HOGYAN NE UTÁLD MEG A FACEBOOKOT

Mindenkit megfertőzött. Lehet szeretni, lehet utálni, vagy lehet okosan használni. Ez nem más, mint a facebook. Naponta születnek posztok, amiért jó és amiért nem, ki az aki idegesítő, hogyan legyél menő, így kezeld az oldalakat blabla. Személy szerint a facebookot jó dolognak tartom, ha okosan használja az ember. Egy olyasfajta hírözönnel találjuk szembe magunkat, ahonnan néha napján elég fontos dolgok juthatnak el hozzánk. A szokásos „elszemélytelenedünk, nem ismerjük már a többieket” kliséket kihagyva inkább az okos használat mellett teszem le a voksomat :)
Ez pedig azt jelenti, hogy szelektálnunk kell. Ma már több száz, ha nem ezer ismerős van, mindenki csak úgy ontja magából a képeket, mondandókat, pluszban a Facebook is generál finomságokat reklámokkal. Már tűkön ülve várom, hogy a nemrég bejelentett opciót - miszerint valakiből lehet kevesebbet kérni - működni lássam. Eddig ugyebár lehetett valakit unfollow-olni, tehát nem követni, viszont most már szimplán csak láthatunk belőle kevesebbet is, mert mondjuk valamennyire érdekel minket a személy, de a sok kutyás-macskás, vagy oraveczcoelho-s megosztása kevésbé.

És ha már az ismerősökön túlléptünk, akkor van még egy nagy csoport, ami nagy táborral van jelen a hírfolyamunkban: oldalak. Személy szerint rengeteg blogot, vlogot, fitness-oldalt követek, de a Facebooknak hála nagyon sokszor lemaradok a posztokról. Egyrészt ennyi mindent követni lehetetlen, másrészt a Facebook szépen el is rejti az oldalak tartalmait, ha azok nem fizetnek valamennyit. Így ha nem keresünk rájuk, nagy valószínűséggel nem látunk minden posztot (ezt én is a blog Fb-oldalának segítségével számosíthattam: egy poszt nagyon kevés emberhez jut el a kedvelők számát tekintve; viszont ha a saját üzenőfalamra átlinkelem, akkor  hatványozódik, mivel személyként több helyre folyhatok be :)).

Ennek kiküszöbélésére vettem sorba az általam lájkolt oldalakat és két listát létrehozva pakolgattam bele. Hogy mire volt ez jó?

  • ha valami informálisra vágyunk, akkor a listára kattintva megkapjuk az általunk kedvelt oldalak posztjait
  • MINDEN posztot láthatunk
  • felesleges kutya-macska, nyálas idézetek kilőve
  • a szelektálás közben minden felesleges oldalt törölhetünk (azok akik szeretik a csillámfaszpónikat; lájkold, ha szereted anyukádat…)


HOGYAN?


Ha fejben már meg van, hogy milyen listát szeretnél, vagy szimplán csak szeretnél egy listát a kedvenc oldalaiddal, akkor az oldalaknál a „tetszikre” vidd rá az egeret, majd kattints a Tematikus listákhoz adom…-ra. Itt készíthetsz új listát, vagy a meglévőkhöz is hozzáadhatod.
Kellemes időtöltés lehet az is, ha az Oldal-hírfolyamra kattintunk: majd jobb oldalt a további oldalak megtekintésére megyünk: az összes általunk lájkolt oldalt megtaláljuk, pakolgathatjuk őket listákba, vagy törölhetjük is őket.
A Facebook-kal lehet okosan is haverkodni, a lényeg, hogy feltaláljuk magunkat! Ha kérdésed lenne, itt megtalálsz:
Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.