MONDAY MORNING

Néha csak úgy szimplán írhatnékom van, talán ezért is lett ismét egy személyesebb webnaplóm, ahol napi szinten le tudom írnia világ nagy dolgait. Amik persze nem olyan nagyok, meg lehet, hogy senki sem érdekel, viszont az én lelkem nyugodtabb lesz. Ez is valami ilyesmi szösszenet lesz, egyszerűen kikívánkozik, és hiába illene bele egy Fitness Friday-be, nem bírok péntekig várni.
Mostanában ha unatkozom, akkor inkább videókat nézek Youtube-n, mint egy filmet. Elég sok filmet kilőttem a hűvös téli éjszakákon, egy-egy baráti összeröffenés során mindig meg tudok egy-két jó filmet, azt meg is nézem (a Kéjlak és a 7 életet sikerült megnéznem tegnap), de mégis csak jobb videózni.

Valószínűleg jóval rövidebbek, mint egy film, másrészt valós dolgokról van szó benne. És ha tavasszal már ennyire felébredtünk és túléltük a tavaszi fáradtságot, akkor ez jobban is frissít. Elkezdtem rákattanni vloggerekre és adott típusú videókra. Most az egyik kedvencem a Morning Routine-os videók voltak, javarészt angol/amerikai leányzóktól. Letisztultság, mindenki fitt és egészséges, 3 órája van 7 és  8 között elkészülni, a pasijával együtt reggeliznek/tornáznak/jógáznak, és a munkahelye is csak 20 perc sétára van, ahol az út során 50 selfiet/virágos/bokros képet tud lőni. à Na így NEM szabad videóról ítélkezni és rágondolni. Persze, hogy nem fogja azt megmutatni, ahogy tényleg felkel: csipásan, nyálcsorgásra virradóan, miközben a haja beleakad a párna gombjába, és a kis top félrecsúszik, hogy minden báját a világnak kitárja.

Ezekből a videókból maximum inspirálódni lehet és kell is, vagy ellesni 1-2 olyan dolgot, ami másnak alapvető, de nekünk még nem volt az. Igazi öröm látni 1-2 olyan videóst, aki szenved reggel, de mégis elmegy fél 6-kor a kondiba; elviszi a kutyát sétálni, mert magától nem varázsolódik ki; és folytathatnám tovább, a lista végtelen.

Közeledik a nyár, meg sem lepődök, hogy a női havi magazinokat megelőzve jönnek a legjobb DIY, OOTD, vagy éppen Fitness-videók. És ami a legjobb, hogy rengeteg vloggernek volt mesélnivalója a vesztenivalójáról. Hosszan lehet szörfölgetni, a videók általában verik a 20 percet hosszúságukban, de a kellemes hangszín és ténylegesen értelmes mondanivalóért megéri.
Talán az egyik legszimpatikusabb motivational speech-hez jutottam el tegnap, és most nem is feltétlenül a testformálásra szeretném ráhúzni a mondanivalóját, hanem szinte mindenre. Jó úgy nézni egy videót, hogy tudja az ember, hogy nem áll a vlogger mögött egy cég, aki a nézők torkán akar lenyomni valamit a youtuber segítségével, hanem tiszta, az életben használható – bár nem feltétlenül egyszerű – dolgokról van szó.Változ(tat)ni sosem könnyű. Ha könnyű lenne, akkor a komfort zónán kívülre építenének játszóteret, ami annyira jó lenne, hogy sosem térnénk vissza. Az élet hintái viszont messze lengnek, de annyira nem, hogy kirepüljünk a zónán kívülre. Oda saját magunknak kell mennünk, mindenféle segítség és plusz erő nélkül, ami tényleg nehéz lesz. Szenvedni kell, kellemetlen lesz, mint egy foghúzás, de azt is megszokod egy idő után nem? Tompul a fájdalom, s ha nem is akarnánk egy életen át fogorvosi székben ülni, de a komfort zónán kívül azért tágasabb az élet.
A leányzó azt mondta, hogy nem kell motiváltnak lennünk mindenkor, mert nem leszünk azok. Nincs az a mennyiségű Pinterest board, ami motiválna, ha TE nem döntöd el, hogy tenni akarsz valamiért. Lehet inspirálódni, gyűjteni ötleteket, de amíg legbelül nincs rend, nincs elvetve a kis mag, ami majd csírázhat, addig nézegethetsz bármit, nem lesz hova leülepedjem, nem lesz meg a táptalaj!Ha már egy kis csírányi gondolat húz a megvalósítás felé, akkor lehet érdemben hozzátenni bárhogy. A következő legfontosabb dolog, hogy gondolkodsz és érvelsz. Ha te magad hiszel benne és látod az út első pár lépését, akkor legalább már képzeletben meg tudod tenni. A motivációd tényleg hullámzó lehet. Az életmódváltásnál maradva nem fogsz mindig zöldségmixre vágyni, és mérnöki pontossággal felkarikázott gyümölcsös vizet inni, mert épp máshova csoportosítottad az energiádat és a legutolsó, amire vágysz, hogy neked most gondolkodni kelljen és kreatívnak lenni ebben. De azért van agyad, hogy ezt megbeszéld magaddal.

„Nem kell olyannak lenned, mint az emberek körülötted. Ha sült krumplit akarnak enni, akkor tegyék azt. Van agyad és meg vannak a prioritásaid, tégy azok szerint!”

Így például saját magad prioritásai szerint tegyél bármit is a szádba – és most életmódváltásról beszélünk – hiszen vannak olyanok, akik soha nem fognak hízni egy állatkert elfogyasztása után sem, míg te csak a vizuális élmények során is magadra rántottál 5 kilót. Tényleg igaz, hogy minden fejben dől el.


A videót, megtaláljátok ITT, szép hetet mindenkinek! :)


2 megjegyzés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.