A NÉV-ÉS DIZÁJNVÁLTÁS MIÉRTJEI

Bő két éve egy nagy utazás inspirálta a blog kezdetét és valami „nagyobb” kipróbálása, hiszen a webnaplózás az mégiscsak egy leírás a mindennapokról és a blog az, amire azt mondom, hogy többet ad(hat). Az említett utazásból nem lett semmi, a kávés stílust pedig már az elején fontosnak tartottam, így maradva latte macchiatók útján a kávé lett a vezérfonal. Én voltam a vörös hajú lány kávéval, majd így meg is született a blog új neve: A cup of my life.

A dizájnváltások folyamatosak voltak az én változásommal együtt az életben, bár nem újdonság az sem, hogy a bloggerek sosem elégedettek aktuálisan a bloguk kinézetével. Ez a nagyobb váltás viszont visszanyúlik egészen októberig. Októberben ugyanis végre megvettem azt a kamerát, ami azóta is hű társam, így egy szebb képi világot alkothattam a blogra. Örülök, hogy látható a fejlődés, és nem rögtön ilyen kaliberrel kezdtem. Látom a fejlődés lépcsőit, nem csak a képekben, de az írásaimban is – amiben szerencsére a barátaim mindig megerősítenek.
A névváltást tehát ekkortájt vettem fontolóra, kaptam olvasnivalókat személyes márkáról, név-weboldal választásról, és szerettem volna személyessé is tenni. A natussshka-t egyébként már régóta használom az Instagramon, és pont ezért is maradt meg ez. Gondoltam 1 db s betűvel is, de az rejtélyesen hasonlítana egy nagyobb márkához, és bár egyáltalán nem utazom a divat világában, mégis olyat akartam, ami én vagyok. Szóval mondhatni a blog új neve az Instagram nevemből jött.
Előtte persze még visszacsatolnék az előző blogomhoz, amit az amerikai nyaram során írtam és nagyon egyedi módon használtam a nevemet benne: NatUShka. Anyu mindig Nataskának hívott, sőt, a mai napig így hív, ebbe pedig tökéletesen beleillett az US… Instagramon sajnos ez már foglalt volt, és ami akkor hátrányként ért (túl sok „s”), most végre az előnyére változtathattam.

Október végén Szentpétervár felé szálltam megint, és mint egy filmbe illő jelenet: ahogy a felhők felé emelkedtünk, a napsugarak belopóztak a kis ablakokon, megszállt az ihlet és az alvásra szánt időmben végig azon kattogtam, hogy a kávéból feltörő gőzjelecskék hogyan lesznek integrálva a natussshka-ba :) Szóval ez azóta érlelődött, utána persze inkább szakdolgozatot írtam, mint sem a bloggal foglalkoztam volna, és inkább elmentem karácsonykor is hajókázni, aztán meg vizsgákba temettem magamat.A logó gyártás előtti napokban rengeteget olvastam a blogolás jogi oldalairól, így biztos voltam benne, hogy a logónak vagy saját gyártásúnak kell lenni, vagy royalty free fotóból kell összebányásznom a hozzávalókat. Hát nem volt egyszerű, és bár a logó magában az, de mire megfelelő ingyenes csészét találtam (amit valljuk be, Paintbe is megrajzolhattam volna :D), 2 órán keresztül keresgéltem, a betűket pedig a Picmonkey rajzolta meg nekem.

Dizájn

Tudom-tudom, nagyon gáz ez a nagy fehérség, meg mindenkinek ilyen van, viszont ebben a két évben megtanultam azt, hogy mi az, ami fontos egy blognál. Nem árt, ha olvasható és nincsen agyon pingálva mindenféle színnel. A halvány babarózsaszín és menta színek, vagy bármi egyéb lágy szín egyáltalán nem az én stílusom, egy pink háttérnek nem hogy Ti, de én sem örülnék :) Másrészt pedig a blog lehet egy fehér lap, de mindenki máshogy tölti ki. Nem csak az írással, de a fotókkal is festjük a vásznat.

Talán még kezdő bloggereknek tippelhetném azt, amit a mostani nagy rendrakáson is megfigyeltem: a blog címkéi nem Instagram hashtagek. Nem kell harmincat, nem kell hülyeségeket és a saját magam hibájából tanulva: nem kell 2-3 nyelven. A szemfülesebbek észre vehették, hogy a felső menüsor is magyarosítva lett – a fitness marad, a „fitnesz” nálam nem menő :D – és rengeteg címkét töröltem. Sok bekerült a magyar megfelelőjével, így talán a google keresőmotorjai is jobban fognak szeretni, és most már még jobban figyelek a címkék használatára.


Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, akár technikai, akár támogató jellegű volt! Remélem nektek is legalább annyira tetszik az új natussshka, mint nekem :)

12 megjegyzés

 1. Hűha :D Nagyon "komolyan" néz ki a blog, nem is tudom, hogyan lehet ezt igazán kifejezni, de nagyon remélem ez nem megy rá az írásaidra. :3
  Egyébként rettentő menő az egész, de tényleg. *-* És az új név meg végképp nagyon tetszik. :D Csak ámulok és bámulok c:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :) Persze nem fog rámenni, ugyanolyan maradtam :D

   Törlés
 2. Telitalálat lett a név és a design is, gyönyörű letisztult lett a blog, nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon Tetszik!!! Nagyon örülök Nektek, mind a három S betűvel!!! A képeken pedig gyönyörű vagy!! (Megamúgyis :) )

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép, letisztult és elegáns. Ürölök neked. :)

  VálaszTörlés
 5. Nekem nagyon tetszik, amikor valakinek a neve a blogja/yt csatornája neve is, jobban beazonosítható, a te blogodnak ez meg extrán jó, mivel az egyéniséged nagyon dominál mindenben, amit írsz (és szerintem a blogolásnak leginkább így van értelme.:))
  Szép a design is, meg a logó is nagyon találó, ez a kép itt lent rólad meg állati dögös! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm, örülök, hogy így látod! Én is egyszerűbbnek tartom, amikor mindenhol ugyanúgy kell keresni valakit,meg aztán ha világra törő céljai vannak az embernek, akkor is jó, ha fel van építve egy saját "imidzs", persze csak pozitívan értve :)

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.