12 DOLOG, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD BERLINBEN

November közepén meglátogattam egy barátnőmet Berlinben, ugyanis még sosem járt ott ezelőtt és a Ryanair olcsó jegyei megdobogtatták a szívemet, így leléptem egy 4 napos kis túrára Berlinbe. A sztorit ott kell folytatnom, hogy mindennap esett az eső, így sok dolgot nem tudtam megnézni/kipróbálni, de ebben a listában láthatjátok a személyes kedvenceimet – már ha nem feltétlenül csak turistaként szeretnétek bolyongani a városban . A listában minden szép dolog, jó dolog, fancy dolog, finom dolog megtalálható :)

1. Brandenburgi kapu

Az egyik olyan látványosság, ahova EL KELL mennie az embernek. Én tényleg rossz vagyok turistáskodásban, így nem volt igényem el menni minden látványossághoz, de ezt nagyon szerettem. Kár, hogy rengeteg ember pózol és szelfizik, valamint egy kis koncertsátor is fel volt állítva, de legalább megjártam!


2. A BERLINI FAL

A kötelező látnivalókból leginkább azokat szeretem, amik mesélni tudnak. Hát ez tud. Szerencsére nem volt olyan sok turista azon a kis szakaszon, ahol meglátogattuk a falat, ami körülbelül 100 méter.

3. STREETART TOUR - INGYENES

Mikor kiraktam az utazásról szóló képet Facebookra és megírtam, hogy streetart felfedezőn leszek, akkor rögtön lefoglaltam egy ingyenes sétatúrát, ahol a streetartokat mutatják meg, továbbá kedves és eldugott bárokba viszik az embereket. Sajnos az eső elmosta ezt a programot, de ha Berlinben jártok, próbáljátok ki! 3 órás a túra, ITT tudtok rá feliratkozni.

4. A BERLINI DÓM

Miután kihevertem, hogy senki nem érkezett a sétatúrára asszisztálására, így magamnak kellett felfedeznem a várost, térkép nélkül. De valahogy kellemesen ráéreztem, hogy mit merre találok, így például a napi fél órás napsütést pont a Berlini Dómnál kaptam el. Hát nem gyönyörű?5. FATHER CARPENTER BREWERS COFFEE

Mint tudjátok imádom a jó kávékat, és mostanában már a brunch helyeket is próbálom felfedezni minden egyes városban. A neten rengeteg lista található jobbnál jobb helyekről, én a Father Carpentert próbáltam ki, ahol nemcsak a kávé volt mennyei, hanem az avokádós reggelim is. Árban sajnos nem a legolcsóbb, ez a menü 16 euró volt. Viszont – ahogy a legtöbb helyen Berlinben – a vízért nem kell külön fizetni, vagy az asztalodon, vagy a pultnál, de mindig jár víz.6. RANDOM STREETARTOK MINDENHOL

Talán Berlinről ez marad meg a legjobban: „a streetartok városa”. Bárhol mész, mindenhol akadnak streetartok, a legkülönfélébb és meglepőbb helyeken.
7. DIE WELT HŐLÉGBALLON 

Sajnos ez is még a listámon maradt, ugyanis amikor odasétáltunk, akkor nem tudtunk felemelkedni a felhők közé, aztán miután hazamentünk a barátnőmhöz, akkor láttuk az ablakból, hogy repül :D Hát szép. Persze mire újra elindultunk elkezdett csöpögni az eső – és csak jó időben engedik fel, legalábbis amikor nem esik.


Na megtalálod a hőlégballont? :)8. EINSTEIN KAFFEE

Kellemeset a hasznossal: ha pont a Check point Charlie-nál jársz és kipróbálnád az egyik legjobb sajttortát a világon, persze egy finom lattével, akkor az Einstein Kaffeet ajánlom. A hely tágas, a kávé isteni és nincsenek a fellegekben az árak – persze Berlinhez képest – nagy latte nagy cheesecake-kel 8.80. A cheesecake nem a New York-cheesecake fajtájából van, hanem az omlós, szinte már túrós kellemes tésztából. Yummy
9. SHOPPING TIME!

Okosan és félig üres bőrönddel érkeztem Berlinbe, hiszen itt minden van, ami nálunk nincs: TK Maxx, Primark, Forever 21, legalábbis én ezekre pályáztam. Az Alexanderplatzon is megtalálhatóak, gigantikus méretben, de ha a nyugis vásárlásokat élvezed, akkor irány a Potzdamer Platz, ahol az Arkaden plázában a Primark kivételével megtalálod őket.


10. SALAID

Ha már az Arkadenről beszélek, meg kell említenem életem salátabár élményét. Annyira megtetszett a hely, hogy mindhárom nap itt ebédeltem, mert egyszerűen iszonyat finom salátát tudtam enni, amit persze én állíthattam össze. Friss hozzávalókból, általad választott szósszal készül, amihez combo upgrade-ként vehetsz sültkrumpli&kóla mekdókombó helyett chiamag pudingot és házi limonádét. Alig várom, hogy terjeszkedjenek és esetleg Magyarországra is betörjenek! :D11. SNOWTUBE - PERSZE CSAK TÉLEN


Szintén az Arkaden mellett, persze kizárólag winter edisönben megtalálható a snowtube, ahol potom pénzért lehet lecsúszni :) Azt hiszem ez kötelező elem a listán! Just for fun!


És ilyen fentről a kilátás:
12. AZ ÉLETSZÁMLÁLÓ

Ez a kis mutató mutatja, hogy mennyien vagyunk a Földön jelen pillanatban. A számok másodpercről másodpercre változnak, a kép készületekor tehát pontosan 7.435.757.553 ember élt a Föld nevű bolygón. 
További random, kedvcsináló képek :)

Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.