„ITT AZ ŐSZ, ITT VAN ÚJRA” #MOTIVATION

Az ősz az új évkezdés ("September is the new january" - de a szeptemberről már lemaradtam :D). A Vénasszonyok nyara bezavart a feelingbe, ezért jön ki rajtam most az ősz-érzés. Talán a bennünk szunnyadó gyereklélek miatt, aki alig várja, hogy augusztus végén új filctollakkal és post itekkel felszerelkezve nekiessen az iskolának (majd a kezdeti motivációt egy hét alatt az íróasztal fiókjába dobja) és visszasírhassa a nyarat, vagy szimplán ez az az időszak, amikor a nagy élményeknek van idejük leülepedni. Vagy inkább csak minden visszaáll a régi kerékvágásba. Nincs több fesztivál, éjszakába nyúló Balaton-parti iszogatás, random buli és fürdőruhás esemény. Az intenzív zajok, illatok időszaka elszállt és visszaülünk a mókuskerék egy kényelmes sarkába és bakancslistát írunk a nyáron el nem követett, de feltétlenül to do-listás terveinkről.

Ilyenkor kezdünk a legtöbben újra tanulni (ha már a sulit elvégeztük, de egy tanfolyamra nincs is jobb kezdés,mint az ősz), ilyenkor vágunk bele egy-egy újabb életmódváltásba – ha már januárban nem sikerült), és ilyenkor rakjuk össze az év legizgalmasabb dolgait összefűző emlékkönyvet a fejünkben.
Engem már elért az őszi fáradtság, lehet, hogy nem gyűjtöttem be elég D-vitamint, vagy szimplán nem aludtam még ki magamat. Ennek apropóján zuhantam tegnap délután 3-kor ágyba és egy film kivégzése után csak lebegtem az álomvilág és valóság között. Kialudtam a nyarat, pedig már egy hónapja vége. Nyáron minden ráért, most meg minden a nyakamba zuhant és olyan, mintha soha nem érném utol magamat. Egy teljes hónap elment az őszből (napok kérdése), és villant be már némi karácsonyi hangulatú-kép is az agyamban.

Ha magam elé tekintek a laptopom felé, akkor még fenn figyel a 2015-ös mini-motivációs táblám, amin néhány kép emlékeztet, hogy mit is tűztem ki év elején. Van, amit már kipipálhatok, de például a nagy #CoffeeTimeChallenge2015 kicsit megfeneklett, ugyanis már hónapokkal vagyok elmaradva (bár szerencsére azóta is vannak új alanyok). Szerencsére van olyan is a táblán, amit duplán sikerül teljesíteni, erről hamarosan majd szó is lesz.Másrészt pedig rá kell döbbennem, hogy az utolsó diákfélévemet töltöm, a fejem jelenleg a szakdolgozat körüli teendőkkel van tele és azzal, hogy biztosan eljussak a záróvizsgáig. Kicentizett napok, én meg úgy érzem megint túlvállaltam magam, mert mindent akarok. Újra beszivárgott az életembe a hip hop tánc, ami, mint hiányzó puzzle-darab boldogítja a napjaimat – az a mozgás, ami soha nem megerőltető, mert szívvel-lélekkel ott vagyok és élvezem.

Végzem az előírt szakmai gyakorlatokat (és cikázok Győr és itthon között órákat), próbálok koncentrálni mindenre, és az utóbbi időben kicsit a blog is bánta. Néha teljesen úgy érzem, hogy nincs érzékem ehhez, ami persze hülyeség, mert akkor – magamat ismerve – el sem kezdtem volna. Pedig ahogy elnéztem inkább a nyár az, amikor a nagy hajtásban sokan elvesznek – én is – most még is olyan mintha nem tudnék írni. Sokszor megnyitom a Wordot és már csak a kurzorvillogást számolom, hátha abból megszületik egy írás. Hja, persze nem.
Aztán néha olyan sok mindenről akarnék írni, hogy végül semmiről sem írok. Érdekel egyáltalán valakit ennyi lelkibazdmeg, vagy éppen kávézhatnék? Azt hiszem a blogolásban is vannak nagy hullámvölgyek, amikor semmi sem jó.
„Jól van, berakok valami általános izét, vagy inkább változtassak a dizájnon? Egy kis ősziesítés, vagy bármi? Netalántán valami személyes poszt? De az meg túl személyes lenne, az se érdekel senkit. Engem érdekel?! Írjak egyáltalán arról, hogy … ? Vagy inkább neeeeem. Jól van akkor olvasok inkább másokat, az izgalmasabb.”
Jön az összehasonlítás, amikor másnak a bármije sokkal „olyanabb”. Stílusosabb; „baszki, hogy bírja ilyen jóra megírni?”. Mostanság én is vergődtem, mert semmit sem találtam jónak, ezért sem erőltettem az írást. Új benyomások érhettek, bár inkább most azt a bizonyos nyomást érzem, hogy februárban kiengedik a kismadarat a kalitkából, ki a nagyvilágba.

Szóval mégis csak állna itt néhány tipp (amiket alapjában véve tudok is, de sosem árt, ha emlékeztetem magamat):

Rend a lelke mindennek

Magad körül és agyban is. Szelektálás ezerrel, nyárból csak a jó dolgok (agyban és digitálisan elmentve is :fotók, videók …). Csak is oda lehet pakolni, ahol van hely, tehát elpakoltam. Felesleges dolgokat tartogatni, amik lehúznak és helyet foglalnak semmi értelme. Igen, az alig használt és elcsoffadt sminktermékek is idetartoznak a beleszáradt körömlakkokkal együtt (helyette jöhetnek az újak).

Tervek/célok

Ha már van hova pakolni, akkor jöhetnek a to do-listák, vagy az általam imádott nagy naptárak DIY-módszerrel persze. Mivel a következő négy hónap választ el a diplomától, így ez a fő irány, amihez minden más kapcsolódik. A sulis dolgok mellett jöhetnek: munka, az újrastartolt életmódváltás, események, utazások. Egy egész délután elmegy a nagy plakát elkészítésével, de addig agyilag is rá tudunk hangolódni.

Hozzávalók
 • nagy kartonlap (budget version: A/4-es papírok összeragasztása celluxszal szintén tökéletes)
 • filcek, tollak, színesek, különböző vastagságban
 • vonalzó
 • ragasztó
 • képek (nyomtatott/újságból kivágott)
A naptárat felcsíkoztam, kitaláltam, hogy mi melyik színhez kapcsolódjon (bár azóta már elvesztettem az egyik színt, így ez felborult), de legalább látom, hogy melyik napra mik a tervek, ráadásul a nagy X-elgetés mindig is a kedvenceim közé tartozott.
Készült egy fitness-verzió is, ugyanis a mindennapokban ez is fontos, hogy ne csak lelkileg, de testileg is erősítsük magunkat. Ráadásul ahajón nem ez volt az elsődleges szempont, hogy így legyek elfoglalva magammal, így mondjuk ki őszintén: magasról tettem mindenre, örültem, hogy életben voltam :D • Szintén egy kartonlap volt az alap, bár a vásárlásnál nem gondoltam bele, hogy a pink karton nem lesz annyira ütős a pink falammal :D
 • Néhány fotó még régebbről, amit az internetről szedtem össze
 • néhány idézet, amik segítenek felemelni a seggemet a székből
 • Táblázat: heti szinten méregetek; a kék táblázatban x-elem, hogy melyik napon voltam edzeni.
 • Rewards: jutalom, ha elértünk egy-egy részcélig. Bármi jöhet ide: fodrász, manikűr, egy új ruha, kozmetikum stb.
 • A tábla két oldalon pedig egy vizuális kg-számláló. Egyik oldalt a leadni kívánt kg-k száma post-itekkel, a másik oldalon a már leadottak.


Renoválás

Én személy szerint ezzel kezdtem szeptemberben: elmentem fodrászhoz,kozmetikushoz, masszőrhöz és rendbe raktam a körmeimet is az illetékeseknél. Sokkal jobb kedvvel indultam neki az újra itt(hon)létnek a hajó után. Instant boldogságforrás, egy jól festett manikűr csodákra képes :)
Csapjunk bele az őszbe!

2 megjegyzés

 1. Inspiráló vagy! Jó volt olvasni téged, egy marék sós kesudiót nyammogva. :) :) Filmre tartogattam demindegymertezizgivolt. :) A kurzorvillogás... annyira ismerem! Tegnap rendesen rosszul voltam lelkileg a kurzorvillogástól, de lagalább lett 3 félmondatos vázlatom. :D Meg két "bejegyzéscím" amit egyszer majd.... Van érzéked! Kitartást!!!

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.