RANDOM - SZENTPÉTERVÁR #8

Régen volt már RANDOM poszt, el is kezdtem hiányolni, és mivel mindig történik valami, ezért megosztanám most veletek! Ha angolosan szeretném kezdeni, akkor az időjárással kezdeném. Gondolom sokan kíváncsiak rá, bármennyire is elcsépelt téma.

  • Nos, szívfájdalmam és amolyan nemhiszemel feelinggel kelek fel nap, mint nap, ugyanis itt már télnek nevezhető csoda van. Az első havon már rég túl vagyunk, még nem a megmaradós fajta, de majd nemsokára. A hőmérséklet beállt gyök kettőre, de azt is inkább már mínuszban. Agyilag nehéz megbirkózni az őszi téllel, ugyanis októberben azért még nincs téli kabát; ha elfelejtjük a sapkát nem gáz, és a hiányzó kesztyű sem okoz gondot. Ezért amikor +/- 2 fok van, igazából én 10 fokosnak öltöznék. Szokni kell, de annyira még nem haltunk bele, szerintem már agyilag készülök a hidegebbre. Felesleges parázni, lassan érkezik!
  • Meg van az, amikor mindent, de tényleg mindent kínainak avanzsálunk, mert minden ott gyártanak, onnan jön, ocó-pici minden. Ma rájöttem, hogy az almát is Kínából szállítják. A paradicsom meg török. Mondtam már, hogy szeretem a nemzetköziséget? :D Mondjuk nem biztos, hogy ilyen formában.

  • Pénteken sikeresen lemondtam a külön órámat a proffal. Eszméletlen kedves bácsi, jól magyaráz, de amikor az oroszul írt könyve az orosz barátosném tudását is meghaladja, akkor pánikolok. Emiatt találkoztunk, hogy elmondjam, hogy ez bizony nem az én pályám, bármennyire is segítőkész. Az IT nekem mindig is kínai marad, hiába van szó az egészségügyről :D Fél órát voltam ott, próbálkozott még rábeszélni pár lecke átolvasására, de inkább a nyelvtudásomat fejlesztem ehelyett.

  • A profos megbeszélés után voltam sétálni egyet (na meg kávézni). Nincs is jobb sötétedéskor egy nagy kávéval sétálni a belvárosban. Annyira hangulatos a város, és hogy őszinte legyek várom a havat, mert még szebb lesz :)

  • A legjobb és legérdekesebb dolgok az utcán vannak, ezért is keltik fel jobban az érdeklődésemet egyes graffitik… Vagy mondjuk egy pantomimes emberke, aki a szórólap-osztogató barátjának segít. LEMME TAKE A SELFIE!

  • Ha eddig úgy gondoltátok, hogy Magyarországon iszonyat lassú az ügyintézés, akkor hadd mutassam be nektek az orosz rendszert: az útleveleinket már beszedték egy hónapja, minden papírt bekértek, és örülhetek, ha a vízum lejárta előtt meghosszabbítják, ami november végét jelenti. Hurrá

  • Kereken három hónapom van még Szentpéterváron. Csak úgy szalad az idő! És még nagyon sok minden van a Bakancslistámon, de már szervezkedem! (balett, Moszkva, hokimeccs, angol-klub...)

  • Szombaton egyidősek lettünk egyik drága barátnőmmel, akinek készítettem egy kis videószösszenetet. Csak úgy. Szórakozásból.
Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.