Nesze, nem kellenek kifogások! (Persze az első pont miatt heti három edzés nem lesz elég, de ha minden kötél szakad, akkor is három edzést szeretnék kivitelezni)


7. HETI EGY ÉN-IDŐ

Az idei évre a tudatosság egy nagyon fontos részét képezi az évemnek (ezt választottam az év szavának is, mert tudatosság nélkül nehezebb előre haladni), így az én-idő fontos, hogy megálljak, felfogjam, hogy mi történik és a kis segítőtársamat is képbe hozzam, ami nem más mint a határidőnaplóm. Szeretném rendszeresen vezetni, de volt 1-2 olyan hét, amikor kicsúszott a kezemből minden, és szinte semmi nem került leírásra. A me-time persze bármi mást is tartalmazhat, nekem ez leginkább a tervezést fogja, leginkább vasárnaponként, megtervezve a következő hetet edzés, kaja szempontjából (helló 1. pont), rendszerezve a programokat, fontosabb eseményeket.


8. RENDSZERES PÉNZÜGYI VEZETÉS

A határidőnaplós videóban említettem, hogy napi szinten szeretem vezetni a kiadásokat, így ez egy fontos része a 2017-es évnek. Ez is egyfajta tudatosságot ad az évnek, jobb ha látom, hogy mire költök :)

9. SZÁRAZ JANUÁR

Ez a pont egyébként havi kihívások néven futna, ugyanis minden hónapban szeretnék valamit csinálni, amivel megmérettethetem magam (me vs me :D). Januárra alkoholstop lesz (és egyébként a #myfitjanuary2017 instagram kihívás is), de szeretnék majd csinálni egy 1 hónapos 3 liter vizet iszok mindennap kihívást is, vagy no makeup challenge stb. Még van időm kitalálni, de keresem a kihívásokat :D


10. #COFFEETIMECHALLENGE2017

Ha már kihívások, akkor nem hagyhatom ki a kávés kihívásokat is. Ez lesz a 4. év, hogy ez alatt a név alatt futtatok kávés kihívásokat, bár 2016 nem volt valami sikeres. Tanulva az utóbbi évekből, inkább a social mediat fogom felhasználni erre, és Instagram-Facebookos megjelenés lesz. Egyrészt imádom a kávékat, másrészt imádom a jó és hangulatos kávézókat, de mennyivel jobb lenne, ha nem csak 1-1 kép jutna belőle Nektek :) A kihívás célja, hogy 50 kávézóba eljussak és kipróbáljam a kávéjukat, amiről ti is értesülhettek a Facebook-oldalon vagy Instagramon (@natussshka)


11. HETI 1 YOUTUBE VIDEÓ

Egyrészt imádok videókat csinálni, másrészt kihívás is, hogy rendesen beszéljek, és megpróbáljak valamiféle tartalmat produkálni. Szerintem meg van a blogolásnak és a videóknak is a saját helyük, vannak dolgok, amiket jobb videóban megnézni és vannak dolgok, amiket olvasni jobb.


12. ELHASZNÁLNI A KRÉMJEIMET

Hát ez elég viccesen hangzik, de tény: imádom megvenni a krémeket, elhasználni meg nem bírom őket, mert szimplán nem használom őket. A bőröm ráadásul eléggé igényelné, így a meglévő krémjeimet szeretném teljesen elhasználni, míg újat nem veszek (azért sikerült még vennem néhányat december végén, haha). Ez azt jelenti, hogy minden fürdés után muszáj magamnak esnem, hogy ne száradjak ki :D Na jó a viccet félretéve, lehet, hogy nem csak krémekre kéne ezt bevezetnem, mert rengeteg dolog csak áll a kozmetikai cuccaim közül. Majd talán jövőre.
 Milyen terveitek vannak 2017-re? :)


2 megjegyzés

  1. Én tavaly év elején még nem választottam év szavát, de év közben szépen alakult úgy, hogy úgy éreztem, 2016 nekem a tudatosságról szólt (efelé irányuló tárgyaim voltam az egyetemet, szisztematikusabban tanultam a vizsgáimra, elkezdtem vezetni a pénzügyeimet és egy bullet journalt) - úgyhogy idén nekem a Kihívás az év szava :)
    Többek között ez takar egy felsőfokú nyelvvizsgát, valami munkát nyárra, az első szakmai gyakorlatomat ősszel és még gyűjtöm az ötleteket...

    VálaszTörlés
  2. Ja, és igeeen, kurvajó év lesz!! :D

    VálaszTörlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.