FITNESS FRIDAY #2 - KIFOGÁSOK

A kifogások körbe veszik az életünket. Nem csak akkor, amikor sportolni kéne, vagy éppen két kocka csoki között gondolkodunk arról, hogy kéne-e a következő vagy sem. Én is rengeteg kifogást és elterelő hadműveletet végeztem a héten, hogy eltoljam a beadandóm megírását – hétfőig még van idő felkiáltással.
De valljuk be őszintén, a legszebb és legüdítőbb kifogásokat az edzés kategóriában gyártjuk, amit még a kifogásgenerátor sem überelhet. És még el sem távolodtunk annyira az új évtől, de már találkozhatunk néhánnyal. Összegyűjtöttem a kedvenceimet, lássuk:


Időjárási kifogások


Meleg van, hideg van, esik az eső, esik a hó, stb stb. Ha teremben edzel, akkor igazából nem tök mindegy, hogy ajtón kívül mi történik? Valószínűleg kellemes hőmérsékletű helyen vagy (kivéve a bikram jógát, de ott meg pont ezért mész), így csak is magadba kell nézned: ez egy elég szar kifogás ahhoz, hogy aznap ne tedd ki a lábad a házból. Ha már ennyire nem menne, akkor otthon is tudsz csinálni valamit, nem? Youtube a barátod!

Meg fog jönni…


Bevallom őszintén ez az egy kedvencem, mert én is előszeretettel szajkózom havi lavina előtt 2 héttel, és persze alatta is. Nők vagyunk, ezt dobta a gép, meg kell tanulni vele élni. Igen, fel fogsz puffadni és Hugó, a víziló is jobban néz ki jelen napokban, de akkor is menni kell! Vannak nagyon görcsösek – mármint akik fizikailag görcsölnek és nem egy hülye kifogáson – azoknak is csak annyit tudok ajánlani, hogy 1-2 nap kimaradhat és az még nem a világ vége. Zárójelben megjegyezném, hogy a sport jót tesz, mert enyhíti a görcsöket és egyébként is 200%-kal jobban érzed magad utána, hiszen te még így is edzettél.

Nincs időm


Jobban is megerőltethetted volna magadat kifogás-gyártás során. Ismerős az a gondolat, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szakít, ugye? Ha igazán akarod, akkor fel fogsz kelni korábban, vagy a felesleges Instagram/Facebook/Pinterest/tévézés helyett edzel. Minden rajtad múlik: ha sikerült meghozni egy döntést, akkor egy lépéssel közelebb vagy a célodhoz, de az útnak még korán sincs vége. Az eredményért meg kell dolgozni, nem fog az öledbe hullni.Fáradt vagyok


Vagy inkább lusta. Azért a nyálcsorgást mellőzd a nagy ágytornánál, amit egyedül művelsz órák óta mozdulatlanul.  Ha fáradt vagy, akkor menj edzeni. Egyszerűen már nem lesz erőd azon gondolkodni, hogy miért ne csinálnád, ha már ott vagy. Nem lesznek benned a hangok, amik azt mondják, hogy nem megy több ismétlés/több méter. Ez a fajta fáradtság a lustaságból ered, de legyél fitt, hajtsd ki magadat, hogy utána már megérdemelten fetrenghess az ágyadban. És valószínűleg jobban is alszol.


Ma már sokat sétáltam


Drágaságaim a sok séta az nem egyenlő a kemény edzéssel. Valószínűleg nem vetted gyorsabban a levegőt közben, hiszen nem a közeli kis dombocskát másztad meg, hanem ténferegtél az utcán. Egészen más hatása van annak, ha keményen edzel 1 órán keresztül célzottan az izmaidra, mintha sétálnál.  Ez ismét egy gyenge kifogás, keress másikat!

Csak egy kis csoki/pohár pezsgő


Valóban nem egy kocka csokitól, egy pohár pezsgőtől fogsz meghízni. Mondjuk ha mindennap megeszed/megiszod, akkor bizony bajok lesznek. Sokan pedig valóban nem tudják betartani azt az egy adagot: „szegény csoki, félbe maradt, nem baj majd én megmentem” – hupsz el is tűnt a tábla.
A diéta lemondással jár, és lesznek keményebb időszakok, amikor kaparni fogod a falat. Lehet tartani 1-2 bűnöző kajálást (na nem mindennap), mondjuk heti egy napot kiválasztasz, amikor már pedig te eszel valami kedvenc, persze egészségtelenebb kaját: egy habos-babos kávé, egy hamburger, süti. Kerüld el a lelkiismeret-furdalást, hiszen a cél, hogy kiélvezd az adott pillanatot.Nekem úgy sem sikerül


Sokszor elkezdted, ment is valameddig, aztán az első akadályoknál hopsz, belecsúsztál egy gödörbe. Tedd félre az önsajnálatot és állj hozzá másképp! Miért ne sikerülne? Ha tényleg odateszed magad – lelkiismeretesen – akkor menni fog. Ez szimpla biológia, nem vagy ufó: ha betartod az alapszabályokat, akkor menni fog. Vannak bukkanók és gödrök, de senki sem mondta, hogy vörös szőnyegen kell tipegned az álomtestedért. Kőkemény harc folyik érte, ami persze minden percet megér, amikor már a célzászlónál nézel vissza!
A poszt végére pedig egy igazán motiváló videó jutott. Igazából minden egyes megtekintés után ráz a hideg. NO EXCUSES!Ti mivel egészítenétek ki a listát? :)

FACEBOOK | INSTAGRAM TWITTER | G+ | ASK.FM


5 megjegyzés

 1. Ennek hatására lenyomtam a 2. napi hasazós Blogilates programot, amit 3 napig nem sikerült megtenni. De most már no more excuses, csinálni köll. :)

  VálaszTörlés
 2. :'c ejj, ilyenkor kapni egy ilyen motiváló posztot a nyakamba, miközben épp most halogatom a 30 napos kihívásom mai napját... Ejj. Na itt az én kifogásom: Átjött haverom.
  Most csak nem izzadok itt mindent össze szegény srác szeme láttára. :'D
  Nembaj, ha elment megcsinálom, nem érdekel milyen fáradt is vagyok! (És még a házim sincs kész....)
  Remek poszt, tényleg motiváló. :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett, remélem sikerült rávenni magadat ;)

   Törlés
 3. Fáradt vagyok és meg fog jönni ismerős kifogás.... de eldöntöttem, minden este csinálok felüléseket és guggolásokat :) Hajrá neked is!!

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.