2015 CÉLJAI & ÉRTÉKELÉSE

Mit érnek az év elején kitűzött célok, ha év végén nem tekintünk vissza rájuk? Hát úgy van, semmit. Immáron ötödik éve szedem pontokba a következő évre tervezett céljaimat, és most jön el az ötödik számadás, méghozzá 2015-ről. Segítségül hívom a 2015 – CÉLOK nevű posztot, ahol kicsit részletesebben is írtam a pontokról, most pedig értékeljünk!

1. MY FITNESS JOURNEY ( X )

Ezen a téren baromi nagy bukást érzek. Bár jártam edzeni, és próbáltam ki új edzéseket: hot iron, crossfites izééék, futottam is nem egyszer (sőt titkon meglett a 8 km is), és a kajálásba is hoztam új fordulatokat, ez még sem volt az én évem. Számokkal egyelőre magamnak szolgálok, de ami biztos, hogy csalódtam magamban. Elhagytam magam, nem volt rendszer az életemben.

2. VISSZATÉRNI SZENTPÉTERVÁRRA ()

Ez duplán is sikerült. Áprilisban és október végén is sikerült 2-2 hétre kiutaznom és tovább élvezni szeretett városomat! Az ott töltött időről nem csak blogbejegyzések, hanem videók is készültek és még mindig van olyan, amit nem láttatok. Remélhetőleg jövőre is kijutok ;)


3. BLOG – DUPLÁZÁS ()

Itt leginkább az egyetlen mérőegységet szerettem volna megduplázni: a követőimet különböző platformokon. Facebookon ez majdnem sikerült, pár tucat lájk híján, az Instagram az pedig szárnyal. Emellett viszont jobban örülök annak, hogy a TOP 5 leglátogatottabb poszt 2015-ben készült és nagyon sokan elolvastátok őket. Mindemellett december elején megtörtént a 100.000 oldalletöltés is, hatalmas köszönet mindenkinek, aki akár egyszer is járt nálam! :) A TOP 5 poszt pedig ez volt:


4. OROSZ KÖZÉPFOKÚ NYELVVIZSGA ( X )

Itt nem a konkrét vizsgát céloztam be, hanem a szintet. Nos, ami jó, hogy haladtam előre az ügyben, játszottam a jó kis mobilalkalmazásokkal és szeptembertől jártam párszor nyelvtanárhoz is, ami szintén sokat segített. Az októberi pétervározás során már én is meglepődtem, hogy meg merek szólalni (a barátom is :D), viszont a középfokot nem érem még el. MÉG :D

5. TANTÁRGY ELVÉGZÉSE ()

Oh, de még milyen nagy pipa :D Volt egy mumus tárgyam, nagyon régóta húzódott és az utolsó vizsgalehetőséget ellőve csináltam meg, de baromi nagy kő esett le a szívemről. Cserébe megkaptam a második részét, ami sajnos megint egy picit szenvedős :D

6. SZAKDOLGOZAT ()

Ez nem azért nagy királyság, mert kész, hanem mert le tudtam ülni és megírni! Ha nincsenek körülöttem a drága barátaim, akkor valószínűleg nem lettem volna kész vele. Lusta vagyok, naaggggggyon lusta!


7. KÜLFÖLDÖN DOLGOZNI ()

Amikor írtam a listámat, már akkor tudtam, hogy hajóra szeretnék menni, viszont elég későn jött össze (sajnos), bár az a 6 hét is bőven elég volt. Erre fel megint hajón vagyok (mikor ezt a posztot olvasni fogjátok). És valószínűleg még itt sincs vége a sztorinak :)


8. NYARALÁS A HÚGOMMAL ( X )

Tervezgettünk ezt-azt, de végül ez még várat magára, remélem 2016-ban összehozunk valamit :)


9. ELOLVASOK 3 KÖNYVET ()

Általános iskolában megrögzött könyvtárazós voltam, ez viszont már jó ideje elmúlt –sajnos. A három könyvet szerencsére sikerült felülmúlni, a hajós utam alatt kaptam kölcsön két könyvet (egy Csernus és a Gillian Flynn Sötét helyek c. könyv), év elején Molnár Dorka kis jegyzeteit olvastam, októberben pedig Helga ajándékozott meg első könyvével.


10. LEFUTOK 10 KM-T ( X )

Ahogy már említettem, a 8 km-t sikeresen lefutottam, de a tízes még nincs meg. De dolgozom az ügyön :)


11. HAVI 1 VLOG ( X )

Októberben megvettem a drága szerelmemet, amivel elkezdtem videókat gyártani és a visszajelzések alapján szerettétek őket! A karácsonyi időszakra két videó készült volna, viszont hoztam a formámat és az állványról valahogy leesett a gépem, ami szervízre szorul. Meg az én szívem is összeszorul, és ki is vagyok akadva, de túlléptem rajta. Remélhetőleg februártól belevághatok rendesen, túl sok ötletem van!


12. 50 EMBER – 50 KÁVÉ ()

A posztolással sajnos megcsúsztam, de azt elmondhatom, hogy nagy nehezen, de összejött 50 ember! 50 kávézás is, viszont sok esetben több új ember is volt a kávézások során, így legyünk jófejek – mert különben nem jönne össze :D. Egy kis statisztika:

 • 53 emberrel kávéztam
 • legtöbb esetben kettesben, négy esetben 4, vagy több emberrel
 • 8 férfi, 45 nő
 • 6 orosz, 1 amerikai, 1 burundi
 • 99%-ban tejes kávékat ittam
 • Külföldi kávéhelyek: Szentpétervár, Bécs, Belgrád
 • magyar városok: Budapest, Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Balatonfüred


 Értékelés: 7/12

Ahogy már említettem a 2015-ös év zárásánál, nem éreztem annyira magaménak az évet, pedig teljesítettem is. 2016 a változások éve lesz, nemsokára olvashatjátok a 2016-os 12 pontos céllistámat :)
14 megjegyzés

 1. Nagyon jó kis éved volt. Köszönet a jó posztokért, jövőre is visszanézek hozzád. Kívánom, hogy a következő éved is legalább ilyen jól sikerüljön! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm, minden jót neked is! :)

   Törlés
 2. Szerintem nagyon szép eredmény, máris többet tettél az évedért, mint én. :D Követem a példád, 2016 én is megpróbálok valamit összeszedni, szerintem sokat segítene rajtam. Pár dolog van is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hajrá mindenhez! 2016 király év lesz! :P

   Törlés
 3. Tök jó volt olvasni, szerintem tök nagy sikereket is elértél. Én pl. a nagy 5 km-es futós fogadalmamból 2,5 km-t tudtam összesen összeszedni :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm :) Valahol el kellene kezdeni, ezt a 10 km-t már évek óta nyüstölöm, talán majd most :D

   Törlés
 4. Szerintem sikeres éved volt :) A futás és a mindenféleméretű életmódváltás megvár, a többi nem. Könyveknél én nem teljesítettem úgy, ahogy akartam...34 könyvet olvastam csak idén, de még idén kettőt hozzá akarok ehhez csapni. Pedig én év elején azt fogadtam meg, hogy ha már képtelenség a szakmámból normálisan megélni, legalább szabadidőmben szánjak időt az irodalomra. Majd jövőre :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem ennyi könyvmennyiséget én is elolvasok, de csak a neten :D Én sajna inkább utazásra költöm el a pénzt, mint könyvekre, pedig ha van nálam könyv, akkor általában hamar kiolvasom :D

   Törlés
 5. Én még gondolkodom, hogy írjak-e az idei terveimről összegzős posztot, mert csúnyán elbuktam majdnem mindet. Majd kiderül.

  Viszont örülök, hogy neked több minden összejött, és hajrá 2016-ban is! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azóta olvasgattam a posztokat mindkét blogodon, hajrá neked is! :)

   Törlés
 6. Jó volt ezt olvasni, gratulálok azokhoz, amiket sikeresen teljesítettél. Pár napja gondolkozok azon, hogy követem a szokásod és énis írok egy ilyen listát....talán tavaly is ezt írtam neked :'D és abból nem lett semmi, de úgy érzem talán ez tényleg tudna ösztönözni és hajtani... szeretném ha a 2016 nekem is a változások éve lenne, kívánom neked, hogy minden, ami idén lemaradt, illetve minden amit a következő évre tervezel sikerüljön : ))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kívánom, hogy sikerüljön! Én imádom ezeket a listákat, szoktam hozzá montázst is csinálni, ami a laptop felett van, és kábé 50* ránézek naponta akár véletlenül is :D

   Törlés
 7. Nem kapcsolódik szorosan a fentiekhez és nem tartalmaz semmilyen magvas gondolatot, csak annyi, hogy bomba vagy a fotón a könyvvel a kezedben. :) Hajrá 2016!
  Kata

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.