COUCHSURFING - ENGLISH CLUB in AFRICA

Rengeteg minden kavarog most a fejemben, de azt hiszem a legjobb, ha még frissen írom le az élményeimet. Sokáig halogattam, több, mint 3 hónapja vagyok itt és még nem mentem el egy ilyen klubba se. Talán már októberben tudtam róla, bár jelenleg nem vagyok aktív a couchsurfing oldalán, az ilyesfajta események az érdekeltek (na meg a hoszt-keresés, ugyanis lassan aktuális is ;)).

Aki esetleg nem tudná mi az a couchsurfing, azoknak ajánlanék egy posztot ITT, ITT és ITT, amennyiben tiszta a kép, jöhet a folytatás! Szóval az új belga páros mesélte, hogy ők már voltak, én pedig már két hete nem tudtam eljönni erre a csütörtöki találkozóra, ugyanis mindig volt valami más. Mára viszont már mindenképpen be akartam nyomorítani, és milyen jól tettem!Africa bárban volt a találkozó, ahogy mindig is. Afrika itt van, olcsó árak, a dekoráció cool (ha már kávét lehet kapni, akkor ez is fontos kitétel számomra). Nem gondoltam volna, hogy a kezdeti 15-20 embernél majd sokkal több lesz. Hát tévedtem. Legalább 100 ember megfordult az este alatt, én pedig már azt sem tudom miről kéne mesélnem?!
Az elején még csendes volt a hely, az asztalunknál folyt a ki honnan jött, mit csinál, blabla. A legérdekesebb beszólásokat megosztanám veletek:

Te orosz vagy nem? – Nem egészen. – Akkor angol? – Utálom, ha angolnak néznek, maradjunk inkább a magyarnál, de elárulom, hogy félig belarusz vagyok, talán innen az első felvetés. – Ahhhaaa, éreztem az angolodon, hogy van egy kis oroszos akcentusod  (ezen behaltam)

A srác, aki a Rybatskoe-n lakik. Kérdi, hogy én hol lakom itt Péterváron. Hát a Rybatskoen. Röhög, azt hiszi poénkodok. Éreztem egy kis zavart, hogy lehetséges egy ilyen nevezetű város is valahol. Aztán kiderül, hogy egy utcában lakunk és szombatonként itt is van egy angol klub a Rybatskoe-n (a metró állomás neve, valamint a kolinkat is így hívják :)).

Kedvenc pillanat: amikor tudják, hogy Magyarország hol van, Bukarest nem egyenlő Budapesttel, a magyar nyelv a finnugor nyelvcsaládba tartozik, és szép és nehéz is. Ezt egy szuszra egy orosz sráctól, akinek egy haverja akkora MAGYAR-FAN, hogy elkezdte a magyart tanulni, szülinapjára extra nagyságú magyar zászlót kapott, amit magyarul köszönt meg tökéletes nyelvtannal a barátainak. Ha nem látom a képet nem hiszem el! És még sohasem volt Magyarországon (most kéne csinálnom egy számlát, ahova karácsony alkalmából elkezdhetnénk pénzt gyűjteni egy magyar útra, haha).


Avokádós sali... Ez most akkora nagyon Afrika?


A srác, aki éppen Pestre készül januárban, nagyon okos, sok mindent tud magyarul, mint ahogyan egy magyar kevésbé ismert punk-együttes dalszövegét (nem emlékszem a nevére, sorry), vagy az egyik kedvenc mondatomat tőle: Nem tudod kivel beszélsz (ide valami hörgős hangot képzeljetek). A tipikus nem hiszem el, ha nem látom/hallom esete!

Vagy a spanyol katona, aki 1 hónapra jött oroszt tanulni és kihasználni a szabadságát. Ő sokat járt Erdélyben, meglepően sokat tudott a magyarok történelméről.

Annyi emberrel találkoztam effajta magyar vonatkozásban, hogy hihetetlen! De a java még hátravolt! A belga leányzó egyszer csak szólt, hogy menjek egy másik asztalhoz: 2 magyar lányhoz… Annyira meglepődtem, hogy csípőből jött a „nice to meet you”, több, mint két hónapja nem beszéltem magyarul élőben (a skype nem ugyanaz, ahogyan az sem, hogy napi szinten magyarul írok, mivelhogy hiába tudok leírni sok mindent oroszul, az nem fog csak úgy simán jönni).

Az érzés, amikor valaki más szájából hallasz egy tisztességes bazdmegolást Péterváron... felbecsülhetetlen

Komolyan mondom totál extázisba kerültem, már csak a sok érdekes embertől, mindenhonnan a világból, és ráadásul két magyarral is összefutok, ahol aztán az is kiderült, hogy ők igazából öten vannak magyarok az ELTE-ről. Plusz csavar, hogy Kriszti belorusz-szakirányos dolgokat tanul (szakirány, vagy kutatási terület, valami na :D). Totálisan hihetetlen! :D

És hogy még jobban kerekítsem a sztorit, ma este elvileg lesz egy fogadás a magyar konzulátuson, ahova elvileg készülök elmenni (senki nem tud róla, így bizakodom, hogy nem raknak ki :D). Elvileg jó lett volna bejelentkezni, de az útleveles mizéria után mindenféle okmánnyal foglalkozó épületet el akartam kerülni. Amíg nincs gond, addig nem érdekel semmi hivatalos dolog.

A poszt végén már csak annyit, mondanék, hogy ha van lehetőségetek (már pedig biztos!), akkor menjetek el egy CS-meetingre. A CS-hez szinte nem is kell, hogy közötök legyen (mondjuk nem árt egy regisztráció, mert az oldalon lehet keresgélni város szerint), de egy-egy ilyen találkozó nem csak a nyelvtudást javítja, de az ismeretségi kört is támogatja. Sosem lehet tudni merre vet az élet, mikor lenne jó egy helyivel találkozni, vagy éppen pont az idegennek lenne szüksége ránk. Vagy szimplán van közös témátok, és olyan felszabadultan tudtok beszélni ismeretlenül is, hogy az este után a bedrogozott érzés marad csak meg. :)


Egyébként tudtátok, hogy Péterváron van magyar szak? Kemény 4 emberrel? :D Nos, ha minden jól megy akkor erről is tudok mesélni nemsokára! :)

* * *

A nagy boldogságra való tekintettel indítottam egy nyereményjátékot a blog Facebook-oldalán, amit IDE kattintva megtekinthettek :)

"Tegnap megvilágosodtam a Balalajka blog orosz retro képeslapos posztja után: imádom a képeslapokat és gondoltam már rá, hogy jó lenne valamivel megajándékozni a drága Olvasókat  Viszont valamiért elég messze állnak tőlem az "oszd meg, kövess itt, meg itt" - típusú játékok, és nem volt kedvem egy hatszázadik körömlakkot kisorsolni, mert ugye mégsem beauty-blogot írok. Másrészt szeretem a személyesebb ajándékokat, még így ismeretlenül is jobban tud esni (szerintem :)). Harmadrészt pedig közeleg a blog első szülinapja, így majd ott készülök valamivel :)

Így aztán arra gondoltam, hogy csinálok én is egy nyereményjátékot, amiben 3 szerencsés olvasónak küldök képeslapot egyenesen Szentpétervárról.
A feladat csupán annyi, hogy az eredeti posztot LÁJKOLNI kell és KOMMENTBEN megírni, hogy mit szeretsz a blogban, esetleg van-e kedvenc "rovatod". Megosztani NEM kell!

A lényeg, hogy a képre kattintva lájkoljatok és kommenteljetek, így egyben láthatom a kommenteket (remélem vannak olyanok, akik még szeretik a képeslapokat, vagy az ilyen kisebb meglepetéseket :))
A játék vasárnap éjfélig tart, hétfő reggel sorsolok!"
2 megjegyzés

  1. Az avokádós salit megkóstoltam volna, nagyon hívogatóan néz ki :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom is volt! Bár először nem fűztem nagy reményeket hozzá :D

      Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.