ÚJ TELEFON - THL T7

Évek óta tart néhány nagyobb mobilgyártó hatALMA. Horribilis összegekért vehetünk egy új csúcsszuper mobilt, de én már két éve csak kívülről figyelem ezt a nagy hájpolós versenyt, ami még mindig szennyezi a fiatalabbak életét. Mondjuk 24 évesen én már úgy éreztem, hogy kiesem a körből, hogy ki milyen telefonnal „menőzik”, de van olyan, aki csak almával elégszik meg, én pedig inkább a körtét szeretem :)

Két és fél éve apukám rendelt magának egy kínai ismeretlen márkás telefont, fél év múlva követtem a példáját, és anno írtam is róla ITT. Azóta persze (szét)használtam, el is jött az ideje, hogy lecseréljem és amikor ez megfogalmazódott bennem, a telefon is vette a lapot és elkezdett szerencsétlenkedni az akksijával, majd a WIFI-t sem tudtam befogni az utolsó hónapban – ráadásul a hajón, ahol nem jött a legjobbkor.
Szóval elkezdtem körülnézni és mindenképpen egy újabb kínai csodát szerettem volna kipróbálni. Apu, mint technikai zseni küldözgette a linkeket, én pedig életemben először nem szín alapján döntöttem :D A legfőbb dolgok, amik szükségesek a telefonban:
  • két SIM használata – külföldi utazgatások során jól jön
  • erős akkumulátor
  • jó fényképező – bár mióta meg van a kamerám ez már annyira nem lényeges, de naaaa :D
  • nagy kijelző – vizuális emberként a minél nagyobb, annál jobb elvet követem, és mivel sokat ügyködök képekkel, vagy használom az Instagramot, ezért ez is fontossá vált
  • nagy belső memória
Az átküldött telefonok közül végül egy ugyanolyan márkájút sikerült megvennem, mint anno két éve, ez pedig THL, vagyis Technology Happy Life névre hallgat. Már csak a neve is rohadt jó, szerencsére a fenti kis listáról mindent kipipálhatok, az erős akkumulátor kétszer annyit bír számokban is (4800mAh, ha valakinek mondd valamit :), a kijelzője is extra nagy – 5,5” -, valamint pluszként ujjlenyomatos billentyűzárral is felszerelték. A rendelésnél még a színe sem érdekelt, ezüst színben lehet csak kapni, de a gyártók rárakták a képernyőfóliát, sőt egy átlátszó tokot is küldtek – a hátulján fényre szivárványosodó vonalakkal. A telefonon természetesen Android található (5.1), így nem kell félni a használatától.


A telefont a tinydeal.com-ról rendeltem (no worries, nem szponzorálják a posztot), ahonnan a csúcsmobilokat megszégyenítő 140 dolláros áron dobalgatták és dobálgatják most is. A csomag épségben ideért körülbelül 2 hét alatt, pont mire hazajöttem. Azóta megjárta velem Szentpétervárat, az akksija tényleg nagyon jól bírja, meglepően sokáig, igaz ott a késztetés, hogy minden este töltőre tegyem, de itt az ideje leszokni róla. A csomagban egyébként egy töltőn és a tokon kívül egy kis tájékoztató volt – lényegében arról, hogy hogyan kell a kártyákat berakni, és fényképezni, minden másra ott a Mastercard az internet. Az akkumulátort egyébként nem lehet kivenni, a kártyákat egy kártyatartó szerkezetbe kell belehelyezni, amit egy tűszerű dologgal nyitunk ki.


Nem szabad félni a kínai telefonoktól, ahogyan apukám mondta: ugyanabban a gyárban készítik, mint a többit, csak az éjszakai műszakban :D


Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.