MFJ - ÖSSZEGZÉS AZ ELSŐ HÉTRŐL

Azt hiszem heti értékelő posztokban fog kiteljesedni a My Fitness Journey, így talán értékesebb és mélyebb konzekvenciát vonhatok le abból, amit műveltem 1-1 héten fitness témában. 1 hete teljes mellbedobással tartom a frontot mind kajálásban, mind edzésben. Lényegében egy 100 napos „programról” beszélhetünk, ahol semmi sem fix, nincsenek előre megadott napok bármire is. Csak hát imádom a szervezett dolgokat, így beüzemeltem a határidőnaplómat is, amit több-kevesebb sikerrel ismét vezetek.

Mert hogy – ahogy régebben is – kalóriát számolok. Na persze nem katonásan, mérlegem sincs perpill, de jó irányadó (persze ha normális kajákból válogat az ember :)). Tehát vésem serényen a kajákat, bár az utóbbi 3 napban nem írtam fel őket. Nem ettem össze minden szarságot, csak semmi rohanás nem volt, emlékeztem mindenre és amúgyis most nagy fogyasztásban vagyok, már ami a megmaradt kajákat illeti és próbálok mindent elhasználni, míg hazamegyek (brühühü, 2 hét).A jelenlegi helyzet az volt, hogy szünet volt (országosan), így leginkább nem mentem sehova, mert bár sok tervem volt, de az a rohadt beadandó inkább koncentráltam az otthoni egyetemi dolgokra, amit sikerült befejezni (amennyire szenvedtem, annyira volt fájó és hosszadalmas. Minek rinyálok ennyit?!). Csupán annyit akartam kihozni ebből, hogy éjjeli baglyosat játszottam és tegnap (lényegében ma) hajnali fél 3-kor vacsiztam csirkét rizzsel :D Időpontban nem a legjobb, de na. Egyébként a folyadékfogyasztásom is eléggé normális, már ha nem felejtem el megvenni az 5 literes Bödön Ödönt, ugyanis anélkül nincs honnan vizet szereznem edzésre, ejjjj.Rátérve az edzésekre: csillámpóni-üzemmódra kapcsolva, a vasárnapi nagy lelkibazdmegolás után kiscsikóként ügettem le a fitness roomba, ahol sikerült egy kellemes izomlázas érzést átadnom: magamtól magamnak. Ráadásul hétfőtől belekezdtem (ismét) a guggolás-, valamint a plank-kihívásba, amit a Facebook-oldalon is reklámozok (meg motiválom magamat 1-1 jósegg-díjassal :)).Aztán a nagy erőtől felbuzdulva kedden délelőtt a fitness clubba mentem, ahol helyettesítő edző volt (akit szintén imádok) és sikerült még több izomlázat magamba rakni. Most vagy új izmokat fedeztem fel, vagy a kis görcsökből kezdett kialakulni valami :D Nem kíméltem magamat, hiszen pénteken is hozzá mentem. A ráadás az, hogy ezután mindig jól alszom.
A héten amúgy négy edzést toltam le (ötöt akartam, de ma is pihi volt, tegnap és csütörtökön is). Van még időm bizonygatni a nagy kitartásomat, először is vissza kell rázódni. Mielőtt meg lennék szólva, mert nem bírok számolni, azért leírom:

hétfő: fitness room
kedd: Super Sculpt (fitness club)
szerda: fitness room – cardio (külön sztori: borzalmas állapotú gépek vannak, egy bicikli van, ami megy, de el van b@szva a tekerője, így a legnehezebb fokozaton lehet csak tekerni. Negyed órát bírtam a 20 perc helyett, szóval van még mire gyúrni :D - és persze nem ennyiből állt az edzés :))
péntek: Super Sculpt (fitness club).
Természetesen a guggolások, plankok mentek mindennap, így mondhatni mindennap tettem valamit a jósegg-díjért :D 
Lelkileg – ami nálunk csajoknál meg kábé a legfontosabb – elég jól bírtam, bár mit várok én az első héttől? Színpadi halált? Majd a következő héten. Érzem a powert, a konyhában is többet vagyok (szimplán az a problémám, hogy a szobám és a konyha között van 20 méter és minden cuccot vinni kell magával az embernek. Szóval ha főzök valamit, akkor kétszer fordulok, vagy zsonglőrködök a dolgokkal. Ha háromszor főzök egy nap, mert mondjuk tojásrántotta, zabkása, meg csirke rizzsel, akkor legalább 100* futok oda-vissza, amitől agyf@szt kapok).

no makeup, no eyebrows hahahahahaha


Az első napokban nikkelbolhaként pattogtam a mérlegre és az első 4 napban le is ment több, mint 1 kiló, szóval nem vagyok genetikailag elbaszott, csak eddig lusta. Azóta le szoktam a mérlegről, bár holnap tuti ráállok :D


Összegzésként tehát az első hét jó volt, ki is pipálom minden létező helyen. Még lenne mit mondanom kitartásról, meg ilyenekről, de kábé pont én mondom 7 nap után? Vagy majd inkább egy Fitness Friday rovatban. 

Aki velem tartott bármilyen formában (squats/plank/újévi nakimáshaénnem), hogy ment az első hét/időszak? :)
10 megjegyzés

 1. Máshogy gyúrok, de két edzésen már voltam :)

  VálaszTörlés
 2. Én veled kezdtem hétfőn, most egy adag comb+popsi és egy adag alsó has edzés után nekiestem a napi kihívás teljesítésének..hát, nem mondom, hogy holnap nem remegő lábakkal fogok munkába indulni. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem sikerült a kihívás! :) A remegés meg jó, egy idő után úgyis hozzászoksz ;)

   Törlés
 3. Hát én most kicsit eltunyultam, vissza kell rázódnom a régi kerékvágásba, mert mintha kezdeném érezni, hogy jönnek vissza a kilók :((( Sajna a karácsony alapjáraton felhízlal, és most tornázni sem tudtam egy kis rosszullét miatt, de jövő héttől próbálok ismét visszatérni a régi rendszeremhez. Ez főleg kajákat érint, újra rá kell vennem magam az esti fehérje evésre és hogy más ne csússzon le mellé.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bevallom őszintén nekem is nehéz volt visszatalálni az útra (már két hónapja megy az MFJ és alig alkottam valamit). Sok sikert, apró lépésekben könnyebb! :)

   Törlés
 4. Szuper bejegyzés volt. :)
  Múlt héttől járok megint terembe, mert ilyen hidegben nincs erőm futni. :D Kétszer voltam, plusz itthon is edzettem (hiit,pilates, jóga). Ma is tornázok még egyet. Kaja... hát Pénteken volt a barátom diplomaosztója, utána nagy habzsi-dőzsi, tegnap pizzázni voltunk, de hétköznap tartom magam, hétfő óta 1 kiló már lement.
  A legrosszabb izomlázas időszakon szerintem túl vagyok mára, sajnos november-decemberben nagyon leálltam az edzéssel, ennek meg is van most a böjtje, de nagyon motivált vagyok. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm! :) Azt hiszem vannak kihagyhatatlan kajálós dolgok, és az izomlázat is átérzem :D Hajrá! :)

   Törlés
 5. Én kedden kezdem az évet, addig arra is büszke vagyok, ha csoki helyett almát vagy narancsot eszem :D Az első munkahét szörnyű megerőltető volt, annyira bagoly típus vagyok, hogy a kora kelésre nagy nehezen rászoktam 3 hónap alatt...és két nap alatt le :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen megértelek, szerintem meg is halok, sőt holnap inkább be sem megyek a suliba :D :D Kitartás a melóhoz, de inkább a koránkeléshez! :D

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.