RANDOM - SZENTPÉTERVÁR #12

Sajnos nekem nem volt időm Télapót játszani az éjszaka, ezért – egészségmegőrzés szempontjából – én nem csokival jövök, hanem egy RANDOM poszttal. A helyszín még mindig Szentpétervár, hőmérséklet-ügyileg pedig teljesen kánikula-veszélyt érzékelhetünk a plusz 3 fokkal, amit a héten produkált az időjárás. Már szívesen pakolgatnám fel a havas tájról való képeket, mert nálam valahogy ez adja a legnagyobb karácsonyi feelinget, és ha még nem jön ki a fületeken a karácsonyi mizéria, akkor egy kis hó még belefér .

KARÁCSONFUCK


Meg mondjuk karácsonyfa. Volt, amikor rinyáltam érte, de most sikerült egyet szereznem. Igaz, hogy még 500 ember „birtokolja” rajtam kívül, de ha úgy akarom majd leülök a tövébe 24.-én :D (egyébként ez nem egy börtön, hanem a kolink beléptető-rendszere... hahaha)
Egy kicsit nagyobb kiadású szépség található az egyetem udvarán. Laza 5 méterrel és még bő egy hónap karácsonyig. Egyébként ezen a héten borították el a karácsonyfák, óriás hóembert formáló formák a várost, már csak a karácsonyi vásárt várom. Szerelembe esem, azt hiszem.MIKULÁS


Ha már emlegettem a Mikulást, akkor ideje beszámolni arról, hogy milyen jó a saját ünnepeinket máshol ünnepelni. Bár a belgáknál is hasonló ez a hagyomány (sőt biztos több helyen is), a többiek nem ismerték: itt ez nem hagyomány, de kimarad Afrika és Franciaország is. A mi drága belga párunk Télapósdit játszva lepett meg bennünket, mindenki kapott egy kis édességet. Mert ugye mindenki jó volt! Aztán meséltem, hogy nálunk bizony virgács is jár! Vajon azt kaptam volna?! :D
Azt hiszem ez a hagyományozósdit oda-vissza jó játszani. Megismerni az új ország ünnepeit, kipróbálni mindent, eközben pedig nem megfeledkezni a sajátjainkról és belevonni az ismerősöket (van néhány csokim, megyek bepakolom a cipőkbe, haha).
Ui.: remélem senki nem kapott csoki-mérgezést!VÍZUM


Ígértem, hogy jó ideig nem lesz több vízummal kapcsolatos írás, de ezt még muszáj megejtenem…
„Tűkön ülve várod a létezésed bizonyítékát átvételezésre (hiába double-entrance vízumot vásároltál), és megfosztva szabadságodtól várod, hogy majd a lejárati dátum előtti utolsó napon MINDEN rendben. Ofkórsz nem.Mert mondjuk jófejek és odaadják az útlevelet, hogy kifoszthasd a postát az ebayes szarjaid után (minihangszóró a telefonhoz, hordozható telefontöltő, wtf?!). Végül már csak egy papír választ el attól, hogy szabadon (hahaha, ha már előre le kell jelenteni és az elutazás után is lejelentkezni, akkor kábé egy lábra csatolt 50 kg-s súllyal szálló galambnak képzelem el ezt az egészet) utazhass a világban. De legalább a legközelebbi fővárosba eljuthass!"
A sok szájtépés apropója, amikor tízszer mész vissza érdeklődni és végre kapsz időpontot(!) 1 darab papír átvételére. „Mert ők sosincsenek itt és majd ha már 3 órát vártál, akkor megkaphatod”-stílusú játékunk következő szintjére jutottam plusz élettel, ugyanis a keddig meeting előtt elintéztem mindent és csak 20 percet kellett ülnöm az irodában, mire megkaptam a papírt. Pecsét nélkül. Szerencsére az már csak egy 5 perces kör volt és soha többet rohangálás papír után – mondta a naiv diák, aki külföldre menne a hazaút előtt. Mondanám, hogy soha többet nem lesz szó papírügyintézésről, de már most tudom, hogy ez hazugság lenne :D

AMIKOR SZUPERNŐNEK ÉRZEM MAGAM


Ha már  ennyire szabaddá váltam azon a bizonyos kedden, hát segítettem a belgáknak BKV-bérletet venni. Nem hittem el, hogy nem sikerült elintézniük elsőre – nem tűntek életképtelennek. Sajnos tényleg igaz, hogy Oroszországban egy minimális tudás nélkül létezni igen nehéz. Még Bear Grylls-nek sem menne! Vagy mondjuk igen erősnek kell lenni az Activity játékában és rajzolni.
5 perc nyögdécselés, ráolvasás után megértették mit akarunk, bár azért az olvasási tudásomat nem tudom miért kérdőjelezték meg :D Ennek örömére még egyszer próbára tettem a kommunikációs képességemet egy telefon-feltöltés során. SIKERREL! Szóval megéri napi 4-5 órákat kockásra ülni a seggemet orosz órán.

RUSSIAN TRADITIONA couchsurfinges találkozón beszélgettem egy fiúval, méghozzá a karácsonyi mizéria különbségeiről. Nagyon érdekes járni a városban, mert míg nálunk inkább a Boldog Karácsonyt felirat látható többször, itt mindenhol a Boldog Új Évet felirat (С новым годом! - ha megnézitek az első karácsonyfás képet, ott is ez található ;)). Fontos azt is kiemelni, hogy a szilveszter és a karácsony is sokkal inkább családi ünnep. Na ezt majd letesztelem és persze beszámolok róla! :)

COUCHSURFING-MEETING


Ha már a CS-meetinget említem, akkor bizony azt is elárulom, hogy végre eljutottam a Magyar Konzulátusra, ráadásul egy Mikulás-napi fogadás volt tegnap. Nagyon jól éreztem magamat, de szerintem ez megér egy posztot, így a napokban majd erről is mesélek! :)OROSZ MOZI


Majdnem kifelejtettem, de végre jártam moziban! Méghozzá orosz nyelven futott a Madagaszkár pingvinjei 3D-ben. Otthon nem vagyok az a moziba járós, de ilyenkor nem árt. Pláne hogy nyelvtanulás céljából sem rossz, sőt csak kikapcsolódni a suli után, ráadásul úgy, hogy rajtunk kívül senki nem volt. Így vihoghattam kedvemre :D

Nem akarok menőzni, de hozzám is eljutott a Mikulás. Kár, hogy elnézte a házszámot és ugyanannyit látok ebből a képből, mint Ti :D (köszi Papci :))További random posztokért, képekért keressétek fel a blog Facebook-oldalát, ahol most egy nyereményjáték is vár rátok! 


2 megjegyzés

  1. Nagyon klassz poszt volt és nyugodtan írhatsz a vízumodról is, engem nem zavar, aki olvas az miattad olvas, amiről te szeretnél írni :) Én meg konkrétan imádom a személyes fotós bejegyzéseid :) Nagyon jó hogy írtál arról is mások hogyan ünneplik a Mikulást! Boldog Mikulást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök, hogy tetszett! :)) Neked is boldog Mikit! :)

      Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.