COFFEETIME-CHALLENGE 2015 - 7/50

Ismét egy olyan helyre látogattunk el, ami már-már törzshelyemnek számít. Két nagyútról hazatért leányzó ideális, csütörtök esti kávézásának színhelye. A város közepén, a délután 5 óra már sötét, így minden kivilágítva. Igazából ezen a napon jöttem be először a városba, és ekkor kezdtem el felébredni: hogy tényleg otthon vagyok. És csend van. Egy megyeszékhelyen, délután 5 óra után már szinte nincs élet. Így tértünk be ketten egy kávéra…


Helyszín: Daiquiri, Veszprém
Időpont: 2015. január 29. délután 5 óra
Kivel: Marcsi
Mit: tejeskávé tejhabbalCOFFEE


Én kifejezetten szeretem itt a kávékat, mert az „alap”-fajták is jók. Még a felszolgálás is csillagos ötös. De mi ez a sz@r bögre??? Őszintén kérdem, hogy hogy lehet egy neon zöld – neon takony – és fekete színben pompázó bögrében felszolgálni egy kávét… Egy kávézóban?! Még otthon sem tenném meg.

9/10 (a bögréért, brrr)

SZTORI


Sokan álmodoznak, hogy útra kelnek és megismerik a világot, kicsit világot fedeznek fel és „csak úgy” elvannak. Élvezik az életet. Sokaknak kell egy kis noszogatás, még többeknek pedig egy jó nagy seggberúgás. Sajnos valakik a seggükre esnek és maradnak is a már megrajzolt komfortzónájukban, míg a többiek nagy nehezen elindulnak. Félve, kicsit bénázva, végülis egy új világba mennek. Itt minden bénázás egy új tapasztalat. És végül nem a világot ismerik meg, hanem magukat. Sokkal jobban. Tisztában lesznek az értékeikkel, az otthon maradt életükkel – amit így már távcsővel, kellő távolságból szemlélnek és világosabbá válnak azok a dolgok, amik ott és akkor homályosak voltak. Egyszerűen más megvilágításból kell nézniük a saját életüket. Úgy van, a saját főszereplésüket, a saját társulatukat, vagy a cselekményszálak kereszteződését.

A hazaérkezés mindig egy kis érvágás. Mintha újra új világba csöppennénk, minden régi-újnak hat, máshogy is állunk a dolgokhoz. Kell néhány hét rendbe rakni magunkat – mint ahogyan kint tettük. Az élet mindig megy tovább, mi pedig haladunk előre a nagy csomagjainkkal :)


Ajánlott idevágó lelkibazdmeg-poszt: Kész cirkusz

"Kész cirkusz? Valóban. Porondon az életünk, artistákkal, statisztákkal, főszereplőkkel és mellékszereplőkkel. Jó esetben a főszerepet mi játsszuk, rosszabbik esetben asszisztálunk a saját, egyszeri és megismételhetetlen sztorinkhoz. Kell a dráma, kell szerelmi szál, és némi kaland is persze. Amit a közönség elé viszel az vagy te magad, vagy ha jól színészkedsz, akkor egy jól eljátszott mű. Rádolgozhatsz a karakterre, de mégsem színházban vagyunk. Ha leesel a kötélről, akkor nincs színpadi halál, ahol a 2 percig még a nagy érzelmeidről beszélsz, míg forgatják benned a tőrt."

4 megjegyzés

 1. A neon zöld bögrében biztos az a borzasztó zöld- fekete dizájn köszön vissza. Mondjuk nyáron kifejezetten vidámak azok a zöld párnák a teraszon.
  Én nem szeretem a helyet, néha annyira nyeglék a felszolgáló tanulók :(.... "Minek jöttél be?"- nézéssel
  Nálam a városban az Incognito vagy a Veranda viszi a pálmát.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nem tudom mikor voltál utoljára, de most egész normálisak voltak :) A Verandában még nem voltam, de rajta van a listámon :D

   Törlés
 2. Nem IKEÁ-s bögrék, és fix ezek vannak nálunk az irodában. :D Nem hiába van nekem másik. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. én csak ezt nem értem :D Mert amúgy egész kis pofás hely lenne :)

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.