RANDOM - SZENTPÉTERVÁR #15

Le kellett csekkolnom a legutóbbi RANDOM-WHY NOT? poszt dátumát, és majdnem három hét eltelt! Ez persze nem azt jelenti, hogy ne történt volna sok-sok izgalmas dolog. Azóta betöltöttem a 23. életévemet, voltam Moszkvában, karácsonyoztam távol az otthonomtól és még néhány apró dolog, amiről most be fogok számolni:

NEW YEAR


Azt hittem már eleget írtam 2014 búcsúzásáról (ITT, ITT, ITT), de a helyi hagyományokat még nem tudtam „papírra vetni”. Az újév az oroszoknál nagyobb ünnep, mint a karácsony (január 7). Nagyon sokan mennek el ilyenkor étterembe, hogy családdal és barátokkal töltsék együtt ezt az estét. Szépen kinyalva az egész család: anyuka, apuka, gyerekek, ötezer ajándékzacskóval szmokingban és „kopogós cipőben” élvezik az év utolsó napját. Ezért is volt érdekes, amikor a szilveszteri első partyhelyen az emeleten újévet ünneplő oroszok voltak: ugyanazon ruhatárba pakoltunk, de ők valahogy nem szívlelték a Black&White partyt :D
Egyébként az estét, sőt 31.-át megelőző napokon ugyanaz a hadjárat vonul át, mint otthon 24.-e előtt. Ráadásul sokan 31.-én mennek rokonlátogatásba, ide-oda, így este a metró fullon van rénszarvasos-zacskós, tip-topba öltözött emberekkel.

PARTY


Természetesen én ünnepeltem az új évet, kezdésként a Nevsky-re mentünk, majd 4 helyet bejárva reggel értem haza. Érdekesség: a metró egész éjszaka járt! :)
HOLIDAY


Nem csak az iskolákban kezdődik meg a majdnem két hetes szünet, hanem a hivatalokban is. Bizony ám, ez egy hivatalos holiday, január 12.-én indul be minden újra. Természetesen a boltok nyitva tartanak, de például a konditerem is változó nyitva tartással (7.-én minden korábban zárt – karácsony). Ez vonta maga után azt is, hogy a koliban működő titkárság is elment hálidéjre, így két hete ismét megismerkedtem a kézzel mosás örömeivel! :D


A KÖRNYÉK


Erről az esetről két embernek beszéltem, mert bár először sokkolt, utána lényegében el is felejtettem. De szeretném felhívni rá a figyelmet és úgy gondolom, hogy ez nem éppen lakóhely függő.

„Éppen egyensúlyoztam a nagy szatyraimmal a boltból – persze közben zenét hallgattam – mikor is észrevettem, hogy valaki követ. Ez csak az a szimpla érzés, mert semmit nem hallottam, hátul meg még nincsenek szemeim. Na nem kell aggódni, a faszinak sem volt. Ez most morbid, de üvegszemmel tekintve jött utánam, először elkezdtem bazdmegolni angolul, hátha rájön, hogy velem semmit nem ér, mert nem értem. Sajnos követett, addigra már magyarul káromkodtam össze a világ mindenét, gyorsítottam a lépteimen, de ő csak követett. Annyit még hallottam, hogy üvöltözi, hogy mekkora hülye vagyok, de én rohantam be a koliba, és milyen jó hogy a női táska rejtelmeit nem akkor kellett megfejtenem: ugyanis rögtön bejutottam a mágneseskapun, ez ***** meg jött be a koliba utánam!Hogy őszinte legyek soha nem voltam áldozat-típus: a 180 centimmel (akkor cipőben voltam 190), és a nem egészen balett-alkatommal egyszerűen kiesek a körből – amit persze nem sajnálok. De ez rám hozta a frászt, pláne hogy míg a liftre vártam, addig ott állt a kapunál és próbált retinapettingelni velem."

Tudom ezt most már próbálom eltusolni és elpoénkodni, de lányok/nők vigyázzatok magatokra. Nálam nem lesz paprikaspray, bízom a „tökrepontosan” tudásomban, de senkit nem akarok a hírekben viszont hallani!

FOTÓZÁS


Bár erről van egy egész poszt, de el kell mondjam, hogy nagyon örültem, hogy együtt dolgozhattam Anastasiaval, aki nagyon szép fotókat csinált! Ráadásul a blog történetében is nagy mérföldkő, ugyanis ez az első outfit jellegű poszt, valamint először fordítottam le a szöveget :) Természetesen egy kávéval ünnepeltük meg, amiről már írtam, hiszen 2015-ben a kávéval kapcsolatos kihívásom az 50 ember- 50 kávé, amit CoffeeTime-s posztokban olvashattok majd.

NYEREMÉNYJÁTÉK


A blog január 29.-én tölti be az első évét (pici szívem), ennek örömére nyereményjátékot hirdettem :) További információért kattints a képre:
YOUTUBE


Beüzemeltem a blog youtube-csatornáját is, ahova újonnan felkerült a Moszkva-vlog is. Ma is szerettem volna egy kisebb városnéző túrát megejteni, ami mondhatni sikerült is, bár egészen más kontextusban :D
4 megjegyzés

 1. Na akkor most moderálom magam: Vigyázz magadra!

  VálaszTörlés
 2. Jajjj ez nagyon ijesztő ez a sztori!! rúgd tökön, karmold meg, vigyázz magadra!! figyelj azért a következő napokban, nehogy az ilyen perverz kiszemeljen magának aztán odajárjon a kolihoz :S :S

  VálaszTörlés
 3. Nagyon tetszett a videó,durva volt a sor nagyon! És igen... vigyázz magadra... nagyon durva.

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm csajok az aggódást, szerencsére nincsen bennem semmi para és inkább nem használom a "testi erőmet", mert nem kéne az esélyeimet rontani egy másik országban :D Ha túl parás lenne, akkor persze ez nem érdekelne. De szerencsére nincs bennem a para az utcára lépve, szerintem egy ilyen után sokak ki sem mozdulnának... Bár én sem jártam most olyan sűrűn kinn, vagy sosem egyedül.

  Örülök, hogy tetszett a videó :*

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.