#DIGITALDIVASHUNGARY - 2015

BANG-BANG!
Jelenleg így érzem magam a mai Digital Divas konferencia után. Az impulzusok mintha még mindig érnének és az emlékfoszlányokban felfedezek még néhány ismerős arcot, de a nagy forgatagban sajnos sokakkal nem sikerült két szónál többet váltani, de ismét nagyon örülök, hogy ott lehettem!
Már hetek óta ezen kattogtunk többed magammal, hogy ki hogyan, s mint jut el, vesz fel, mutat be, posztol és hashtagel majd ezen a szép vasárnapon. Hajnalban keltünk Szandival, aki a kellemes magyarországi tömegközlekedésnek hála lehetetlen messziségből sosem jutott volna el Pestre, így felajánlottam, hogy aludjon nálam. Kettőből négy lett reggelre, csatlakozott Vera és Suz’n is, így indult meg a veszprémi delegáció, hogy aztán Pesten full véletlenül a buszon megtaláljuk Zsuzsit és az utcán HabfürdősRékáékat is.

A Larus Étterem tökéletes választásnak bizonyult helyszín szempontjából, ugyanis az előző évhez képest nagyobb tér állt rendelkezésre a 3D-s kommunikáció lebonyolítására (tehát ahol csacsoghattunk az élet blogos oldaláról),  és valahogy az egész átláthatóbbnak és szellősebbnek tűnt. (Külön köszönet ezért a szervezőknek, ugyanis a visszajelzések alapján nagyszerűen kiszúrható voltam a lángoló hajszínemmel, így jelző bólyaként kezdem el pályafutásomat holnaptól).A konferencia konkrét programját nem futottam át annyira, így ez is kisebb információtengerként ért, de az előző évhez képest mégis jobbnak éreztem. Rengeteg mindent megtudhattunk kezdve a youtube-s videókészítésről (mert ez most nagyon aktuális, haha), az Instagram használatán át a blogolás jogi hátteréről. Az utóbbi személyes kedvencem, szeretem az interaktív előadásokat, itt jelzőlámpa módjára zöld-narancs-piros lapokkal tippelhettünk egy-egy jogi eset kapcsán. Szerencsére itt Réka feltette a kérdést, ami érdekelt volna, mégpedig a Pinterest-es képek világáról, de ahogy elnézem minden bloggernek már több tucat jogi üggyel kéne rendelkeznie, pláne, aki heti szinten inspirál különböző képekkel. Talán ezt a témát boncolgattam volna még sokáig, bőven lett még volna mit megtudni. Vagy például hogy mennyi pénzből lehet elindítani a blogot. Hm-hm. Néha forgattam a szememet, mert csak úgy röpködtek a tizen-huszonezrek, és gondolom senki sem bankrobbantással indítja a blogkarrierjét. Ezt például hiányoltam is, hogy miért nincsenek DIY-ra hajazó ötletek kezdőknek, akik (még) nem szeretnének beruházni egy karibi-nyaralásnyi pénzt az induláshoz és például milyen lehetőségei vannak, ha még is szeretne igényes tartalmat előállítani. Mert hát sz@rból várat sokkal nagyobb művészet – és szerencsére lehetséges is.A nap izgalmas előadásai számomra Demény, a kötsögé volt, akiről már hallottam, de az előadás hatására még inkább elkezdett foglalkoztatni, szóval #követemdeményakötsögöt. Emellett a Ki Mit Tube nyertese, Beni (blogger)szívünkhez szóló slamje is nagyon ütős volt.

Végiggondolva viszont mindegyik előadásból tudnék idézni valami frappánsat, így néhány gondolatmagvacskát széthintenék:
 • fejlődni KELL: „Ami nem fejlődik, az múlik”
 • #nevergiveup
 • "Magadért csináld, just for fun."
 • Fanatizmus, vagy inkább szenvedéllyel a blogért!
 • Türelem, türelem… és türelem!
 • Merjünk lépni a cégek felé!Az ebédszünetben mennyei finomságok vártak ránk, de #shameonme nem csináltam fotókat, mert addigra már a vércukromat húztam magam után, és konkrétan rávetemedtem volna bármire. Viszont a kávét teszteltem (háromszor is) és az egyik legfinomabb kávét készítették a srácok, szóval hatalmas köszönet, hogy a koffeinfüggő bloggereket ily módon is elkényeztették.A szünetekben sok mindent kipróbálhattunk: lehettünk királylányok, vagy kitetoválhattuk magunkat dívává (ha már úgy is azok vagyunk, nem de bár), ráadásul saját fényképes Coca-Cola üveget is lehetett készítetni, amit szerencsére már jó mélyen elpakoltam a bőröndbe, hogy nemsokára megutaztathassam :)A konferenciát a díjátadó zárta, gratulálok a nyertesnek:

Az év divatbloggere: Fifty Pairs of Shoes
Az év szépségbloggere: Enntrance
Az év vloggere: Inspirációk lakberendezéshez
Az év feltörekvő bloggere: Chloe from The Woods
Az év legdizájnosabb blogja: Pandarte
Közönségdíj: Viszkok Fruzsi


Tartalmas napot zárhattunk, sajnálom, hogy kevés szünet volt és sokakkal nem tudtam úgy elbeszélgetni egy jó latte mellett, de már várom a következő Digital Divas Konferenciát, remélem sokan eljöttök (ha még nem tettétek volna). Az izgalmas hazautat pedig az Avon támogatta mindenféle jósággal, valamint köszönet a Cosmopolitannek, hogy Nicki-vel élvezhettem a hazautat.18 megjegyzés

 1. Köszi a bejegyzést, szuper lehetett a konferencia. Pont most akartam hagyni az egész blogolást a francba, de a gondolatmagvacskák hatására azérr se fogom!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát ennek igazán örülök! :)) Kitartás, az bőven kell ;)

   Törlés
 2. Jó kis beszámoló, nagy élmény lehetett :)) az előadások is érdekesnek tűnnek. Ha egyszer ráveszem magam a blogolásra, csatlakozom a veszprém csapathoz :DD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Blogírás nélkül is lehet jönni! Szóval a jövő évire várunk! :P

   Törlés
 3. Nagyon jó nap lehetett a tegnapi:-) Többször ránéztem Instagramra, hogy nyomon követhessem a nap eseményeit :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tegnap az én feed-em is csak erről szólt, de tényleg élmény volt! :)

   Törlés
 4. Örülök, hogy találkoztunk, legalább egy puszi erejéig el tudtalak csípni :P Nekem sajnos elég rövid volt a Digital Divas és kevésbé pozitív is, de erről nem a rendezvény tehet. Remélem legközelebb már tovább maradok én is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi történt?? Remélem a közeljövőben összejön valami hosszabb beszélgetés (kávéval! :DDD). Azért remélem beszámolsz a blogodon, már várom! :*

   Törlés
 5. Hát nem semmi lehetett! :) Az utolsó képen a rúzs milyen márka? ^_^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. AVON, a színe korall, sajnos a többit most nem tudom meglesni, de a legújabb katalógusban megtalálod! :)

   Törlés
  2. Nagyon köszönöm a válaszod! :)

   Törlés
 6. Tetszett ez a bejegyzésed (is), jó volt olvasni, szeretem ahogy előadod a dolgokat, jó lehetett :D

  VálaszTörlés
 7. Hát nálam egy-két érdeksebb fotót leszámítva csak névjegykártyákból állt az instagram, had ne mondjam, hogy vártam már a posztokat, hogy végre többet lássak. :D Olyan jó volt a beszámolód, remélem én is eljutok egyszer. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, gondolom ugyanazok a fotókompozíciók futottak, legalábbis nálam is így volt :D Remélem a következőre el tudsz jönni és találkozhatunk!:P :)

   Törlés
  2. Hááát az uracskámnak már utalgattam, hogy esetleg jövőre elnézhetnénk pár napra Magyarországra, abból az egyiken én eltűnnék... :D

   Törlés
  3. Hát akkor mindenképp tudósítsál erről! :D

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.