FITNESS FRIDAY #1

Ismét valami újdonság kerül a blog életébe! Először is halkan meg kell jegyezzem, hogy a hónap végén 1 éves lesz a blog, amire már készülök – nem csak lélekben. Egy nyereményjáték is hamarosan kikerül a blogra, szóval érdemes lesz figyelni! Viszont a poszt apropója nem ez, hanem egy új kategória, ami számomra is végre egy kis kihívást jelent. A blogon eddig nem volt rendszeres posztolás időponthoz kötve. Vannak RANDOM posztok, amiket szintén random időpontban posztolok – attól függően, hogy mikor gyűlik össze annyi random dolog, amiről érdemes lenne beszélnem :) Vagy mondhatnám a Lelkib@zdmegolásaim-at, de ez is egy olyan dolog, hogy szívből-érzésből kell jönnie, így nem tudok mondjuk minden vasárnapra egy lelkibazdmegolós posztot hozni.A sorozat neve FITNESS FRIDAY lesz, nevéhez mérten péntekenként kerül posztolásra. Bár már van egy hasonló sorozat, ami MY FITNESS JOURNEY néven fut, de az az én kis szenvedésem, ami bár motiváló lehet, még is úgy gondolom, hogy ha heti rendszerességgel írok kicsit általánosabban, akkor egyrészt kipróbálom magamat valami újban (szakadok el a személyes blogtól); másrészt viszont energiát viszek abba, amit szeretek csinálni, s ezzel talán motiválhatok másokat is. Az MFJ-s posztok sem fognak eltűnni, bár nem hiszem, hogy napi szinten írnám, hogy mit eszek és mit sportolok, inkább heti összefoglalások lennének ott is, amiben mesélek arról, hogy hogy áll az én utam :)

A sorozat persze nem általánosságokról fog szólni, szeretném a saját hangvételem szerint, amolyan lelkibazdmegolósan-odamondósan megírni. A célom tehát, hogy motiváljalak Titeket, hogy igenis fel kell emelnünk a seggünket és tenni valamit, ha tényleg annyira akarunk valamit. Emellett néhány képet, esetleg zenét, videót is találhattok itt, amennyiben azon a héten ráleltem valamire! :) E mellett a Facebook-on - sokak által kedvelt - jósegg-díjas sorozatot is folytatom! :)


* * *


FIT CHICKEN 2015

Több millióan fogadkoznak, vagy jobb esetben tervként írják fel (nem)létező listájukra, hogy már pedig 2015-től: edzenek/egészségesebben esznek/több vizet isznak/kerülik a mekit stb. Valahogy az alkoholmámoros szilveszter után nehezen tudom elképzelni, hogy valóban január elsején állnak neki az emberek, így mondjuk a leglátogatottabb napnak inkább január első hétfőjét mondanám konditermek szempontjából!

Fogadkozni felesleges, inkább tervezni szükséges egy tényleg komolyan gondolt cél érdekében. A tegnapi nap olvastam Pirner Alma blogján egy igazán egyszerű módszert, ami szerint segít tisztábban látni. Szükséges egy papír és egy toll. A papírlap közepére felrajzolunk egy nagy kört, amibe – ésszerű határokkal – beleírjuk a tervünket és a határidőt. Például ledobok 10 kg-t április 1-re. Ezután 12 kisebb kört rajzolunk a nagy köré és beleírhatjuk azokat a lépéseket, amit közelebb visznek a célunkhoz: 
 • heti háromszor elmegyek edzeni
 • kizárom a cukrot és a lisztet
 • megiszom naponta legalább 2 liter vizet
 • futok heti kétszer
 • kipróbálom a jógát
 • több egészséges ételt készítek
 • főzök előre magamnak


s a többi. 

Teljesen felesleges levegőbe beszélni, bizony apró lépésékkel lehet csak haladni a célunk felé! Következzen néhány motiváló kép, remélem így már könnyebb lesz felvenni az irányt a konditerem felé :)

képek forrása: Pinterest, Facebook

Remélem elnyeri tetszéseteket az új sorozat! Kíváncsi lennék amúgy a véleményetekre a MFJ-posztokkal kapcsolatban! :)

9 megjegyzés

 1. Én is a napokban indítottam útjára a mozgolódós blogot, amibe a szenvedéseim írogatom be. Mivel jelenleg eléggé lehetetlen a mozgás, ezért hétfőtől tervezem, de akkor már rendesen, így egyelőre én is csak az ilyen motivációs képeket keresgélem. (Egyébként elég motiváló lehet egy időponthoz kötött poszt, úgyhogy én is összerakom a holnapi inspirációs posztot. :D)

  Nati, azt megkérdezném hogy a napi elfogyasztott étel és ital kalóriatartalmát te mi alapján számolod ki? Köszi <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már fel is iratkoztam ;)
   Hát mivel jelenleg nincsen konyhai mérlegem, így vagy próbálok olyan dolgokat venni, ami darabszámba van, így a csomagoláson jelzett értékkel ki tudom számolni, vagy sacc/kábéra teszem ugyanezt. Már régóta kcal-számolok (ha nagyon bele vetemedem az életmódváltásba:)), így nagyjából már képben vagyok mi mennyi. Régebben 1200 kcal-os napi étrendet próbáltam követni, de most mondom, hogy f@szság :D Aztán azóta benőtt a fejem lágya és 1800-2000 kcalt eszek, persze normális ételekből :)

   Törlés
  2. Köszi! :)
   Igazából nem tervezem koccra kiszámolni a kalóriákat, csak kíváncsi vagyok, hogy kb. hány kalóriát viszek be egy nap. :D Szóval csak kíváncsiságból szeretném kiszámolni, de majd biztos írok róla. :)

   Törlés
  3. Perpill én sem koccra számolom, de nagyon jó irányadó, mert különben tuti minimum a másfél-szeresét enném meg :D

   Törlés
 2. Idei (fogadalmak helyett) bakancslista sarkalatos pontja,hogy visszaszerezzem a szülés előtti súlyomat, lehetőleg hasonló külalakkal körítve,a tervben szerepel rendszeres edzés (idővel visszatérés a zumbához), a szénhidrátok száműzése, és az esti-éjjeli hűtőfosztogatások beszüntetése. Kemény menet lesz.

  VálaszTörlés
 3. Én nem szoktam fogadalmakat tenni, vagy ha teszek is, annak nincs sok köze az újévhez. Most csak annyit szeretnék magamtól, hogy az életmódváltásomat meg tudjam tartani és tovább haladjak vele, mert szeretnék a következő táncversenyemen kicsivel jobb formában lenni. Egyébként ezek a megmondós motiváló bejegyzések úgy látom nagyon népszerűek, többen is így csinálják, és szerintem én vagyok az egyetlen ember a világon, aki ezeket nem annyira kedveli :D Nem tudom, talán a túlzott önérzetességem nem szereti, de minden esetre a lényeg a kiváltott hatás :) Kíváncsian fogom várni a rovat többi részét, mindig jó motiválódni egy kicsit.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Anno bő 4 éve én az életmódváltás miatt kezdtem el blogolni és az ottani olvasóim nagy számmal imádták az ehhez kapcsolódó lelkibazdmegolásokat :) Semmiképpen sem szeretnék általánosságokat leíró egyen-posztokat, pontosan a saját stílusomban megírni :) Másrészt valami ilyesfélével fogok elvileg foglalkozni - már ha meg lesz a diploma :D - így egész jó terep élesben bontogatni a szárnyaimat :D
   Sok sikert a táncversenyhez és a formába kerüléshez! :) Azt hiszem nem leszel egyedül :D

   Törlés
 4. Ezek a képek tényleg nagyon motiválóak, holnaptól végre folytatom én is a formálódást, mert decemberben a sok dolog miatt nagyon kimaradt az életemből, de még a közérzetem is sokkal jobb, ha nem marad ki, szóval csinálni kell :D

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.