RANDOM - SZENTPÉTERVÁR #14

Ez egy előretekintő, betekintő, bakancslistát kihúzós, múzeumozós és gazdasági poszt lesz RANDOM formában. És egyébként is sok minden történik, a héten egy nemMy Fitness Journey-s poszt készült emlékeim szerint, ezért szeretném ezt az összefoglalót most megosztani veletek :) Egyébként ajánlom Nóra poszt mellé járó nagy bögre tejeskávéját és egyben köszönet a kedvesszavakért! :)
RUBEL


Üdvözlöm kedves Olvasóinkat, mai tudósítónk Kubasi Natália Szentpétervárról, ahonnan első kézből tudhatjuk meg a jelenlegi állapotokat. – A nagy közgázos múltamból most semmiféle grafikont nem tervezek ide berakni, inkább csak annyit mondanék, hogy annyira jó a kedvem januárig, hogy a kávét is féláron veszem, és még van másfél hetem, hogy mindent megvegyek (amíg majdnem feleannyiért veszem a rubelt), ugyanis az év elejétől minden 15-20%-kal drágul.

TALLINN


Már elejtettem egy-két szóban, hogy bizony megyünk Tallinnba, tehát az egyik pontot a bakancslistáról ki fogom tudni húzni! Eredeti terveimben sem szerepelt több Balti-állam vagy városka, Tallinn elég közel van, ráadásul az óvárosban található adventi vásár csodaszép lehet! :) A szállást természetesen couchsurfingen oldottuk meg, egy éjszakára lesz szükségünk, ugyanis vasárnap éjféli indulással jövünk vissza Pétervárra éjszakai busszal. Nagy terveim nincsenek, adventi vásározni akarok, sétálgatni és spontán kirándulni :) [december 20-21 :)]


MOSZVKA


Következő pont a bakancslistán Moszkva! Szereztem úti társat és mindenképp az orosz karácsony előtt szerettem volna menni, hogy megnézzem miféle sündörgés van ott :) Szerencsémre a következő hétvégén ez meg is fog valósulni, ugyanis a CS-en 10 perc alatt találtam hosztot! Jegyeket lassan megvesszük, szintén éjszakai utazás, oda is vissza is vonattal :) Program még itt sincs: atmoszféra, Red Square, és a bazi nagy koripálya! A többit meglátjuk :)BALETT


Nem tudom mennyire meséltem, de átcsapódtam az előkészítős osztályhoz, ahol főleg afrikaiak vannak és két belga. Ezt a csoportot jobban bírom, ráadásul napi szinten van órájuk, így be tudok menni és tudom csinálni az én kis feladataimat. A tanár mindkét csoportnál (tehát itt és a franciáknál) ugyanaz, ő egy angyal :) Mindent észrevesz, nagyon kedves, segítőkész, és borzasztóan türelmes a tanításnál (igen, jó hallgatni francia nyelvterületről jövőket oroszul beszélni – annyira másmilyen a kiejtés, elpépesedett, hogy az orosszal szenvedek picit). Az új „osztállyal” kitaláltuk, hogy meglepjük Tatjanat egy balett-előadással, amit eredetileg a Marinskiy-ba szerveztünk volna, de a jegyárak borzalmasak januárra, így végül a Mikhailovsky-ban vettünk jegyet a Diótörőre! És én is vettem, hiszen enélkül nem mehetek el Pétervárról! Valószínűleg végig fogom bőgni, mert az utolsó estémen lesz, de már nagyon várom :)COUCHSURFING MEETING

Ha csütörtök, akkor bizony CS-találkozó, amire ismét elmentem. Szerencsére több kedvem is volt hozzá, mint legutóbb, viszont már érződik a karácsony, egyre kevesebb ember jön el. Most is igazából a magyar lányok miatt mentem, ugyanis ők utaznak el vasárnap. Szerencsére még egy kávézás belefért a Beshu kávézóban, nyamm :) 
RUSSIAN MUSEUM


Ma végre voltam itt is, bár bevallom őszintén, ha az egyetem nem szervezi le akkor nem jövök el. Mondogatnám, hogy persze rajta van a listámon, de tudjuk mennyire anti-muzeumista vagyok, nemde bár?!

1 óra után elkezd nyomasztani valami, ez most is így volt. Nem  szeretek elidőzni, inkább sétálok és a feelinget kedvelem és a csendet. Néhány képet azért lőttem:

 

 
7 megjegyzés

 1. az a napos/holdas/nemtommilyenes kép ahh *.* gyönyörű! jó szórakozást Tallinban! :3
  mi holnap karácsonyi vásározni megyünk :) bááár, nem tudom, hánykor, mivel 4 óra és még mindig ébren :D :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Furcsállottam is, hogy ki az a bátor, aki ilyen korán még fenn van! :D Jó vásározást Nektek is és köszönöm! :)

   Törlés
  2. hát igen :D nekem még "későn" van :D köszi :))

   Törlés
 2. Gyönyörű képek, és örülök hogy a listáról már ki tudod húzni a Tallinn-t :) Csodás napot *-*

  VálaszTörlés
 3. az első ponthoz pénzügyesként csak annyit fűznék hozzá, hogy a kiutazásod ilyen szempontból csömörből vödörbe volt :/ ez a múzeum nekem nagyon szimpi, annak ellenére, hogy ezek nem az optimista és vidám festői korszakokból származó képek :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nos valóban a forint sem éppen erősödik, de perpill most jobbnak élem meg a helyzetet :D Ez persze majd változik januártól, de addigra remélhetőleg minden fontosabb dolog meg lesz, hogy kaján kívül másra ne kelljen költeni :D Érdekes ezt megélni ennyire közelről amúgy :)

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.