UTAZZ VELEM: BARCELONA I.

Na és milyen volt Barcelona? Meleg volt Barcelonában? Szép Barcelona? Jó, igen, igen. Röviden és tömören a lecsipkedett elméletben 5 napos, gyakorlatban 3 teljes napos spanyol nyaralás – a húgommal karöltve. Kata áldja az eget, hogy volt annyi eszem, hogy kitaláltam ezt a rövid kirándulást, mert a laza ősz, amit imádok szeptemberben, az mindkettőnket elkerült a hajókon, így muszáj volt még némi D-vitamint magunkba pörgetnünk a hideg tél előtt.Elég késői géppel mentünk és személy szerint imádkoztam, hogy időben leszálljunk, ugyanis titkárnői hivatásomhoz mérten én tartottam a kapcsolatot a szállással, ami persze megfeledkezett napközben a 21. század csodálatos vívmányáról – mármint a telefonról – és szimplán hagyott minket kételyek között őrlődni, miszerint a híd alatt alszunk-e vagy sem. Persze a fapados járatok még mindig meg tudnak lepni, és miután beletetriszeztél mindent a csomagba kitalálják, hogy hoppá, nincs elég hely már a fejek feletti pakkokban a kispoggyászoknak, ezért lesszíves kivenni minden tetriszelt anyagot, majd kézbe tetriszelni és a kisbőröndöt felrakni… Kis életem első útja az undorító ork nagybőröndök között, ami sajnos csúnya véget ért és lefejtette a kis névtábláját. No mindegy, leszállás után EGY órával leszállították hozzánk a kisbőröndöket és végre elindulhattunk aaa… „Tök mindegy Kata, a lényeg, hogy Barcelonában vagyunk és annyira hideg sincs, szóval aludhatunk a híd alatt” – volt egy kurta fantázia, de sikerült elnavigálnunk magunkat a szállásra, ahol meglepő módon a szomszédos szupermarket éjjeli posztját megnyerő úriember –made in India – tartogatta a kulcsainkat. Hát jó, éjfél után az instrukciók alapján be is jutottunk a kis szállásunkra. Egy kúl szoba, mondjuk nincs takaró, de hát tuti meleg van, #mertezBarcelona.
tipp: Aerobus a reptérről a városba és vissza, összesen 10 euró. Neten foglalható, a kinyomtatott jegy után kapsz egy kis cetlit, amivel jöhetsz majd a nyaralás végén.
Reggeli rituálénkká vált a sztereó hajszárítózás a szobában található egyed és a sajátom kettőséből, mert olyan kurva hideg volt, hogy nemfűtés lévén maradt a parasztész. Ezt a traumát sürgősen ki kellett hevernünk, így a Google maps segítségével belőttünk a hét kedvencét: a Brunch&Cake nevezetű cafeteriát. A szállásunk szerencsére közel volt a Placa Catalunyahoz (a.k.a főtér), így onnan krúzoltunk… A reggeliző néhány utcával arrébb található, és életem egyik legjobb reggelijét (aztán ebédjét) ettem náluk. Ha Instagramon kéne elmondanom, akkor #fit #healthy #guacamole #fruits #everyfitbullshitwhatyoulike. Kaptunk pink tojásokat, salátával, guacamoleval, isteni gyümölcsökkel – mangóchips, gránátalma – és isteni pirított magokkal. A kávét is ki kell emeljem, mert nem csak esztétikailag volt szép – vagyis Instagram-kompatibilis – hanem isteni finom is. A spanyolok kitűnő kávékat csinálnak, éljen a cafe con leche (tejeskávé, ha csak ennyit tudsz már imádni fognak. Na jó, még a cerveza sem jöhet rossz (sör), és a chupito sem – shot ). Vigyázat, kulinárisköcsögösködés gyanús fotók következnek:
2 éve volt kemény 3 órám a városban és akkor önző módon inkább egy Dunkin Donuts-ot kerestem fel, mondjuk a Sagrada Família helyett. Persze akkor még jóval ritkábban nőttek DD-k minden sarkon, én meg amúgyis biztos voltam benne, hogy Barcelona visszavár. Meg még a Sagrada Família is. Ami, őszinte leszek: csalódás volt. Nem egy lelkibazdmegos, baszkidenemígyképzeltemel – állapot, hanem szimplán elkezdtem egy olyan épülethez hasonlítani, amit ufók készítettek. A Kölni Dómról beszélek, ami valamiért teljesen párhuzamba állt Sagradával, mert a formája meg a kis égbe nyúló hegyes tetők… Aztán kaptam egy legónagyságú Kölni Dómot, amit a metró mozgólépcsőjéből hátrafordulva már láthatunk is. Persze megnyugtattam magam, hogy ez nem egy mini Kölni Dóm és ennek ilyennek kell lennie, és igazából milyen cuki már, meg vannak kis színes bigyók is rajta, szóval király. És ez Barcelonáé és igenis kúl (aztán sajnos egyik este sem mentünk vissza, hogy csináljunk szexi naplementés fotókat, de ez aztán tényleg kötelező lenne)Az egésznapos tervünket inkább felborítottuk és #basicbitch módra elmentünk shoppingolni. Ehhez mérten dukált persze egy jónagy eltévedés, amit sikerült a várost szinte teljesen lefedő Wifivel elkövetni
tipp: Barcelona király város, használd a Wifit – WifiBarcelona és tévedj el! A Wifi az utcákon érhető el, email cím és visszaigazolás után használhatod. Sajnos minden új használat során meg kell adni az email címet, elfogadni a felhasználás feltételeket, valamint megjelölni, hogy hol élsz (a harmadik bejelentkezés után már spanyolul is menni fog!).
Sikerült az egyik legkirályabb plázát megtalálni, esetleges HAUL poszt készülhet a közeljövőben #woopwoop?!Az ebédre ki kell térnem, hiszen Barcelona egy gasztronómia-királyság, és a reggeli után rettenetesen megörültem a Brunch&Cake-hez tartozó Brunchelona láttán (imádom a kreatív névötleteket). Egyébként az egész nyaralás során próbáltunk egészségesebb kajákat keresni, amik lehetőleg baromi ízletesek (szóval ellentéte minden hajós kajának). Az sem ártott, ha olyan dolgokat ehettünk, amikhez viszonylag ritkán jutunk Magyarországon (mert mondjuk kurva drága), így minden mangó, avokádó dolog jöhetett, mert abból csak jól sülhet ki, mint mondjuk ez: mangó, gucamole, paradicsom, sweet potato, eper, csirke, narancsos-mustáros szósszal. Hát dzsízösz, életem salátája:A nap maradék felében magunkba szívtuk a várost, némi bolyongás után némi csendes pihenő jött (a tipikus nyuggerpár), és egy vegán étterem meglátogatása. Hesteg fit jelképében szálltunk le a ház aljában található vegán étterembe, ahol smoothie-kon éltük ki magunkat, némi vegán szendvics, és tortának hitt édes smoothie mellett. Gyűjtöttünk némi energiát a következő két naphoz, ahol további kilométereket gyűjtöttünk a lábunkba:tipp: nem gáz, ha eltévedsz, belecsöppenhetsz a városok igazi hétköznapjaiba


2 megjegyzés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.