2 ÉV MARGÓJÁRA - LOVE IS IN THE AIR

Hetek óta készülök megírni ezeket a sorokat, mert bár mostanában nehéz leülnöm és írnom azzal a dinamizmussal, amivel szeretek, most mégis itt vagyok. Csak úgy dőlne belőlem a szó az utóbbi évről, vagy az előzővel együtt kettőről. De tudom-e mindazt elmondani, amit érzek és amit kihoztál belőlem? Se veled, se nélküled-érzésem van, de nem abban az értelemben, ahogy a pletykalapok ismételgetik. A mi kapcsolatunk egyik alappillére a távolság. A kártyaosztásnál mindketten behúztuk a távolság-kártyát, de mindhiába: több ezer mérföldek ellenére bár fizikailag nem veled, de – lelkileg – mégsem nélküled vagyok.

Rohadtul telnek a hónapok és már elfelejtettem számolni a napokat is. Olyan jó, hogy Te is bízol abban, amiben én, meg magadban, meg bennem és bennünk. Hogy a kilométerek hullámzó mennyiségének ellenére is egy konstans állandó érzelem körül mozgunk mindketten. Mert én attól mindig szerelembe esek, ha antennaként masszírozod össze az afrohajadat, vagy ha meglátlak a 15 colos laptopomon képernyőjén vigyorogva. Minden good morning-odban ott vagyok veled a reggeli felkelésben, ahogy a napsugarak bekúsznak a függönyök között, én meg a párnák között próbálok árnyékot keresni. Képzeletben érzem a kávé illatát, amit az „otthoni” őrölt kávéból főzöl, igazi afrikai ízek, szavannával, elefánttal meg hakuna-matata feelinggel. Ennél jobb ébresztőben nem is lehetne részem, azt hiszem ezeket hívják lazy Sunday morning-oknak. Minden olyan pihekönnyű, egyszerű, a reggeli lendület mint egy művészeti ábrázolás, egy kellemes tánc. Ahol a kultúrák összetalálkoznak és barátságosan elvannak egymás mellett. Tudom, hogy neked életbevágóan fontos a beágyazás; amit én sokszor meg sem ejtenék, mert két korty kávé és szempilla spirálozás között örülök, ha sikerül nem megzuhant arccal világgá indulni, addig te otthonról hozod ezt: ez a te reggeli rituáléd, amit korai tizenéveseknek tanítottak „ott lent”, a fekete kontinens egyik bentlakásos koleszában.Szeretem ezeket a sztorikat. Nem sok mindenkitől hallanék hétköznapi gyerekként megélt háborúkról, vagy éppenséggel a mézédes gyümölcsök szüreteléséről, amiket én nem láthatok soha a médián keresztül. Igen, egzotikum ez, de számomra nem az a fajta, amitől felcsattannék egy random utazási katalógus során és elindulnék világgá. Pedig ha arról lenne szó, akkor miattad világgá mennék. Mondjuk nem kell más ahhoz, mert megyek én magamtól is, ahogy egy kedves finn lánynak is meséltem rólad… Az utolsó esténket töltöttük Madrid külvárosi gettójában egy hostelben. Búcsúbuli a többségében önkéntesekből összehívott találkozó végén, ahol éjfél után, egy félreeső asztalnál beszélgetünk Saara-val. Finnül meséli el a párjával való megismerkedést, mint egy tündér, olyan a hangja; úgy mesél, mintha érteném, én meg rázom a fejemet, mert úgy érzem, hogy értem. Aztán én is mesélek. Retró konditeremről, a burundiai srácról, moziról, vízipipáról, kávézásokról, amíg nem összeáll egy teljesen hihetetlen sztori, aminek ráadásul még mindig nincs vége. Sosem szerettem az egyszerű sztorikat, mégiscsak mazoichsta lennék? Nem, még mindig nem, inkább csak meglehetősen erősen bízom a jó dolgokban.

A történet végül egy tetoválással folytatódik; mindig is szerettem a rejtett üzeneteket az egyedi tetoválások egyedi viselőitől. Vagy éppen egy még meg nem levő, ötletdobozban találhatóról: egy wanderlusttól duzzadó szálló lélekről, ami valahol mélyen egy vasmacskát húz magával. Nem egy mélybehúzót, hanem egy jó helyre húzót: nem egy korlátot, hanem egy lehetőséget, egy másik felet. Mint egy szálló lufi, ugye milyen szépek? Én is olyan akarok lenni, könnyű, wanderlusttal telt, hosszú madzaggal, aminek a végére Téged akarlak. Benned bízom, tudom, hogy te nem rángatnád, nem fűznéd rövidre a madzagot, hanem kellemes távolságról kémlelnéd az eget, és tudnád, hogy a lufi visszatér Hozzád.


730 days and still counting. Love you …
4 megjegyzés

  1. Remélem Samnek is elküldted ezeket a sorokat :) <3 Boldog évfordulót.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó az első kép rólatok! <3 Számtalan ilyen évfordulót kívánok nektek! :)

    VálaszTörlés
  3. köszönöm/köszönjük szépen :) :*

    VálaszTörlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.