COFFEETIME-CHALLENGE 2015 - 5/50

Az utolsó kávézásom Szentpéterváron az egyik legrégebbi kávézóban, a Severben volt még a múlt héten (de furcsa ezt így leírni). Azóta már otthon vagyok és mégis ma esett le, hogy tényleg otthon vagyok. Hát ez ilyen… Mélyebb gondolatokba nem is mennék bele, inkább felidézném azt a röpke órát, amit az orosz tanárnőmmel és egy barátommal tölthettem a Diótörő balett-előadása előtt.Helyszín: Sever, Szentpétervár, Oroszország
Időpont: 2015.01.24. délután fél 6
Kivel: Tatjana és Szergej
Mit: latteCOFFEE


Az egyik legfelkapottabb kávézó/cukrászda a városban, nem meglepő, hogy tele volt. Rákaptam az egyszerű kávékra, halmozom a cappuccinot, valamint a lattet. Tűzforró latte (fájóan), viszont fél óra beszélgetés után már jól esett. Külön kiemelendő, hogy barna cukorral kínáltak :)

9/10

SZTORI


Szeretem azokat a tanárokat, akik elhívatottak a munkájuk iránt. Hatalmas türelemmel tanítják a népeket, évről-évre ugyanazon a folyamaton mennek át csak más-más nebulókkal. Tatjana talán a legtürelmesebb tanár, akivel valaha találkoztam. Hatalmas feladat van rá bízva: a javarészt Afrikából érkező diákokat 7-8 hónap alatt olyan szintre kell hoznia oroszból, hogy a következő szeptemberben ők ott tanulhassanak – oroszul. Szerencsére más nyelven nem igazán tud (egy kis spanyol és német szókészlet azért van), viszont ennél hatékonyabb nem is lehetne a tanítás.
Ő tipikusan az, akit az ember a „bábushkájává” (nagymama) fogad, mert zabálnivaló és figyelmes. Így megleptük őt karácsonyra egy balett-jeggyel, ahova (miután a sors úgy hozta) – én kísértem el.
Vele beszéltem a legtöbbet oroszul (másnál nem voltam rákényszerülve), és ő az egyik legkiemelkedőbb tanár diák-pályafutásom során :)

Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.