ÓNODY HELGA: RUHATÁR - KÖNYVBEMUTATÓ

Helgát egy francia nőkről szóló poszt során „láttam” meg először, természetesen az internet – legyünk pontosak: Facebook – bugyraiban. Nem emlékszem, hogy ez nyáron lehetett, amikor már bőven volt tapasztalatom franciákkal, vagy szeptember után, amikor is kaptam egy francia szobatársat, aki minden volt csak franciásan sikkes nem. Szóval kommenteltem…

Nem mondom, hogy ami ezután történt az történelem, de Helga blogja felkerült a listámra, ami azon blogokat és szerzőiket tartalmazza, akiknek minden posztját rögtön elolvasom. Szerencsére a könnyed stílust noteszből könyvbe vitte, így megszületethetett a Ruhatár című könyv, én pedig ujjongva tapsikoltam, mikor Helga elhívott a könyvbemutatóra. Merthogy minden vagyok, csak divattal kapcsolatosan semmi. Igazán megtisztelőnek éreztem, hogy az első kávés találkozónk után (ahol több blogger is részt vett), még egyre invitált.
Életem első könyvbemutatója, ahogy Helgának is, de ő már elsőre is a saját bemutatóját menedzselhette! A bemutatóra Suzn’-nel érkeztem, és szerencsémre voltak már ismerős arcok, akikkel jó volt (újra) találkozni.


A helyszín a Style Center volt, ahova szívesen be is költöznék, rengeteg olyan bútor és lakberendezési tárgy volt, ami első látásra "ahh" érzést vált ki mindenkiből :D Miután a köszöntő és a művésznő beszéde is elhangzott, mindenki rávetette magát A könyvre, macaronra, pezsgőre. A hangulat nagyon jó volt, bőven 8 után is ott trécseltünk néhányan, de mindenesetre emlékezetes este marad számomra. Ráadásul a könyvnek rögtön neki is estem és barátnőmhöz sietve már reklámoztam is a könyvet az ő barátnőinek … Lehet, hogy már ők is rendeltek? :)

A könyvről

Sosem próbálkoztam még könyvismertetőt írni, szóval ezt ne is tekintsük annak. Viszont a poszt csak így lehet teljes.

Ha olvastad már a Stílusnoteszt, akkor végre kézben is foghatod. A könyv felépítése egyáltalán nem egy lexikon, vagy valami íratlan szabályokat gyűjtő füzet. Bár szabályokhoz fűződik, de ahogy Helga is írja, nem kötelez rá senkit. Én próbáltam úgy nekiülni, mint egy zöldfülű – hja, hogy az is vagyok? :D

A könyvet nem kell kiolvasni: fel lehet csapni bárhol és bármikor, sőt jegyzetelésre is van hely, ami még szimpatikusabbá teszi. Az egész könyvet látom magam előtt, ahogy mondjuk szenvedek a lábak közötti érintkezési ponttal rendelkező anyag felvételével (nadrág), vagy a szakszerű leírásoktól, amik az egyes ruhadarabok kapnak. Minden ruhadarab. Akkor még is csak lexikon? 

A könyvben részletes leírást találhatunk minden anyagról, ruhafajtáról, azok viselési módjáról, kombinálásáról, alkalomhoz-illőségéről, az ideális ruhatár kialakításáról, és az eleganciáról "amit sosem mertél megkérdezni".


Kinek ajánlom?

Mindenkinek. Aki ért a divathoz és aki nem. Aki maga szerint tudja, hogy mi a divat, de az még mindig hagy némi kívánnivalót maga után. Aki nem tudja hogyan kell egy alap ruhatárat összeválogatni. Akiket gyenge perverzió fűz mindenféle anyaghoz. Aki nem tudja mihez veheti fel a blézert. És aki szeret olvasni, mert kell hozzá fantázia is, ahogy képzeletben felöltöztetjük a képzeletbeli Barbienkat.


Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.