ÁTLAGOS HÉTKÖZNAP A HAJÓN #IDY

Az a jó a blogos kihívásokban, hogy a konkrét időpont, amikor is meg kell jelennie a posztnak igazán nagy motiválás lehet. Még akkor is, ha az internet eltűnt, a héten minden ellenem fordult, semmi sem jött össze, de én bőszen fotóztam, hiszen ezt a kihívást én találtam ki. Témának a morning routine videók imádata miatt a tökéletes hétköznap nevet kapta – csak blogos verzióban, képekkel. A morning routine videókat imádom, de néha túl tökéletesek, és az én zombireggelem, ami számomra tökéletes nagyon messze áll tőle. Másrészt pedig így megmutathatom, hogy milyen egy nap a hajón.

Amikor kitaláltam a témát, akkor még nem tudtam, hogy lassan hajót váltok, ami miatt kisebb sokkban voltam, hogy hova nyomorgassam be azt a napot, amit dokumentálok és persze lesz majd időm és helyem elkészíteni. Hétfőn Avignonban voltunk, tökéletes napnak indult – mint majd láthatjátok – de a kávézóm sajnos nem volt nyitva aznap (ekkor kezdődött a szerencsétlen napok sorozata, ugyanis semmi, de semmi nem jött össze, amit elterveztem). De akkor kezdjünk is neki, ezt hoztam ki másnap:

Reggelente 6.20-kor kelek (ha nyúzott vagyok, akkor 6.25-kor), az ébresztőm hangja marha idegesítő és sajnos nincs semmi normális hang a telefonomon, így minden reggel szívrohammal indítok. Van 6.40-ig időm a fürdőben, ugyanis a szobatársam akkor kel és 7-kor mindketten kezdünk.

Fogmosás és az alapsmink – BB krém, szemöldök ceruza és szempillaspirál – után felöltözöm és irány  a munka. Az egyik dolog, amit itt megemlítenék, hogy az uniform áldása, hogy reggelente nem kell gondolkodnom, hogy mibe menjek, nincs apelláta (de azért már várom, hogy válogathassak és tépjem a hajamat, mert egy göncöm sincs).


* kép *  - Kár, hogy nem gucci-k vannak a szemeim alatt, így ezt az olvasóközönségre való tekintettel nem tettem publikussá.

7-kor van egy public area-s feladat, a héten nekem a három szinten kanyargó aranyozott korlát takarítása a feladat. Ez kábé 10-15 perc, egy külön szert használunk rá és szép fényesre kell polírozni. Azért szeretek korábban menni, mert így 7 óra 5-10 perckor már vissza is érek a szobámba és 8-ig, a hivatalos kezdésig még sok időm van. (ismét egy előny a hajóknál: nem kell messzire menni, ha a munkáról van szó, bár ugyanez lehet a hátránya is :D).

A reggelim általában egy avokádó abonettszerű rágcsával, de mivel felzabáltam az összes avokádómat, ezért maradt a zabkása kókusztejjel, banánnal, kókuszreszelékkel. A képen látható, hogy miből áll még a reggelim: koffeinmentes kávéból, amit mindig a hajón kívül iszok meg a reggeli után (és közben próbálom észlelni a közösségi média által leadott infókat). Hja és persze klipeket nézek (ráfüggtem a tévére 8 év után :D)

8-tól meló van, a héten egyébként 13 szobám van, ami soknak számít nálunk. 11-kor ebédelünk, aztán 2-ig van a reggeli műszak, utána szabadidő. Megmásítva a programot, a délutánom nem Avignonban voltam, hanem Tarasconban, ahol konkrétan semmi sincsen, csak egy szupermarket, ami érdekes és értékes lehet számomra. De mivel ez az utolsó alkalmam itt, ezért elterveztem, hogy a szokásos (dobozos) Starbucksos kávéért fogok elugrani a szupermarketbe, és majd fotózgatok visszafele. Említettem már, hogy ez a hét nem arról szól, hogy amit eltervezek, az össze is jön! Hát szóval a szupermarketben lényegében semmi nem volt, ami kellett volna, így feladva az álmomat, miszerint iszok egy normálisabb kávét (mert ugyebár említettem már a kapcsolatomat a francia kávékkal), elindultam mégis fotózni és keresni valami kávézóhelyet.
Szerencsére találtam, de higgyétek el, hogy kész kínszenvedés egy-egy kávérendelés (szerencsére egy teljes menüt még nem mertem rendelni). Pár hete történt, hogy a szokásos, nyárhoz hű iced lattemat kértem volna, de mondta a felszolgáló, hogy nincs. Így hát kértem egy lattét két darab jégkockával, amire nagyban bólogatott. Nagyon menőnek éreztem magamat, erre kaptam két deci tejet jégkockával :D Szóval feladtam… Utána meglett a jegeskávém, de minden rendelés kínszenvedés :) Itt sem akartam először jegeskávét adni, majd frappucchinot kérdeztek, mire a csaj és a srác (gondolom akiké a hely) elkezdtek veszekedni – gondolom a csaj mondta, hogy nincs, d e asrác el akarta készíteni). Szóval kaptam hideg kávét, ami után még kértem tejet. Ilyen ez a francia kávézás...
Imádok sétálgatni Tarasconban, rég voltam szabad a tarasconi napokon, és most végre nálam volt a kamerám, így lőttem jó pár képet (a fő motivációm az egyik vendégem, aki híres fotós -  Mark Edward Harris – és workshopokat tart a héten, erről is majd beszámolok).
Egy kis pihenő, fél 6-kor van a vacsora, ami után fél 7-kor meeting (mindennap). Ilyenkor kapjuk meg a daily pogramot másnapra és a pillow gifteket. Hétkor kezdjük az esti szervizt, szerencsére hamar végeztem, így száguldhattam is a fitness roomba. Ilyenkor legtöbbször egyedül vagyok, hiszen a legtöbben dolgoznak – vacsora szerviz – így van legalább 30-40 percem egyedül szenvedni,miután megjönnek a többiek.
10-kor kapcsolják be a crew wifit, éjfélkor már számolom a bárányokat :)

Közérdekű

Közeledik a bloggerek kedvenc időszaka, az ősz: mindenki visszatér a nyárról, vége a nyaralásoknak, több kedvünk van bekuckóva ülni és bizony a legtöbb blogverseny is ilyenkor indul. Az Allianz is szervezett egy blogversenyt, amin indulni fogok életmód és utazás kategóriában. Szavazni szeptember 6.-tól lehet, így ha szeretitek olvasni a kis történeteimet, szavazzatok a blogra). Emellett szeretném, ha a bloggertársak is indulnának  a versenyen, hajrá mindenki! :) A versenyszabályzatot itt megtaláljátok: https://www.allianz.hu/hu/tudaskozpont/allianzblogverseny.html/


6 megjegyzés

 1. Picit bánom, hogy ez kimaradt az életemből :)

  VálaszTörlés
 2. De jók a képek :) a fotóssal kapcsolatos beszámoló előre érdekel. Az úti leírás is tetszik, akkor a franciák tényleg ilyenek... Az hogy munka után még elmégy edzeni.. eléggé inspirál, neki kell fognom, nem akarom tovább halogatni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Adri, igyekszem! A fotós bácsit meg megpróbálom besuvasztani, sajnos nem tudtam elmenni mindegyik workshopra :(

   Törlés
 3. Szavaztam a blogodra a kategóriákban, jó az oldal, mert csak kb. ötödszörre fogadta el.. Na drukkolok :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, épp itt az ideje, hogy terjesszem az igét! :)

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.