MFJ - KALÓRIÁK. KALÓRIÁK MINDENHOL

Ma  punnyadós nap volt. De azért elmondom, hogy tegnap este meginvitáltak egy kávéra és csokira a tádzsikisztáni srácok. Az utána levő partyban viszont dzsússzal nyomultam … Ez ám a gengszterélet :)

Viszont belefért a napi kcal-keretbe … Szóval kcal-számolás?! Olyasmi. Sokan hülyeségnek tartják, de ha ismerjük magunkat, akkor tudjuk, hogy mi a legjobb számunkra. Mondjuk nem csokiban mérek, az étcsokit preferálom és azt is ritkán, vagy mondjuk belefőzve a zabkásába. Na de miért kcal-számolás?

Sosem voltam diéta-párti, bár én is próbáltam ki néhányat. Mondjuk 2-3 napra, aztán beleuntam persze, vagy szimplán nem jött át, vagy amúgy is faszság volt. Még a 13 napos förtelmet is kipróbáltam, ami szépen meg is utáltatta velem a cukrot. Emlékeim szerint az első nap első étkezése kávé, ami után 2 kockacukrot kell megenni. Második naptól már inkább cukor nélkül csináltam, mert blőee. Azóta a teát üresen iszom, a kávémba is csak 1-2 édesítőbogyó kerül. Nem is tartok cukrot, mert úgysem használom.

A kcal-számolás pedig azért fontos, mert kell a limit. Én például tudom magamról, hogy szeretek enni :D Bár nagyon kevesen mondanák, hogy nem. Ha mondjuk valamit szeretnénk kezdeni a testünkkel e téren, akkor némi megszorítás kell. Persze egészséges felhozatal, de abból is lehet sokat enni! Ki mondta, hogy ami egészséges, az szar és nem fogjuk szeretni? Abból is lehet zabálni szépen, legalább is nekem menne, pont ezért kell határt szabni.

Ehhez persze az kell, hogy leírjam mikor mit ettem. Ez sem egy rossz ötlet, visszanézve az ember sok mindenre rájön, kiderülhetnek ételérzékenységek, vagy látjuk, hogy hol hibáztunk (persze ha mindent szépen leírunk).

A sportolás kimerült a mai adag guggolással: 60 db. Amúgy is izomlázam van az oldalamban, combomban, hátamban, vállamban :D Valamit jól csináltam… Holnap guggolós-pihinap van, így csak a fitness clubot tervezem meglátogatni egy kis cardioért cserébe. Na meg szaunáért! Remélem ez így összejön :)Ebéd az örök és megunhatatlan csirke ma éppen brokkoli társaságában. Nem szeretek hosszan főzőcskézni, pláne hogy most szinte semmi lehetőségem sincs. Van négy főzőlap és csá. Nincs sütő, a konyhai eszközök is eléggé kezdetlegesek. Szóval örülök, hogy van serpenyőm :D Nem kívánkozom venni konyhai cuccokat, felesleges a maradék 2.5 hónapra. Szóval a csirkém szimplán csirkéknek való fűszerezést kap (és baszki Kotányit találtam a konyhában! :D), a titkos hozzávalóm pedig a szójaszósz. Nincs sóm, se borsom. Sózni nem nagyon szoktam a dolgokat, így meg nehéz is, hogy nincs mivel. Ha az ember nem eszik sok műanyagot, akkor elkezdi érezni az ételek eredeti ízét. Mindenben van megfelelő sótartalom, pluszra nincs szükség.


Ha édességre vágyom, de amolyan tömhetnékem van fajtára, akkor zabkását szoktam csinálni. Attól eltelik az ember gyomra, 3 kocka étcsoki mindig kerül bele, és ma mondjuk banán. Nincs is ennél jobb! :)


2 megjegyzés

  1. Ha számolni akarod a kalóriákat akkor nagyon ajánlom a kaloriabazis.hu nevű oldalt, kiváló, megkönnyíti az ember életét :)

    VálaszTörlés
  2. köszönöm, ismerem :) Szerintem regisztrálva is vagyok, de nem akaródzik használni :D Néha lecsekkolom, hogy mi mennyi kcal, de sokat tudok fejből, sok mindenen rajta is van, így inkább matekozom a füzettel :D

    VálaszTörlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.