A NYÁRI PALOTA NYÁRON - SZENTPÉTERVÁR

A Nyári Palotát nyáron látni eszméletlen. Tudom, ez most viccesen hangzik, de a múlt évi áprilisi látogatásom is elképesztő volt, de a nyári színeket nem tudja felülmúlni semmi. Egy délutáni reggeli után indultunk a Peterhofon található Nyári Palotához. A reggelinket a Pita’s támogatta, ahol ismét cseresznyés-mentás shaormát ettem ismét, de a saláta nem nyerte el a tetszésemet. Félórás metrózás után feltankoltunk némi kesudióból (megveszek érte) és indultunk is marsrutkát keresni. Ezek a rendes buszok számozását és útvonalát követik, de bárhol le- és felszállhatsz, és ez a legdrágább tömegközlekedési eszköz. Az más kérdés, hogy a horribilis ár 280 Ft volt, és ennyiből jutottunk ki a Pétervárhoz tartozó Peterhofra. Szerencsére jó helyen sikerült leszállni, így rögtön a hatalmas kertben találtuk magunkat, ahol már néhány aranyozott kupolát el lehetett kapni, no meg a tökéletes formára vágott bokrokat és a működő szökőkutakat. Rengeteg ember, sok-sok kínai turista fordult meg akkor, és a sorban álláskor is, ugyanis a belső részre, ami a Balti-tengerig nyúlik belépőt kell venni. Viszont ami ott vár, azt nem lehet szavakba önteni, és a nyári napsugarak ezt a csodát csak emelni tudták *szerelmes fej
A kamerám lemerült útközben, de több bódét is elhelyeztek - jó kis lehúzós fagyival, kávéval - de szerencsére tudtam elemet is venni, ami ott és akkor életet mentett. Ugyanis felfedeztük, hogy a kikötő most nem csak díszként van nyitva, hanem bizony hajós utak, menetrend szerinti hajók indulnak az Ermitázshoz, vagyis a Téli Palotához. Tényleg nem tudok elszakadni a hajózástól, nem is akartam kihagyni ezt az élményt. A félórás út alatt láttuk a foci vb-re épülő stadiont is, és tökéletes alkalmunk volt az Ermitázshoz is eljutni - mert ez is egy olyan hely, amit mindig látnom kell. A zöld épületek most még szebbek voltak, és a St. Isaac Katedrális is tökéletes rálátásunk volt, ahol egy kedvenc helyem van, ami oroszul Boldogságot jelent. Oda is ellátogattunk egy jó kávéra és életem egyik legjobb cheese-cake-jére, ami vegán volt: kókusz alapon maracuja és mangós krémmel a tetején egyszerűen elvarázsolt. A hatalmas katedrális, a nyári forgatag, az isteni kávé és a tökéletes társaság miatti hihetetlen nyugodtság árasztott el. Nyáladzás nélkül mondhatom, hogy az év legszebb hetét tölthettem a szerelmemmel a kedvenc városomban, ahol végül napsütést is kaptunk, ami bearanyozta a napjainkat. Szentpétervárnak különleges helye van a szívemben, de az az órácska azt a fajta nyugodtságot hozta el, amikor úgy érzi az ember, hogy minden rendben van az életében: jókor van jó helyen és jó társasággal. Az élet folyik a medrében, és bár másnap jönnöm kellett haza, de tudom, hogy vissza fogok térni és legyen bármi, ismét ellátogatok a boldogság kávéházába.
3 megjegyzés

 1. Oké....én már nem is tudok mit írni erre...csak hogy szerelmes fej van itt is a képek láttán *-* egyszerűen annyira csodás!!!! És marha jó a szoknyád is! : )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm örülök, hogy tetszik! Egyszer tényleg látogass el oda, élőben minden szebb :)

   Törlés
 2. Oké....én már nem is tudok mit írni erre...csak hogy szerelmes fej van itt is a képek láttán *-* egyszerűen annyira csodás!!!! És marha jó a szoknyád is! : )

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.