SZIPORKÁZÁS


Tudom, hogy hogyan néz ki egy tökéletes reggel. A nap lágy sugarai ébresztik fel az embert, nem a kurva vekker. A kávéfőző valahogy ráérezve ébredésünk pillanatára már készíti is a folyékony nedűt, aminek illata bejárja a házat. Boldogságtól kicsattanóan repülünk be a zuhanyzóba, hollywoodi mosoly az arcon, győri édes keksz és gyümölcs az asztalon vár, vagy még szimpatikusabb esetben Brad Pitt szolgálja fel, természetesen ágyba hozva. Én is így kelek mindennap… HJA NEM!
Szar idő van reggelenként és örülök, ha fél órára kisüt a nap. A reggeli boldogság nem az, ha örülök, mert nem kell felvennem pulcsit, mert olyan jó az idő, hanem hogyha nem kell a téli kabátomat előszednem és a nem létező kesztyűmet, amit majd az öreg nénitől kell lassan beszereznem a közeli piacon. A napi boldogság első lépcsőfoka a reggeli kávé és hogy megint volt valami piszkozatszerű a kis projektfüzetemben.Sok kis hülyeség, de mindig szeretem megvárni azt, amikor szintén abba az állapotba kerülök, amikor ismét csak úgy pörög az agyam az adott témán. Úgy 2 hete került bele a füzet egyik oldalára: SZIPORKÁZNI. Halvány emlékképem van róla, hogy valaki mondta ezt nekem és csak úgy elindult bennem valami.

Mit is jelent az, hogy sziporkázni?


Valószínűleg mostanában keveset sziporkázom, mert pont hogy hiány van azokból az emberekből, helyzetekből, feladatokból, amik kihozzák ezt belőlem. Azokból a dolgokból, amik igazán feltöltenek, hozzá(m)adnak: INSPIRÁLNAK.Jó esetben meg van a kis életünk minden egyes kerek szeglete, kis mérföldkövek: a munkánk, tanulás, vannak körülöttünk emberek és van mivel elfoglalnunk magunkat. Ha minden a helyén van, és meg van az egyensúly nem csak kívül, de belül is, akkor önmagát sokszorosítva jön át az energia és jön a sziporkázás. Ez a fajta energia-generálás, amikor jó helyzeteket teremtünk, mert alapból jó helyzetben vagyunk, valamint jó emberekkel vesszük körül magunkat.

Fontos ez a fizikai kapcsolat, nem tud eléggé inspirálni a szokásos kis mindennapos inspirációs mappa, app, legyen az az interneten, telefonon, akár 1-1 írás képében. Egy találkozóval nem érhet fel semmi sem. Egy jó találkozó egy jó emberrel, ahol aztán megy az energia-többszörösítés, kapunk egyfajta pluszt, amit aztán spirálként bárhova belepakolhatunk.

Ez az alapfelállás, ami jó, ha van. Aztán tegyük fel jön valami változás és hirtelen új kapaszkodókat kell keresnünk. Hiányzik a sziporkázás. Baromi nehéz olyan emberekre lelni, akik miatt 6-kor hajlandó lennék felkelni. Gyorsan kell ismerkedni és gyorsan kell egy hullámhosszon tengődő embereket találni.

Egészen más, mikor nem kell megerőltetni magadat, hogy viselkedj is valahogy, hanem a saját szarjaiddal együtt tudsz létezni valaki mellett órákon keresztül, ráadásul úgy, hogy rengeteg bimbózó gondolatfoszlányból izgalmas dolgok, később akár tettek legyenek.
A körülmények és emberek – jókor jó helyen adhatják ki ezt a pluszt, amit valahogy mindig próbálunk megtalálni. Ösztönösen megy a keresés, amikor már kicsit apad az energiaszint, vagy kurvára nincs kedved létezni sem, akkor tudat alatt próbálsz közel kerülni az energianyalábjaidhoz.Mint hogy például halk segélykiáltásokkal hívtam fel skype-on Anyut, mert kábé a semmiről beszélés vele felér egy más, de számomra jelentéktelen személlyel való pszichológiai bájcsevejjel, amiből profitálnom kéne. Vagy amikor jön egy nem várt üzenet Viberen, hogy nem vagyok ám elfelejtve és gondolás van ezerrel, de közben elhavazás is. Vagy mikor kapok egy szimpla üzenetet, hogy jó, amit itt irkálok. Vagy hogy Luvnya-szeretés megy 2000 km-ről! Vagy mondjuk egy kávémeghívás olyas valakitől, akivel a kávézás MINDIG JÓ.Na igen a legfontosabb sziporkázás-generátorok, akik mindenki életében megtalálhatóak. Az, hogy fél mondattal nagyobb hatással van ránk, mint más valaki az 1000 karakteres szövegével. Utána ismét jöhetnek a nagy ötletek, ugyanis poros tartály ismét megtelt

SZIPORKÁZÁSRA FEL!Kép forrása: Pinterest
Gifek forrása: http://www.reactiongifs.com


6 megjegyzés

 1. hogy megalapozzam a reggeli szívmelegedést (hogy ne fázzon a kezed): nagyon-nagyon örülök, hogy visszatértél :D
  mármint.. én élvezem a random bejegyzéseket is, de az ilyenekkel, mint ez, nem csak kiírod magadból, hogy mi foglalkoztat, hanem másokat (pl. engem :D) is inspirálsz! mondhatni, sok bejegyzésed lett sziporkám forrása és most is itt pötyögök a gép előtt hulla fáradtan, DE mosolyogva, mert olvastam ezt a posztot :)
  *fáradtan sziporkázós távpacsi*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most tényleg jött a szívmelengetés :)) Azt hittem erre annyira nem vevő senki, de pont ezért örülök, hogy írtál!! Az meg engem inspirál, hogy Téged ez inspirááál wohooooo :)

   Törlés
 2. Tessék ezt a baromságot elfelejteni kérem, villámgyorsan. Mindenre vevők vagyunk, sziporka :D

  VálaszTörlés
 3. Csak úgy két hete találtam a blogodra, de az összes eddigi blog közül téged szeretlek a legjobban olvasni. Abba ne hagyd, írjál sokat! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De drága vagy,köszönöm! Nagyon örülök a kommentednek! Nem mostanság szeretném abbahagyni az írást :))

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.