{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Szülinapi kiadás :)

A tegnapi nagy pörgésben sajnos nem jutott időm a VKP-ra és mégiscsak szülinapot ünneplünk, khm! Igen-igen-igen a Vigyázz!Kész!Posztolj! betöltötte az első évét, amit ezúton is köszönünk Szilvinek! Azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy az egyik legjobb blogger-kezdeményezés, hála ennek sok-sok új blogot megismerhettünk és fejthettük ki a véleményünket! Személy szerint áprilisban álltam be a sorba, több-kevesebb sikerrel írogattam is, viszont ezt semmiképp sem akartam kihagyni :)

Mivel saját magunk által választott témáról lehet írni, ezért úgy gondoltam, hogy feldobom egy picit a dolgokat. Én is úszok az árral, perpill minden kívánságom 8 óra egybefüggő alvás, így a legkézenfekvőbb témáról írnék, ami minden egyes posztnál meg van: én! :) Hogy kicsit kreatívabbra vegyem a dolgot, az angol ABC-t hozom segítségül és minden betűhöz rendeltem valamit, ami számomra igaz, vagy fontos. Vigyázat, tömérdek mennyiségű személyesség és kép! A, mint Anyu: az egyik legfontosabb és legcsodálatosabb ember mert ilyen lánya lehet, akit ismerek. 

Anyutól sok mindent örököltem, szerencsére mind a javamra vált, mint például a művészi hajlam és írásszeretet – Anyu még mindig ír naplót, kézzel persze :) -, valamint a nagyvilágba vágyást is, hiszen ő is huszonévesen költözött Magyarországra. Sokkal jobban félt engem elmondása szerint, mert mindig mehetnékem van, de a fent említett ütőkártyát lobogtatom, így sajnos kénytelen belátni, hogy nekem mennem kell és ez jó lesz :)

Számomra Ő a nagybetűs NŐ: kiforrott stílus a’la Russia, céltudatosság és a kellemes természete!


B, mint Bubimentes víz: jó pár éve kerülöm a szénsavas üdítőket, ásványvizet és tádám meg is szűnt az örökös puffadás. A magyar vízért ölni tudnék,a csapvíz pedig a legjobb dolog! :)C, mint Cruzers Crew: a tánccsapatunk - ahol kezdtem a hip hopot - felbomlott, amikor az edzőnk külföldre költözött, de páran alkottunk egy amatőr csapatot Cruzers Crew névvel.  A formáció körülbelül 2 évig élt, azóta öten ötfelé vagyunk a nagyvilágban, de ettől függetlenül mindig is egy kis családnak éreztem magunkat :)D, mint Dumagép: tegnap előtt vettem észre, hogy valóban igaz ránk, nőkre, hogy 3-4-szer annyi szót kell kilőnünk a világba naponta, mint egy pasinak. Aznap 8 órát egy gyárban melóztam, szinte senkivel nem beszéltem, utána átmentem egy áruházba pénztárazni és szegény srác hallgathatta órákig azt a mennyiséget, amit addig nem sikerült ellőnöm. Máskor viszont meg nagyon szeretek csendben lenni, sokan nem is értik, és azt hiszik, hogy bajom van/beteg vagyok :D

E, mint Egyetem: negyedéves vagyok a Széchenyin, egészségügyi szervezőként tanulok egészségturizmus szakirányon. Érettségi után elkerült az egyetem gondolata, nem láttam értelmet („úgyis csak egy papír”), végül az itt adódó lehetőségek miatt jelentkeztem egy 1 éves OKJ-s képzés után. Azóta szinte minden lehetőséget megragadtam, az egyetem miatt mehettem Amerikába és most Oroszországba is.

F, mint Fogyás: örökös hajsza, mondhatni. Annyi mázlim talán van, hogy sokat álltam az esőn, így segítség nélkül elérem a magas polcokat – vagyis nagy felületen kell megtapadnia a kis bestiának aka zsírnak. Eddigi legnagyobb zuhanás kg-k súlyán 24 kg volt, most is ezen dolgozom, hogy legalább ezt az állapotot elérjem, amit a mellékelt ábra is mutat (2014 április)G,  mint guggolás: a jósegg-díjasok tuti módszere a kerek és feszes popóhoz. Azt hiszem vissza is kéne hoznom a jósegg-díjas képeket a Facebook-oldalra…

H, mint Honfoglaló: életem kábé 2 évét zárja közre, amikor is lett internetünk és betörhettem ebbe a világba. Az első ilyen hely a Honfoglaló volt, amit nagyon keményen műveltem. No nem játszás terén, hanem chatelésnél. Körülbelül 6 találkozón is részt vettem 16-17 évesen, sok embert megismerhettem és segített kiismerni kicsit a netes világot.

I, mint Inspiráció: fontos, hogy olyan dolgokkal vegyük körül magunkat, amik inspirálnak, de a legjobb, ha ezt az energiát emberektől kapjuk. Ez az egyik irány, a másik pedig az, amikor mi adunk inspirációt. Egy-egy ilyen visszajelzés általában egy kis ünneppel ér fel nálam, hihetetlen, hogy valakinek én adhatok energiát valamihez. :)

J, mint Just Do It!: a Nike eme frappáns, rövid és hangzatos szlogenjével hamar belemászott a szívembe, és a régi webesnaplóimon is ezt használtam címként. Mindenre rá tudnám biggyeszteni, így igazán meg is értem, amikor bő 30 éve ez a frappáns mondat ragadt a Nike-ra és motivált sok-sok embert, hogy csak csinálja!

K, mint Kávé: eszem ágában sem volt mást iderakni, ez szinte az egyetlen egy biztos pont az életemben, még ha a lakóhelyem, terveim változóak. Kávét mindig is inni fogok, jó társaságban, egyedül, utazás közben, reptéren, Péterváron, New Yorkban, vagy a szomszéd kis kávézóban.L, mint Los Angeles: a chillezős énem nagyon idehúzna, ha egy várost kéne megemlítenem Amerikából. Az egyhetes út, ami során bejártuk a Grand Canyont, Las Vegast, és az angyalok városát, minden képzeletemet felülmúlta. A tenger látványa csodaszép, de az óceáné lélegzetelállító. Felfoghatatlan, hogy milyen távolságok vannak, nagyságok és mi csak egy csepp vagyunk az óceánban. Csak egy csepp :)M, mint Munka: ahogy a Punnany Massif is megénekelte a munka nemesít. Hazudnék ha azt mondanám, hogy a pénz nem érdekel. Ugyan már kinek akarunk hazudni? Ha valamit akarsz, ahhoz pénz kell, sajnos ilyen anyagias világban élünk, és most nem az érzelmek megvásárlására gondolok. Így most én is dolgozom, hol gyárban, hol pénztárban, hol moziban, függően attól, hogy mit dob a gép. A pénzt pedig beleforgatom a hobbimba: utazok :)

N, mint Natália: azon kevesek közé tartozom, aki szereti a nevét, mind a 13 betűjével, együtt, vagy külön, az már mindegy is. A Natáliát régebben általában olyan lányoknak adták, akik Jézus Krisztus születésnapján látták meg a napvilágot, vagyis december 24-én. Ezen információ nélkül is szépen beletrafáltak a szüleim :) Valamint anno én is kaptam egy neves-kulcstartót, a nevem jellemzése így hangzik: „Latin eredetű, jelentése: az Úr Jézus születésnapja. Vidám és kedves. Szeret olvasni, a természetben kirándulni. Életvidám, aki másokat is feltölt energiával.” – hogy ebből mi igaz? Nos kéretik eldönteni :)

O, mint Oroszország: életem része, életem legjobb 5 hónapja, magamra találás és szívem csücske-város feeling :) Ha olvastátok a posztokat, biztosan átjött, hogy jól érzem magamat. Sokat köszönhetek ennek a pár hónapnak, teljesen magamra találtam – szerencsére ezt mások is így látják :)P, mint Párkapcsolat: boldogság, vagyis kettő az egyben. A barátomat Péterváron ismertem meg, mondhatni előttetek bontakozott ki az, ami most van :) Ha valaki a sorok közé is benézett, akkor sejthetett valamit. Így azt hiszem már nem lesz nehéz kitalálni, hogy merre visz az utam legközelebb :)Q, mint Qbasi: egy egyetemi nyílt napon kellett lediktálni a nevünket, hogy igazolást állítsanak ki. Ennél a kérdésnél vagy a fél agyam elhalálozott: Q-val kell írni a nevedet? – Aha Qbasi. -.-’

R, mint Reggel: számomra a tökéletes reggel – még ha meló, vagy suli is van előttem – akkor 2 órával indulás előtt kezdődik. Az első 5 percben már tutira készül a kávém és valami reggeli, amivel szépen bebattyogok a laptopom elé és egy csendes fél órában elolvasom a kedvelt oldalakat, blogokat. Ez segít felébredni és feltölteni, ami után máris gyorsabban megy a reggel további része: arcrajzolás, megfelelő öltözet és őszinte(!) mosoly! :)

S, mint Smink: úgy ám, én is szoktam olyat. A kevesebb néha több alapon alkotok a ceruzákkal, festékekkel, ecsetekkel. Mostani bevált smink: BB-Cream, korrektor, szemhéjtus, szempillaspirál és ajakápoló, néha pirosító, no meg az elmaradhatatlan szemöldökceruzaaaaa! :)T, mint Telefon: függőség. Be kell valljam, hogy függő vagyok, nem hiszem, hogy tudnék nélküle élni. A társas kapcsolataimban persze leszorítom, és inkább úgy mondanám, hogy időt beosztok: a felesleges pillanatokban, percekben, mint az utazás, várakozás során csekkolom a dolgaimat, így amikor valakivel találkozom, akkor nem érzek késztetést. Minden meg vár, bármennyire hihetetlen. Egyébként a szerelmem a THL W8i, amiről már írtam itt. Azóta fél éves lett a drága, kiválóan működik, fotóz, videót felvesz és persze az alapfunkciók is használhatóak – két kártyával! :)

U, mint Utazás: mindenkinek van valami hobbija, vagy egy adott téma, ahova beleöli a pénzét. Nem feltétlenül tehetem meg havonta, de a várakozás és a majdani beteljesülés – vagyis az utazás – akkor endorfin-bombát dob az ölembe, hogy még jobban pörgök! És ha már itt tartunk: igen, tényleg Pétervár a következő célpont, ahogy már néhányszor utaltam rá :)

V, mint Vörös: az első infó rólam általában a vöröshajúság, ami rettentően hozzám nőtt szerencsére. Bő 6 éve vagyok vörös, egy idő után rátaláltam a jelenleg is használt, best of hajfestékre, ami Cherry Red 66/46 névre hallgat a Wellaton ajánlásával. Persze előtte voltak rosszabb megnyilvánulásaim, mint a szőke-göndör „izé”… De beszéljenek helyettem a képek:W, mint Wanderlust: ha jól megnézitek a fejlécet, akkor ez a szó is felkerült, amit leginkább „mehetnék”-nek fordítanék. Azt hiszem ebből kaptam egy jó nagy adaggal (talán egy tucat emberét rám osztották? :D). Mindenesetre nagyban hozzám tartozik :)

X, mint Xéna. Hahaha, anno én is néztem :D

Y, mint Yves Rocher: a világ legjobb ajakápolója Yves Rocher márkájú és általában kettő van nálam: átlátszó (mandulás) és egy pirosas (cseresznyés), ha kell egy kis szín az arcomra.

Z, mint Zene: 10 éve még mindenevő voltam, aztán volt egy rockosabb időszakom tele Guns’n’Roses-szal, majd Blink182 és Sum41-nal… Valami mégis hiányzott, így visszatértem a populárisabb zenékre, majd a hip hop miatt ráakadtam a nekem való feka-zenékre. Nicki Minaj, Iggy Azalea, T.I., Lil Wayne, csak hogy néhány kedvencet említsek :)Remélem tetszett ez a poszt, ne felejtsétek el elolvasnil a többiek bejegyzését is, amit a poszt alatt megtaláltok! :)
21 megjegyzés

 1. Sikeresen kiragadom a lényeget, mint mindig, szóval érdekes volt azt olvasni, hogy rocker féle is voltál, de valami hiányzott.:)
  Nekem ez pont fordítva van/volt.
  Egyébként pedig hihetetlen ötletes poszt lett.:)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett :)
   Amúgy igen, nagyon durván imádtam, sőt most is szeretem azokat a zenéket, bár ritkábban hallgatom őket! :)

   Törlés
 2. Az a haj...Dzsízösz :D Láttam már ezt a képet, de nem tudok betelni vele :D
  Megihlettél, szerintem majd írok a fiatalkori stílusbakikról, nekem is akadt dögivel :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. "Mindenki jó valamire, ha másra nem elrettentő példának" :D :D :D Ez jutott eszembe a kommented olvasása során, hogy megihlettelek :D :D :D Amúgy én örülök, hogy az éveim számában itt járok, az idő csak jót tesz velem :D

   Törlés
 3. Qbasi :DDDD sírok :D nagyon jó bejegyzés lett :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ja igen... Kétszer kellett elolvasnom mire leesett :D

   Törlés
  2. Háhá, nos igen, pilláztam én is :D örülök, hogy tetszett, köszönöm :)

   Törlés
 4. Nagyon tetszett,hogy te is személyesebb témát ragadtál meg és így sorrendbe vezetted le :D Elég sok pontoddal egyet is értettem és csak bólogattam :D
  A dumagépen külön röhögőgörcsöt kaptam,mert ezt annyira tényszerűen közölted :D De sajnos én is tapasztalom,hogy ha rövidebb ideig nem dumálok,akkor utána kétszer annyit és megállás nélkül rázúdítom másra :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm! :) Hát ma is valakire ez a sors vár, mert valószínűleg 8 órán keresztül megint nem fogok senkivel sem dumálni, háhá :D :D

   Törlés
  2. Ez annyira jó :'D Mi így szedjük áldozatainkat :D

   Törlés
 5. Nah, végre elolvastam. Késői reggeli kávéval
  Ugye nem bánatalak meg ha azt mondom a szőke képre, hogy...ne ne ne ne ne ... neee... ne ne ne
  a P ontnál mosolyogtam nagyon
  Miss Qbasi :D Tőlem azt szokták megkérdezni, hogy a Vásárhelyi milyen "I" Ilyenkor nagyon bambán nézek,és megmondom, hogy csak írja, majd rájön.... Vásárhelyy ....
  Nagyon tetszett ez az Natália ABC! Annyira jó volt olvasni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A szőke nem tudom hogy jött képbe, az én színem a vörös, ez tuti! :DDDD Igen, a P-nél rád gondoltam! :)))
   És köszönöm :*

   Törlés
 6. Mennyire jó ötlet volt ez az abc-s megoldás! A szőke frizura nagyon öhm... egyedi volt :D De nekem is volt ciki szőke korszakom, komolyan egy vízihulla jobban nézett ki nálam (szörnyen sápasztott, a feketétől nem nézek ki ennyire halottnak).
  A hip-hop meg tök jó lehet - én ugyan nem tanultam konkrétan ezt a táncstílust, de a fúziós hastáncban sok mozdulat van a hip-hopból, jó lenne egyszer komolyabban is tanulni ezt a műfajt :) Elvégre minél jobban ismerem az alapot, annál jobban tudom beleépíteni a fúziós táncba :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Háááát igen, soha nem tervezek majd visszatérni a szőkéhez, a vörös az én színem ;) :D Vannak jó kis hip hop oktató vidik youtuben, bár ezt mindenről el lehet mondani :)) :D

   Törlés
 7. Nagyon jó poszt!!! Nekem csak egy bajom van a munka és az utazás összefonódásával, hogy dolgozom, tehát van pénzem utazni, viszont szabim sosincs elég erre :D Az A betű a kedvencem :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én perpill ezért örülök, hogy még mindig diák vagyok, nem is merek odaragadni 1-1 munkahelyhez hosszabb ideig. Szóval kicsit megszakadok, aztán pedig kiélvezem a kemény munka gyümölcsét :D
   És köszönöm :)) :*

   Törlés
 8. Tegnap reggel amikor olvastam a posztot, sikerült egy kis időre elfeledtetned velem, hogy amúgy nagyon beteg vagyok (szépen kifejezve), olyan jó volt olvasni! :) Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én örülök, hogy kellemes élményben lehetett részed! :) Jobbulást! :)

   Törlés
 9. Nagyon bírom a blogon átütő és megismerhető személyiségedet, stílusodat. Abszolút egyedi minden, amit magadból adsz! Tényleg olyan lány vagy, akivel szívesen kávézna együtt az ember egy jó nagy beszélgetés mellett :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajjj de drága vagy, nagyon köszönöm a kommentedet, feldobtad a napomat! :)) Kávézás betervezhetőőőőőő :D ;)

   Törlés
  2. Örülök, hogy ilyen nagyot tettem a hozzászólásommal ;) A kávézás pedig úgy legyen! ámen :)

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.