DRÁGA ÉN

naplórészlet

Keresem a helyem, most jól jön ez a kis zug írni. Csak belehányom a net világába mondanivalómat, és remélhetőleg ugyanolyan módon meg is tisztulok. 

Nem volt rossz évem 2015-ben. Elég sok mindent elértem, mégis úgy érzem, mintha egy burokból nézném az egész évet. Hiába értem el dolgokat, nem érzem ott magamat 100%-ban. 

Kicsit szétestem, és örülök minden jónak körülöttem, de tudom azt is, hogy én nem ilyen vagyok, amikor "ott vagyok".  Az egész évemből az a baromi nagy tudatosságom hiányzik, de ez talán már előtte is elkezdődött.

Ez a nagy "negatív hullám", ami inkább csak a személyemben van majdnem két éve kezdődött el. Két éve nagyon durván kepesztettem az amerikai álomért, és most nem annak nem megvalósulása miatt érzem magam 80%-osnak, de akkor veszítettem el a kontrollt. Azóta csak árnyéka vagyok annak az önmagamnak, hiába voltak sikereim. Addig vezetgettem az életem dolgait rendezetten, amikkel turbósebességre kapcsolhattam és vágtattam a céljaim felé. Könnyebben vettem az akadályokat, egészségileg is sokkal jobb voltam (azóta majdnem 30 kg-t híztam...). Igen, akkor voltam életem legjobb formájában, messze a tényleg igazán jótól, de magamhoz képest eszméletlen volt. Nézegetem a képeket, és egészen más embert látok. 
Tényleg nem a sikerességgel van baj, hanem azzal, hogy én nem érzem magamat ott a dolgokban. És ezt vissza tudom vezetni az életmódra. Ha jól kajálok, sportolok, beütemezem a dolgaimat, akkor összeszedettebb vagyok máshol is. Most olyan simán elkalandozom, hogy nem tudok leülni tanulni. És ez kurvaszar. 

Mert a holnapi vizsgámon múlik kábé az év. Ha meglesz, akkor másfél hét múlva záróvizsgázhatok és lezárhatom ezt a tetves egyetemet, amit már annyira rühellek, hogy leírni sem tudom. Tényleg okádnom kell tőle. Demotivált vagyok, semmi sem visz, tényleg még a pénz se motivál, amit sajnos bele kell ölnöm, egyszerűen nem. Azt sem motivál, hogy ez az utolsó lehetőségem ezzel a vizsgával. 
Ugyanakkor nagyon, de nagyon le akarom már zárni az egyetemi pályafutásomat, mert már csak púp a hátamon. Rosszabb vagyok, mint Quasimodo. 

És komolyan azt hiszem, hogy ez blokkol le annyira, hogy nem tudok máshol se előrelépni, mert ez a tetves intézmény idehúz földrajzilag. Persze józan paraszti ésszel belátom, hogy hülyeség lenne abbahagyni és eszem ágába sincs, de ez a szenvedés már tényleg a hátam közepére se hiányzik. 

Szóval most már az kell nekem, hogy ezt végérvényesen lezárjam és koncentrálhassak normális dolgokra. Az életmódváltás már rettentően fontossá vált, lassan, vagy inkább gyorsan már egészségügyi kockázatokról beszélünk és pont ez a tunyaság az, amit tudok, hogy már az előjele ennek. 
Lassan két éve, hogy megint burokban vagyok, sokszor álltam neki "valaminek", de a végén mindig csak több és több súly lett rajtam. Borzasztó, hogy ennyire leszartam magamat, ezt ki kellett volna pofoznom magamból. Persze most már késő bánat, de azt hiszem az üres lap itt kezdődik, hogy a régit szépen lezárom és aláírom. 2016. január 10.-én búcsút intek az elmúlt majdnem 2 évnek és nem élek abban a hitben, hogy ugyanúgy fog menni, mint akkor. 
Már más vagyok, és bár a tapasztalat meg van, még sem lehet minden ugyanolyan. 

Tudatosság kell, viszont le kell szoknom a túl sok olvasásról, mert az utóbbi időben már az életmódváltásról is össze-vissza képeket kapok, és már lassan ott tartok, hogy azt se tudom mit csináljak. 

Hálát kell adnom viszont mindannak, amit sikerült elérni 2015-ben, vagy megadatott és van. A legfontosabb talán A férfi, aki bár rohadt messze van a földgolyón, mégis sosem éreztem magam jobban egy kapcsolatban. Ott támogat, ahol tud, figyelmes és sikerült kétszer is meglátogatnom. Cserébe hamarosan ő jön magyarföldre, woopwoop. 

A matekvizsgám, ami májusban sikerült, és utolsó lehetőségként már majdnem feladtam mindent, DE baszki sikerült. Ennek köszönhetően szívok most a matek2-vel, és igen, matek 2-ből megyek holnap. 

Sikerült megírnom egy szakdolgozatot is, ami szintén nehéz szülés volt, hasonló motiváltsággal ültem neki, mint minden másnak. 

2015-ben az utazások tartottak életben. Jobban belegondolva, amikor külföldön voltam, minden olyan valódi volt és én is ott voltam. Tudatos voltam! Kétszer megjártam ugyebár Pétervárat hála S.-nek, összejött a hajós meló kétszer is, így nyáron hat hétig utazgattam Németországtól Bulgáriáig, karácsonykor pedig ismét Németország volt az indulópont, de eljutottam Amszterdamba is, ami nagy vágyam volt régóta! Akkor ott, tényleg ott voltam! Agyban, testben, lélekben. 

Ha már a meló, akkor végre Natussshka Kft is működött, és bárki bármit mond, de a pénz igenis számít. Sajnos a mai világ ilyen, egy mosollyal nem tudok megvásárolni semmit. Kemény munkával viszont sokkal boldogabb az ember - ha meg is fizetik ugye. És bár sokan mondanak sokfélét, miszerint lehetne többet is keresni külföldön, ez a hajózás pont azért jó, mert olyan helyekre jutok el ingyen, ami minden pénzt megér. 

Szerencsére a blogolás is haladt a maga útján, voltak sikerek, mint amikor megosztotta az Avon és a Cosmopolitan is egy posztomat, vagy Gájer Bálint csapatában lehettem bloggerként a Dal 2015 döntőjében. Sokan megismertek, én is sokakat, viszont őszinte leszek, itt is éreztem egy gátat magamban. 

Mintha nem mertem volna írni, mint ahogyan "itt" is teszem. Tehát csak arról írok, ami történik velem, és nem érdekel, hogy külön posztot érő téma, vagy csak úgy "valami". Ez is azt mutatja számomra, hogy kezdek "bezárulni". Tipikus jellemző, ha az ember terebélyesedik és bezárja a kis világát. 

Na ebből kell kitörni. Helló 2016, megjöttem. A sok szart meghagytam 2015-nek, ami rossz volt, maradjon is ott. És a sok csimpaszkodó dolog is, köztük a makacs zsírpárnák. Kell idő, mire ezek elszakadnak tőlem, de én vissza akarom kapni a lecsupaszított énemet. Olyan, mintha sárral dobáltak volna meg és ki kéne ásni, mert nem csillog az arany :DDDD 
Az én értékes templomom, amibe lassan már csak hálni jár a lélek. Ha ezt hagyom, akkor majd mindent kívülről nézek és nem csak az emberek haladnak majd el mellettem, hanem az élet is. Megtűzdelve sok-sok egészségkárosító dologgal, amitől még nagyobb lesz a szenvedés. Hát kinek kell ez?


21 megjegyzés

 1. Annyira, de annyira ugyanezt érzem én is, hogy csak tátom a számat, hogyan írhattad le a gondolataimat. Idén elengedjük ezt a sok szart, tudom <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy lesz! Még az Éviránytűmben is Változ(tat)ások lett az év szava! Szóval teljes gázzal előre! <3

   Törlés
 2. Az utazast leszámítva kb mintha a klónom lennél. Totálisan így érzek énis, szinte végig képedtem, hogy engem ír le....annyi különbséggel hogy én ezt a fordulópontot 5.én éltem meg. Szóval fel a fejjel, nem egyszerű de hiszem hogy sikerül elérnünk amit akarunk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bennem is régóta érlelődik, sajnáltam, hogy nem írtam egy 2015-s zárást, ezt talán annak mondanám. De pár nappal később már "gáznak" tartottam volna megírni. Most viszont jött minden, két évvel korábbról is :) Hajrá nekünk, ez már egy nagy lépésnek számít azt hiszem :)

   Törlés
  2. Mondjuk egy kicsit megnyugtat, hogy az egyetemmel nem csak én vagyok így. Énis holnap megyek vizsgázni. Igazából tudom, de nem pöpecre szóval simán meghúzhatnak. És ha ez bekövetkezik akkor plusz 1 félév. És valahogy nem zavar...nem motivál. Lesz ami lesz érzés van bennem.
   Sok sikert neked, te már közelebb vagy a végéhez! : )

   Törlés
  3. Na, kicsi öröm az életben, hogy nem vagyok egyedül. Remélem azért sikerrel vesszük az akadályt! Sok sikert neked is holnapra! :)

   Törlés
 3. Azért érzed így, mert nem a saját utadat járod. :) Nagyon jól tudom, h nem neked való ez az egyetem, de pénteken amit mondtam, tartom, miszerint ha eddig eljutottál, itt már ne add fel. Ha meg nem sikerül a matekod, hát szarunk rája. :D Nem azért vagy a barátnőm, mert tudod, h 2+2=4. :D Ennél milliószorta fontosabb dolgok vannak az életben: napsütés, mosoly, bizalom, barátság, támogatás stb. Na pusszantalak, és ne idegeld ki magad annyira hnap. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj Vera, nem is tudok hol lennék nélküled! <3 Te látod a legjobban akkor, hogy mit és miért írtam! <3 Így van, sz@rok is a világba. Kicsit még kényelmetlen lesz, de hamarosan kivetkőzöm belőle! :)

   Törlés
 4. Nem mondom, hogy tudom inkább átérzem mit érzel. Ezzel a bejegyzéssel zártad le, innen csak jobb lesz! Kéz és lábtörést a vizsgához!

  VálaszTörlés
 5. Ó, ezek a kva gátak! Miért vagyunk ilyenek?? Nem tudom én sem, de veszettül drukkolok ��

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm! :)) én sem tudom, talán ilyen az emberi természet :)

   Törlés
 6. Kitartást, én csak ennyit kívánok <3!

  VálaszTörlés
 7. Natim, kitartás! Erőt egészséget! Ha ez vigasztal, én is újra életmód váltásban vagyok, a karácsony kicsit betett :) <3 Mindig is csodáltalak az elhatározásodért, a lazaságodért! Menni fog <3 Minden amit elterveztél :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!! :))) akkor együtt hajtunk, csak is előre! :*

   Törlés
 8. Kitartást, sok sikert, és változást kívánok neked erre az évre!
  Meg tudod csinálni, ismerjük ám Natushkát! :)

  VálaszTörlés
 9. Hát mi van az én Hősnőmmel? Hová tűnt Natushka, azonnal adják vissza!!! Te vagy az egyik legnagyobb harcos akit ismerek, ott van benned az erő. Olyan vagy mint egy dupla, sőt, tripla espresso..qva erős! :D Semmiféle latte, meg cappuccino. Te cukor nélkül mész a csatába. Te a magad erejével győzöl, nem a mézes-mázas hígítással. Állj a sarkadra és mutasd meg annak a hülye egyetemnek, hogy téged csak úgy nem győzhetnek le. Amerikát meg kicsit engedd el. Neked most cárnői kötelességeid vannak. A zöldhasú ropogni fog még egy darabig, nyugodj meg. Szóval, emeld fel azt a vörös hajzuhatagot, és gyilkolj le minden bajt a fenébe!!

  Ölellek <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A hősnő nem tűnt el, de néha ki kell adni a dolgokat, nem?! :) Minden okés, a lelkibazdmegolások még mindig nem rinyák, csak jó kiírni magamból... Annyira jól sikerült, hogy már teljesen száguldok előrefele! :) Köszönöm, hogy írtál, imádat!!! <3

   Törlés
  2. Nem is gondoltam egy percig se, hogy rinya. :D Csak gondoltam felturbózlak kicsit ;)

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.