CULTCAT / KULTÚRMACSKA - MACSKÁS KÁVÉZÓ VESZPRÉMBEN

Gombamód nyílnak az új kávézók Veszprémben, aminek kávéimádóként nagyon örülök. A Kultúrmacska még ennél is tovább megy: nem csak kávézó, hanem Veszprém megyében – vagy talán a Dunántúlon – először macskákat is „felszolgál” a habos kávénkhoz.

Hol?

A Balaton Pláza mögött egy csendes utcában (Madách utca 13.) található ikerház aljában kapott helyet a CultCat. Már elsőre megfogott a kávézó beltere: egyrészt hatalmas és az alagsori elhelyezkedés ellenére világos; két nagy szobából áll, vidám színek mindenhol és a kényelemre is nagy hangsúlyt fektettek: puffok,kényelmes székek, fotelek. A hely természetesen cicabarát is ugyanakkor, kaparófák, elbújásra alkalmas zugok és az evés-iváshoz szükséges kellékek is a vendégtérben találhatóak.


Jelenleg 6 macska uralkodik a kávézóban és valószínűleg ők a legnagyobb motivációk a látogatáshoz, ezért elárulok néhány titkot, hogy ne kelljen kergetni őket egy kis dorombolásért:
  • első és talán legfontosabb szabály – sokak bánatára – de 8 éven aluliak nem látogathatják a helyet (cicaszempontból nézve ők a csendes gyilkosok :))
  • ha aktív macskákat szeretnénk látni, menjünk „vendégmentes” időpontban: nyitás után, kora délután – bár ilyenkor is találhatunk sziesztázó egyedeket
  • hétvégén és este teljesen stresszesek szegények, 100 ember dögönyözése után sokszor inkább elbújnak – ha alszanak, ne zavarjuk őket!


Kávé? Yasss!

Végülis egy kávézóban járunk, vagy mi a szösz, szóval vessünk egy pillantást az itallapra! A kávék sok ízben kaphatóak, emellett a forró csokik is felkapottak (szintén rengeteg íz kombinációban; a fehér csokis-banánosat ajánlom szeretettel), emellett persze üdítők, tea és alkoholos italok is kaphatóak. Az árakat közép árkategóriának mondanám, az én hatalmas tejeskávém (4dl) 700 Ft körül volt (pontos árat sajnos interneten sem találtam). Szerencsére víz jár a kávéhoz, nálam pedig piros pontot ér :)
A sütemények a pultnál megtekinthetőek, szendvicset is van lehetőségünk enni.Kinek ajánlom?
Mindenkinek, aki szereti a macskákat és/vagy egy frissítő közegbe szeretne kerülni. Laptoppal is lehet menni (van konnektor, juppi), a kényelmes puffok és a néhai macskadörgölőzés teljesen otthoni hangulatot ad. Home office-osoknak és persze social media-függőknek is jó hírrel szolgálhatok, ugyanis a hely WIFI-vel felszerelt. Továbbá bankkártyával is van lehetőség fizetni.

A Kultúrmacskáról több kép és információ a kávézó Facebook-oldalán!
+++ vicces cicák ;)

Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.