4 DOLOG, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD BARCELONÁBAN

1. A GÜELL PARK

Ha már kipipáltuk a listánkon La Sagrada Famíliát, akkor van még (legalább) egy kötelező látnivaló: A Güell Park – (ugye nem csak én vagyok aki így ejtette ki a park nevét? Mint kiderült ezt Gvéj-nek ejtik). Mivel én tisztességesen nem készültem fel az aznapi túránkra, így nem tudtam, hogy ez egy belépős kis parkocska, kevésbé a város közepén. Az L3-as metróval lehet kijutni, majd némi séta után a parkhoz érünk (persze a Google maps megviccelt, így másik megállótól másztunk fel a hegyecskére). A parkban maximum 400 ember tartózkodhat, ezért a belépőjegyedet egy kikötött intervallumban válthatod be és léphetsz be a parkba. Mi fél 1 fele értünk oda, egy óra sorban állás után volt még egy óránk a belépésig, így körbe sétáltuk a parkot. Vagy a bozót tudta a dolgát,vagy szimplán jól lett kitalálva, de a Parkból szinte semmit sem látni felülről, viszont a kilátás gyönyörű (Sagrada Família pipa mégegyszer). A bejutás egyébként 8 euró, érdemes nyitásra érkezni :)


2. THE GOOD BURGER

Tételezzük fel, hogy lejártad a lábad, kivártad, hogy bejuss a Güell parkba, felelőtlenül nem érkeztél egy heti hidegélelemmel, és a városba érve már egy kis gyros látványa is szexuális izgalommal jár. Ha szeretnél egy jót enni, nem feltétlenül spanyolos ízeket, akkor ajánlom a The Good Burgert. Hősiesen tartottuk magunkat a húgommal és csak az utolsó napon zabáltuk tele magunkat, hiszen minden csütörtökön egy hamburger áráért kettő jár. 7 euróból már egy teljes menüt kivitelezni lehet, csütörtökönként pedig duplán jól jár az ember. A rendszerük is nagyon tetszett, egy kis csipogó műszert kap az ember egy számmal, ami jelez nekünk rezegve és csipogva, ha készen van a burgerunk :)
3. VÁROSFELFEDEZÉS NAPLEMENTÉBEN

Aki nem ismerős egy-egy városban, az télen kicsit meg lehet lőve programok terén, hiszen sötétben elég nehéz megnézni bármit is turistákodásunk során. Viszont még így is érdemes sétának indulnunk a naplementében, mert ha nem is a strandon pózerkodhatunk, „véletlenül” megláthatjuk a város egy olyan arcát, amit napközben nem vennénk észre. Így találtunk rá a Palau Nacionalra, amit persze az útikalauzok is ajánlottak, viszont nem terveztük bele a túránkba. De sikerült megtalálnunk és talán a legjobb időben, naplementekor.

4. HIPSZTER NEGYED MEG A SPANYOL ÍZEK

A spanyol konyháról sokaknak a tapas, a paella jut eszébe, sok sörrel persze. A sör a legolcsóbb opció egyébként, így nem csoda, hogy sokan ugranak le 1-1 sörre a nap végén. Barcelonai barátnőm segítségével a turisták által kevésbé látogatott hipszter negyedben vettünk némi spanyol ízvilágot magunkhoz – szigorúan sör mellett persze. A hely mellett található egyébként egy hatalmas macska szobor (the Raval cat). forrás: Homage to BCN

A barcelonai utazás előző posztjai ITT és ITT :)


Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.