KEREKASZTAL? ISMERJ MEG JOBBAN - TAG

A Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége Facebook-csoportban ismét lehetőség volt egy játékra, ahol egy sorsolás után csoportokban lehetett tevékenykedni. Bár kerekasztal megbeszélés volt a játék felhívása, mi mégis inkább egy mondhatni Ismerj meg (még) jobban TAG-et dobtunk össze a hozzánk közel álló témákból. A TAGet öten készítettük és mindannyian válaszoltunk rá: 

és jómagam :)Utazás

Van olyan hely, ahol még nem jártál, de mindenképp szeretnél oda eljutni? Miért? 
Mindenhol, ahol eddig nem jártam :D Vonz Ausztrália, Ázsia néhány régiója, Dél-Amerika pezsgése, de Afrika is! Mind fenn van a bakancslistám!Mi volt a legviccesebb/legsokkolóbb élményed, amely utazás közben (akár külföldön, akár belföldön) ért? 
Szerintem volt néhány, az egyik kedvencem couchsurfingelés New Yorkban, amiről már írtam. De vannak olyan sztorik, amik durvák annyira, hogy nem tárnám elé a nagyvilágnak, ezeken én is meglepődöm, külföldön sokkal merészebb az ember :)

Volt már olyan ország, ami annyira megfogott valami miatt, hogy a "rabja lettél" és folyton visszajártál, amikor tudtál? 
Volt több is, de egy kivételével nem tudtam még visszautazni. Nagy szerelmem az USA, ami elég kalandos módon nem sikerült másodszorra, viszont Pétervár határozottam a szívem csücske lett, és ez az első hely, ahova visszatértem (és remélhetőleg még jó néhányszor visszafogok). Ha pedig nyelvtanilag helyesen válaszolok, akkor mamámhoz jó néhányszor utaztunk Belorusziába, sajnos már 10 éve nem jártam ott, de ez is szerepel a bakancslistámon :)
Mi alapján döntesz egy utazási célpontnál? Aktív vagy passzív utazó vagy? 
Racionálisnak mondom magam (bak csillagjegyűként meg pláne), de utazásnál az érzelmeim irányítanak. Nem biztos, hogy maga a hely vonzana, de ha van ott valaki (például 2 éve barátnőm Helsinkiben), vagy egy érzés, ami irányít (Tallinn), akkor megyek. Aktív utazónak mondom magam, egy 10 napos henyéléstől kikészülnék, szeretek belelátni az adott ország mindennapjaiba, nem a flancolás és a turisták szeme elé tárulkozó kirakat érdekel, hanem a helyi emberek helyi sztorikkal. És ezeket szeretem magammal vinni, jobban és jobban nyílik a világ :)

Van olyan Magyarországi város, amit a kedvencednek mondhatsz? Melyik ez és miért?
Sokan talán azt hihetik, hogy Magyarország szépségeit nem néztem meg, de szerencsére tévedniük kell :) Fiatalabb koromban jártuk az országot és nyaraltunk sok helyen. Egy várost nem tudnék választani, mert kedvenc nincsen, csupán egy-egy érzés. Helyek, amiket mindenkinek látni kell, de például Budapestet jobban megismerném (és titkon laknék is ott pár hónapot :)).


Személyes

El tudsz képzelni olyan élethelyzetet, amikor feladnád a blogodat?
Egy lakatlan szigeten internet nélkül bizony feladnám, de így is önhibámon kívül. Egyébként nem. Voltak nehezebb élethelyzetek és olyankor jó volt kiírni magamból (és még jobb érzés, hogy volt, akinek segítettek az írások). Összekapcsolódtam az egész bloggerséggel, lassan 5 éve írok az interneten és meghalnék, ha nem pötyöghetnék. Még ha csak felesleges szájtépés is lenne az internet utolsó oldalán, ahova már senki nem jut el, akkor is klimpíroznék ezerrel. Én ettől jól érzem magam :)

Ha a munkahelyeden nem tolerálnák azt, hogy blogot vezetsz, hogyan reagálnál? Megtartanád az állást és feláldoznád a blogot, vagy fordítva lenne? 
Kizárt, hogy olyan helyre menjek, ahol nem tolerálják :D Konkrétan nem tudom elképzelni a helyzetet, mivel nem azzal nyitok, hogy Kubasi Natália vagyok és vezetek egy blogot. A blog én vagyok, magamat nem áldoznám fel :)

Ha választhatnál, hogy valaki más legyél egy napra ki lennél?
Először mondanám, hogy senki, mert elvagyok magammal, de mivel szeretek kipróbálni szinte mindent, ezért a. verzióban pasi lennék, b. verzióban pedig egy sztár. A kedvenceim közül szinte bárki bőrébe belebújnék: seggrázás Nicki helyett, hasonlóan izgalmas élet Iggy Azalea bőrében.

Melyik esemény volt az életedben, amelyik a legnagyobb hatással volt rád?
Az amerikai utam. Vagy talán az egész egyetemi élet. Ki akartam próbálni a gap year-em után, végül az első év után beindultak az események, akkoriban jelentkeztem az amerikai nyárra, közben elkezdtem szervezni sok mindent. Sokat kaptam ettől a pár évtől, mindenképpen meghatározó időszak.

Hol láttad magad 5 évvel ezelőtt, hol tartasz most?
Szerintem nagyon mélyen nem gondoltam bele ebbe, de ígérem írok egy listát és 5 év múlva előszedem. Tudok jobbat! Írok egy levelet magamnak ezen a site-on, ami 5 év múlva fog megérkezni hozzám. Ha addig velem lesztek, akkor erre a kérdésre még pontosabb választ tudok adni, de őszinte leszek: 5 év baromi hosszú idő. Általában pár hónapos „turnusok” váltakoznak az életemben: van egy célom pár hónapon belül, amiért dolgozom, látom a lehetőségeket és több turnus után vége egy ciklusnak (lassan például az egyetemi éveimnek). Utána ismét máshogy kell látnom a dolgokat, teljesen új harctérre kerülök. 18 évesen ez időtájt kezdtem el gondolkodni az egyetemen, valószínűleg azt gondoltam, hogy eddigre már lediplomázom és valami menő helyen dolgozom. Csalódott lennék? Dehogy. Életem legjobb döntéseit hoztam meg az elmúlt pár évben, folyamatosan mozgásban kell lenni. A stratégia nem változott, csupán a taktikai kérdéseket gondoltam újra :)

Mit gondolsz, ahogy az életed változik, fognak vele változni a blogos témáid is, vagy szeretnél megmaradni az eredeti elgondolásnál?

Az eredeti elgondolás szerint a saját gondolataimat osztom meg, piciny életem darabkáit, tehát ahogy én változom, úgy a blog is. Ha én megyek, a blog is jön, ha új dologba vágok, akkor az a blogon is úgy lesz. Örülök, hogy „koncepciótlan” vagyok, így nem vagyok beskatulyázva.

Ha új címet adhatnál a blognak, megtennéd? 
A legelső címet nagyon szerencsésen leváltottam (Love Coffee Love Life) a mostanira. Teljes egészében meg vagyok elégedve vele, esetleges tárhelyváltoztatás során maradna az acupofmylife, vagy gondolkodtam még a nevemen is – ha már csak én szaladgálok e névvel a világban. Pont a napokban beszélgettem barátommal erről egyébként, és szerinte is nagyon jó választás ez a név, olyan mintha egy kávéra invitálnám az olvasót: „gyere igyál a kávémból, olvass bele a gondolataimba és az emlékeimbe”.

Egyéb

Mi volt az első kozmetikum, ami a sajátod volt és használtad (tehát nem anyuka titokban elcsent parfümjére és szemcerkájára vagyok kíváncsi). is?
Paff. Nem sminkeltem magam túl korán, az első termékeim valószínűleg Bravo Girlből és 100*Szépből kerültek ki. De tényleg fogalmam sincs, hogy mi lehetett az első :D

Mi az, amivel arra tudna bárki is motiválni, hogy indulj egy maratonon? A rendes maratoni távra (42,195 km) gondolok. ;) 
Saját magam. Ha eldöntöm, hogy ez kell nekem és ettől überfasza királylány leszek, akkor biztosan rávenném magamat. Ennyit futni egyébként nem futnék, viszont tekertem már körbe a Balatont, de hasonló nagyszabású verseny még várat magára.

Miért kezdtél el blogolni? Mi volt, amiért úgy döntöttél, ebbe bele kell vágnod?
5 évvel ezelőtt a fogyás miatt kezdtem el blogolni/webnaplót vezetni. Ezek a mai napig megvannak, és írom is, és amint látjátok még mindig nem vagyok bikinimodell :D De sok mindent tanultam magamról, és akkor ez inkább mindennapos naplózás volt online rendszerben. Sok embert megismertem, aminek nagyon örülök és hálás vagyok, mert például az egyik legjobb barátnőmet is ennek köszönhetően ismertem meg. Azóta pedig gyarapodik a tábor, emellett valószínűleg túl sok minden volt bennem, amit úgy éreztem, hogy akár másnak is jól jönne. Tévednék?

Mi/ki motivál, ha mozgásról van szó? 
Saját magam. És talán ez a legjobb, ha belevágunk ilyen dolgokba. Viszont sokszor mások is, amikor éppen mélyponton vagyok és megmakacsolom magamat miattuk. Persze soha nem árulnám el nekik :D

Szoktál készíteni DIY dolgokat? Milyen jellegűeket?

Régen gyöngyöt fűztem és próbáltam sok mindent magam elkészíteni, manapság viszont inkább az időbeosztással kapcsolatban ügyködök. Imádok nagy színes táblákat csinálni, naptárat, megszervezni a dolgokat. A kreativitásomat inkább az írásba feccölöm (és a táncba :)).


Remélem elolvassátok a többiekét is, és sikerült még inkább megismernetek! Természetesen várom a ti válaszaitokat is :)

2 megjegyzés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.