2014 CÉLJAI & ÉRTÉKELÉSE

Minden év elején írok egy 12 pontos listát. A legelsőt még 2010-ben tettem, az akkori telefonom jegyzettömbjébe véstem fel az akkori 12 pontomat és azóta hagyomány maradt ez a szám: minden évben bekerül az aktuális határidőnaplómba, hogy mindig a közelembe legyen. Ha véletlen lapozgatnék és rátalálok, akkor magamba szippantva a kitűzött terveim illatát még céltudatosabban haladhassak. Gondolom sokan írnak hasonló listákat, de mit ér mindez, ha a végén nem ülünk le magunkkal és értékeljük ki. Látnunk kell, hogy mit sikerült elérnünk és miben kellene még koncentráltabban dolgoznunk. Így most előrebocsátom az én 2014-re írt terveimet és kiértékelem :)
Egyébként ezt sosem egyedül teszem, hanem két kajakóma közti állapot során összeülök a húgommal, mint olyan személlyel, aki nagyon jól ismer, de kívülről látja a dolgokat és segít, ha túlságosan le, vagy felfelé kerekítenék :) Sajnos ebben az évben maradt az internetes kisegítés, mindenesetre jól jött :)

BEST SHAPE OF MY LIFE ( X )


Adja az ég, hogy ne ez legyen az! :D Kőkeményen kell bírálnom magamat, és bár én tudom, hogy merrefelé tartok, ez az év nem volt valami jó. Bár voltak nagyon szép eredményeim úgy áprilisban, azóta leeresztettem. S bár év vége felé voltak próbálkozásaim, a lelkem mélyén tudom, hogy nem raktam magamat úgy oda, ahogy kellene. Viszont rátaláltam év elején a Crossfitre, amit imádok és amint lesz lehetőségem ismét űzni szeretném, valamint a súlyzós edzéseket is bátran vetettem be.AMERIKÁT MEGHÓDÍTANI MÁSODSZOR IS ( X )


Ez kérlek szépen így került bele a határidőnaplómba. Úgy érzem most végre ezt le tudom zárni, hiszen a nagy mélyrepülésem oka az évben ennek a pontnak köszönhető – pontosabban a nem megléte.

PARIS, MY LOVE (✓)


Az első igazi pipa, köszönet Krisztinek az invitálásért, az év egyik fénypontja volt!KÜLFÖLDI ÖSZTÖNDÍJPROGRAM AZ ŐSZI FÉLÉVRE ()


Azt hiszem ez a kedvenc pontom az egész listából! 2013 novemberében adtam elő a családnak, hogy én már pedig megyek világot látni, márciusban jelentkeztem, áprilisban már tudtam, hogy megyek az azóta kedvencemmé vált városba! Köszönet minden támogatásért, életem legjobb élménye! :)HIP HOP SOLO + SZINTENTARTÁS ()


Nos, a solozást már áprilisban kipipáltam, csapat nélkül tengődök már jó ideje :) Márciusban meglátogattam Párizsban az egyik kedvenc koreográfusomat, Nathalie Lucast :) Péterváron pedig 1 hónapig jártam hip hop oktatásra, végül a strip dance felé fordultam. A jövőre nézve őszintén szólva nem lesznek már effajta táncos terveim. Persze nem mondok le róla, lehet, hogy mégis majd lesz valami, de most nincs tervben :)

ANGOL TOVÁBBFEJLESZTÉSE + OROSZ ()


Ebben az évben fél évet töltöttem külföldön, ahol javarészt angolul kellett beszélnem. Még mindig érzem, ahogy egy-egy új szót vagy szófordulatot megtanulok, rám ragad valami. Bár azóta beleástam magamat, így tudom, hogy ez a pont eléggé sánta, hiszen nincs benne semmi konkrét. Viszont határozottam haladtam. Orosz. Tervemmel ellentétben még nem fosom a szót, de hasonlóan érzek vele, mint anno amikor Amerikából hazajöttem. Nem kint tanultam meg a legtöbb dolgot, hanem otthon, amikor barátaimmal kellett kommunikálnom. Sok munka van még előttem vele, de nem bánom :)

LEFUTOK 10 KM-T + rendszeres sport ( X )


Hülyeség volt egybe venni, két külön pont is lehetne, de mindegy :D  A futást szépen elkezdtem, végül nyáron háromszor ha futottam, azóta pedig egyetlen egyszer. Néha jó elmenni futni, szeretem is, de lusta voltam és motiválatlan ehhez. A 10 km-re gyúrás pedig nem is lenne lehetetlen. A rendszeres sportról pedig: voltak időszakok amikor nagyon rendszeres voltam. Az év első négy hónapjában megszállottként mentem. Nyáron is műveltem valamit, ősszel is többször jártam le a terembe, de tudom, hogy nem adtam bele mindent.

KÁVÉ-NAGYKÖVET LESZEK ()


Miután megírtam ezt a 12 pontot, rá pár hétre jött a blog gondolata, így aztán lehet látni, hogy millió helyen megfordultam kávé ügyben, és olyan szinten hozzám tartozik a kávé, hogy olyan ismerősök lepnek meg 1-1 képpel, vagy kávéhoz tartozó dologgal, hogy eszméletlen :) Ráadásul a karácsonyi ajándékom egy Semiramis pörkölőüzem látogatás kóstolással egybekötve. A család is tudja már a hobbimat :)NEM HAGYOK MINDENT AZ UTOLSÓ PILLANATRA ( X )


Határozottan sok mindent hagyok az utolsó pillanatra, mint ahogy a beadandóm határideje is közeleg, de még nem is néztem utána. Időközben rájöttem, hogy én az a fajta ember vagyok, akit ez a fajta stressz inspirál és motivál – minden viccet félretéve. Nem szeretek felesleges időt és helyet adni valaminek a fejemben és dolgaim között, amíg arra valóban nem tudok koncentrálni és csinálni.

ALKOHOLMENTES JANUÁR ()


Nos ezt is sikerrel teljesítettem, ugyanis januárban megállás nélkül melóztam és olyan szinten leépítettem a szociális életemet, hogy felesleges lett volna leülnöm egyedül inni. Igazából egészségügyi okai voltak ennek: alkohol nélkül jobban megy az életmódváltás, hajam, mint Rapunzelé, bőröm selymessége pedig egy kisbaba popsijával vetekedett. Ebbe annyira belejöttem, hogy az ősz folyamán egy 2.5 hónapos alkoholmentes kúrát tartottam. A szülinapomig bezárólag történt mindez. Szimplán akaraterő kellett hozzá, nem vagyok hülye – vagyis éppen annyira, hogy alkohol nélkül is jól érezzem magamat. Ez persze nem azt jelenti, hogy azóta nem ittam, de feleslegesnek tartom a vedelést. A jövő évre is tervezek ilyen kúrákat :)

NAPLÓVEZETÉS: PÉNZÜGYEK & MOTIVÁCIÓ()


A lista írásakor még fogalmam sem volt, hogy 2014 végén ezt már nem a webnaplómba fogom írni, hanem ide. S ezt már nem is naplónak tekintem, hiszem több annál. A pénzügyeimet javarészt vezettem, mint tudjátok mindent szeretek írni,levezetni, s a motivációról pedig csak megjegyzés: jó érzés leülni az embernek saját magával és lemosni a szélvédőt, hogy tisztábban és újult motivációval haladjon előre.KAPCSOLATOK ÁPOLÁSA ()


Az év elején már sejtettem, hogy sok időt fogok majd külföldön tölteni, így aztán rá kellett jönnöm, hogy a „jóban vagyunk” már nem elég egy kapcsolat fenntartásához, amit mondjuk én szeretnék életben tartani. Veszítettem el fontos embereket számomra, akik saját maguktól töröltek ki az életükből: fájt, de elengedtem. Helyette kaptam vissza régi barátot és csokorba szedve a BFF-eimet most már tudom, hogy ki az akit hívnom kéne hajnali 3-kor hullaásás ügyében. Eközben persze új emberekkel is megismerkedtem, a blog útján egy teljesen új világba csöppentem, rengeteg értékes ember került a közelembe – még ha csak az interneten keresztül is. Hálás vagyok az újaknak, és persze a régi, aranyat érő kincseimnek :)


7/12 Egy teszten most biztosan megbuknék, de az élet tesztjén nagyon magasan átrugdostam magamat. Természetesen már új célokkal felvértezve várom a 2015-t, ha kíváncsi vagy kattints IDE.


Nektek milyen tervetek volt 2014? Sikerült őket megvalósítani? :)

4 megjegyzés

 1. Wow, hip-hop-ot táncolni nagyon jó lehet - én is szívesen tanulnék ilyesmit, mert az én táncműfajomban (tribal fusion hastánc) is megférnek a hip-hop elemek :) Egyébként egész sok a pipa, szóval azért büszke lehetsz magadra :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Utána is járok ennek a tribal fusion dance-nek, bár van némi kép előttem :D Az év elején még sokkal több pipát reméltem, de igazad van, büszke lehetek magamra :)

   Törlés
 2. Az "utolsó pillanatra hagyom a tanulást, mert a stressz motivál", ezzel érdekes, de én is így vagyok :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D :D Örülök, hogy nem vagyok egyedül :D

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.