COFFEETIME-CHALLENGE 2015 - 3/50

Az eredeti kép
A blog Facebook-oldalán néhány hete reposztoltam egy képet, amit a St Peterburg Guide oldalán találtam. Egy szép tavaszi/nyári nap, kávé, háttérben a Kazansky székesegyházzal, méghozzá a város egyik legfelkapottabb kávézójában: a Singer caféban. A hely a város szívében található, a Nevsky prospekten, a Dom Knigi könyvesbolt mellett. A bejutás is már felér egy kis kultúrával, ugyanis a kávézóba a könyvesbolton keresztül lehet feljutni. Azon a szép januári napon még a nap is sütött, egyszerűen minden tökéletes volt ahhoz, hogy mi egy kellemes kávé-élményben részesülhessünk.
Helyszín: Singer café, Szentpétervár, Oroszország
Időpont: 2015.01.20. délután 1 óra
Kivel: Katya
Mit: cappuccino

Coffee

Mivel Pétervár egyik legfelkapottabb helyéről beszélünk, ezért nagy kínálatra számítottam, viszont alig volt néhány extra kávé, így maradtam a sima cappuccinonál. Persze annak tökéletes volt, a maga 170 ml-ével és a habbal a tetején.
10/10

Sztori


Ez a kávézás nem csak a kávé miatt volt érdekes, hanem a helyszín miatt is. A kilátás valami eszméletlen, szerencsére negyed óra után ablakhoz tudtunk ülni és onnan élveztük a mínusz fokos napsütést.
Katya-t már az első napokban megismertem, ő mutatta meg az első „menza”-szerű helyet, ahol ettünk. Valahogy rögtön egymásra találtunk, az azonos élethelyzetek ugyebár jó pontot adnak egy ismerkedéshez. Az övé szintén egy szemeszteres külföldi lét volt, csak Finnországban.
Az itteni egyetemi életről beszélgettünk leginkább. Például, hogy heti 6 napot töltenek az órákon és bizony minden órára be kell járni. Lényegében ugyanolyan osztályszintű a rendszerezés, mint korábban és „ellenőrző füzet” is van. Nagyon nehéz lehet az egyetem mellett létezni ennyi házival és bent töltött idővel (igen, ez teljesen úgy hangzott, mint ha börtön lenne).
A diákok nagyon sok helyről jönnek, és valljuk be Oroszországban semmi sincs közel, így például van, aki 6 órát ül a repülőn, hogy itt tanuljon...

Természetesen még készült néhány kép, remélem érezhető a kávézós-feeling! :)lesifotó :)


2 megjegyzés

 1. hangulatos lehetett :) :)
  kemény ez a 6 óra repülőút az egyetemre és vissza... mondjuk gondolom aki így jár be, már megszokta. de érdekes életstílus lehet :D hogyhogy nem koleszban laknak, akik ilyen messziről jönnek? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A bejárást ittlakásnak értettem :D :) Például a tádzskisztáni srácok 6 órára laknak, és évente 1-2* mennek haza...

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.