RANDOM - SZENTPÉTERVÁR #16

Jól nézünk ki, megint hetek teltek el a legutóbbi RANDOM-poszt óta. Mondjuk a két hetes szünet alatt lényegében semmi értelmeset nem csináltam. Időjárás-ügyileg sem tündököltünk – max a felhpk felett 3 méterrel… Így végül a majdnem Ermitázsból lett végre Ermitázs-videó, Peterhof-látogatás helyett óriások múzeuma, és persze utolsó estére a Diótörő balett-előadás is befigyelt.
ERMITÁZS


Az első próbálkozásom kudarcba fulladt, hiába az IT-egyetem, ha béna vagyok használni az internetet és lecsekkolni múzeumozás előtt, hogy a kiválasztott napon ingyenélőkre vadászó (viccelek, havi 1 nap ingyenes; úgy ám, megérdemlik – L’Oreal). Szóval elmentem egymagamba az Ermitázsba, de felesleges is jártatnom a számat, ITT írtam róla. Sőt, videó is készült:

SZÜLINAP


Hát ez már nem az enyém volt :D Egy orosz barátnőm szülinapjára voltam hivatalos, amolyan csajos dumcsis dolog a #fuckdiet Pizza Hutban. Nem akarok általánosságokat levonni, de azért ezt fogom tenni. Szóval hatan beültünk lányok, az orosz elegancia sugárzott a falakon keresztül is. Nos, igazi ínyecséggel indítottunk: hotdog-végű pizza és bor. Szokás kibontani minden ajándékot (legalábbis itt az volt, és most általánosítok). Legyen annyi elég, hogy beauty-bloggerként (mármint nem vagyok az persze) a mennyország kapujában éreztem volna magamat.CINEMA


A harmadik és egyelőre utolsó mozis élményem a Taken 3 volt. Talán ezt vártam a legjobban, és szinte csüngtem a szavakon, így maximális kiélvezve az orosz tudásomat telt el az a 2 óra. Sajnos a VIP-terem most kimaradt, de ha tehetitek nézzétek meg! :)COFFEETIME-CHALLENGE


Lehet, hogy még nem tűnt fel hiába említettem már 5 posztban, de 2015-ben egy újfajta kihívást folytatok CoffeeTime-Challenge 2015 címmel, ami 50 ember – 50 kávé kiosztás szerint megy. Végül a kávét veszem figyelembe, tehát ha több emberrel kávézok, akkor az csak egy kávézásnak számít. Már túl vagyok öt CF-kávézáson, háromról már olvashattok, a maradék kettőről, pedig hamarosan.


ÚJ KÁVÉSKÖCSÖG


Elég perverz módon vonzódom a kávésbögrékhez, így amikor búcsúajándékba kaptam ezt a csodát, bizony gyermeki kacajjal és vigyorral pörögtem a seggemen. Egy kis vinnyogás is járt mellé, de komolyan nagyon boldoggá tesz 1-1 ilyen bögre/kávétartó. Ááááááh <3
ÓRIÁSOK MÚZEUMA


Novemberben voltunk a Museum of Optical Illusionban, amit kombinálni lehetett volna még 4-féle tárlattal. A tükrös labirintust már kipipálhattuk decemberben (emlékeim szerint), viszont az óriásoknál még nem jártunk. 180 centimmel még sosem éreztem magam törpének, de ez most változott:


hahahaha

BALETT

Az orosz utam végére nem is tervezhettem volna jobb programot, mint a Diótörő balett előadása. Az orosz tanárommal mentem, karácsonyra ezzel a jeggyel leptük meg,én pedig amúgy sem találtam még társaságot addig, így adott volt minden :) Erőteljes orosz-óra is volt, aminek persze örültem! A Mihaljovszkij színházban láthattuk ezt a kissé modern stílusú balett-előadást (például hastánc-elemek is voltak). Emlékeztek arra, amikor az általános iskola alsó osztályaiban cipőt cseréltünk a rossz idő beköszöntével? Nos, ez itt ugyanígy elmondható. Mindenki tip-top kiöltözve (kislányok, kisfiúk szintúgy, már majdnem hogy gáznak éreztem magamat kis feketében és egyszerű sminkkel :D), extra szexuális magassarkút kötelezően átvenni a színházba érve. Fotózni nem volt szabad… De ez bloggerekre nem vonatkozik, hahaha. Egyébként azért tiltották be, mert a japánok (látom, ahogy látod magad előtt), görcsösen csüngtek a fényképezőgép gombján, így megzavarva a balett-táncosokat, akik meg is sérültek 1-1 nem várt vakuvillantástól. (én nem vakuztam)
Az oroszországi kalandjaim véget értek, de még biztosan jön 1-2 lelkibazdmegolós, összegző poszt! Stay tuned:

2 megjegyzés

 1. Az egeres kép Nati :D :D :D Egyre jobban bírlak, komolyan mondom!
  Ez a pizza-hotdog hátez! :D
  Nagyon szórakoztató ebédpartner voltál, köszönöm! <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D :D én is bírom azt a képet :D :D köszönöm <3 :)

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.