TURISTA ÜZEMMÓDBAN: BUDAPEST

Lehet-e egy kis várost bejárni egy nap alatt? Talán. Na és Budapestet? Kizárt. És kikötött programunk is volt: az állatkert. Mert Afrikából el kell jönni, hogy élőben lásson elefántot, gorillát valaki – szarkazmus nélkül :)
Korai indulás után első utunk egy kávézóba vezet, ahol sikerül rögtön orosz újságot találnunk Samnek, közben isteni latte és szendvics társaságában gyűjtöm az erőt az előttem álló állásinterjúhoz, amit le is tudok egy órán belül, hogy utána eleget tegyek idegenvezetői kötelességemnek.
Majdnem dél van, mire elindulunk a Duna partról az állatkertbe, s bár mostanság legalább havi egyszer jártam Pestre, de van egy olyan érzésem, hogy a repteret többször láttam, mint mondjuk a Hősök Terét (és azt sem elégszer persze :D). Ahogy az 1-es metrón megláttam a Hősök tere állomásnevet, villódzott az agyam, hogy ez egy jó pont lehet, hiszen nagyjából emlékszem, hogy mi merre onnan. Samnek is tetszett az ötlet, és persze a megvalósítás is, rögtön volt egy egybevágó példája Pétervárról – hát persze, ott nem csak egy ilyen naaaaagy tér van.


Néhány fotó után már az állatkert felé sétálunk, és a jegy megvétele után világosá válik számomra, hogy kivétel nélkül külföldiek élvezik a nagy állatokat a világ minden tájáról, így mi is kellemes elveszünk a „tömegben” – mert túlzás ezt mondani, de legalább nem kellett harcolni senkivel a jó látási lehetőségekért.
Ha csak egyetlen egy helyet mutathatnál meg a külföldi barátodnak Budapesten, mi lenne az?
Budai vár? Yasss! Az utolsó másfél óránkba pont sikerült belesuvasztani, ami még nekem is okoz kellemes meglepetéseket, hiszen nembudapestiként nem töltöm ott minden vasárnap délutánomat, bár őszinte leszek, eddig maximum háromszor jártam ott [budapestiek, ti mikor látogattátok meg utoljára?]
A kilátás mint mindig, most is gyönyörű, amihez a Mátyás-templom már csak a hab a tortán. Nagyon gonosz voltam egész héten, így Samet minden helyen megkértem, hogy oroszul vásároljon :D Hát igen, nekem már ennyi is elég volt, hogy vicceskedjek, ő persze nem szívatta az embereket :)

Egy ilyesfajta idegenvezetés után azért is sebesebben csörgedezik a magyar vér az ereinkben. Legyünk büszkék kis hazánkra, sok dolog van, amikre büszkék lehetünk! Az egyik ilyen gyémánt Budapest!

Esti lazulásként még betértünk egy pár órára Székesfehérvárra, hogy teszteljünk néhány koktélt és bemutassam Samet a barátnőimnek. Emlékezetes este volt! :)

Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.