RANDOM - SZENTPÉTERVÁR V.

Доброе утро!

Ha már véletlenül is idetéved valaki, akkor legyen sejtése arról, hogy oroszföldről jön a következő RANDOM-WHY NOT? poszt. Szóval jó reggelt (Dobroye utro!), és ha már a randomitást emlegettem, akkor jobban belegondolva oly’ rég volt (másfél hete). És ismét gyűlt össze annyi finomság, amit csak és kizárólag egy RANDOM posztba tudok összegyűjteni Nektek. Lássuk!

WELCOME TO THE GHETTO, BABY!


Aki régebb óta olvas, annak már ismerős lehet a cím, méghozzá a spanyolországi kalandozásaim után. Nem is én lennék, ha 5 hét után nem kerestem volna fel a helyi minigettót.

Gratulálok Kubasi Natália, ismét sikerült összeszedned több feka ismerőst/barátot, mint helyit (aka oroszt). Én tényleg nem értem, de mindenesetre bírom őket. Valószínűleg ez összefüggésben van azzal, hogy az oroszok zárkózottabbak, mire megnyílnak addigra már majdnem hazamegyek, vagy már rég a gettóban üldögélek :)

Már második nap megismertem a néhányszor említett Jay-Jay-t, akinek haverjaival együtt voltunk bulizni, MAZAparkozni és a többi. Aztán volt olyan is, amikor lementem a fitness roomba és megismerkedtem egy másik úri emberrel, aki az afrikai kontinensről érkezett.
ÉS hogy hogyan kerültem a gettóba tegnap este kilenckor? Nos meg lettem invitálva egy kávéra (igen, este 9-kor, ami után persze 2-ig nem bírtam aludni). Nem kellett sokat mennem, a kolesz 3. szintjére ballagtam le, ahol szólt a feka zene (szívszerelmem), volt vízipipa, és kábé 6 feka. Majdnem hogy hófehérke voltam 7 törpével :D Na semmi mocskos fantázia, nagyon jól éreztem magam, aminek még örülök, hogy az mondták mennyire real vagyok. Ami szívemen, az a számon – és ahogy kivettem a szavaikból ez annyira nem menő itt északon.

RUSSIAN FITNESS


Említettem már, hogy egy időre ismét leteszek a táncos karrierről, ugyanis napi 5 óra metrózás egészen kezdte kiakasztani az idegszálaimat (jól meggitározva őket) és mivel most már normális órarendem van (értsd: heti 3 napot is benn vagyok az egyetemen), ezért meg végképp agyhúgykövet kapnék a sok utazástól.

Ennek fényében meg is vettem a kondibérletet a következő 4 hónapra (mert az olcsóbb volt így), és gondoltam tegnap végre benézek valami órára. Supersculpt néven futó gyilkossal kellett szembenéznem aznap. Én preferálom amúgy a hangos edzőket, akik ordibálnak, hajtanak, szívatnak (utolsó 8 ..7..6..5..4..3..2..1.. – beszoptad picikém – még 8!), de legalább van hangulat. Nos egyrészt tegnap még baromi friss húsnak éreztem magamat, így azt sem tudtam, hogy miket kell összeszednem segédeszközökből, és perszehogy senki nem beszél angolul. Vagy azt mondja, hogy amúgy ért, de a mire lesz szükségem roppant egyszerű kérdésre már inkább mégsem ért. Na és akkor a csendes gyilkos. Halk, a legyet is már-már basszusként értelmezed, ő pedig inkább megáll a gyakorlatok között és csak számol. A szemében közben látod, hogy röhög a sok marhán, élvezi, hogy kínozhat. Jobban szeretem a csoportos meghalást, de ez jutott. Üdvözlet a liftnek egyébként, örülök, hogy még mindig működik!


STUDENT HOSTEL


Volt szerencsénk a hétvégén átugrani egy filmre egy másik koliba. Sokan emlegették, hogy miénk a legjobb koli, vagyis inkább úgy mondanám, hogy a legkomfortosabb, na meg a mi szintünk tényleg fel van újítva. Tehát mentünk Kopasz osztag kettőzni a város másik végébe. Egyébként a kolesz maga kívülről jobban néz ki, mint a mienk, sőt még a földszinten sem ért akkora trauma.

Azt hiszem az oroszoknak igen jelentős problémájuk van a wc-kel. Semmi perverzitás, de bárhol járok itt egy mosdó/emelet, és az is mondjuk csak lányoknak. Tehát két emeletenként van wc. ÁLTALÁBAN. Ugyanis ebben a koliban, mivel a lányok az ötödiken laknak, ezért csak ott van női wc. Hjaaaa, mert hogy itt nincsen 1-2-3 szobára lebontott fürdö+wc kombó, hanem szintenként van a WC, de ilyet láttunk már Magyarországon is. Persze a tisztaság már hagyott némi kívánnivalót maga után, hiába a napi takarítónőőőőőzés, az esti órákban már inkább tartogatod reggelig.

Oké, kis trauma, nem fogok sírni. Gondolkodtam, hogy amúgy átköltöznék ide szívesen, mert közelebb van a belvároshoz (20 perc), olcsóbb is ( a mostani fele, amolyan 15 ezer Ft körül), és barátságosabbak az emberek, mert mondjuk KOMMUNIKÁLNAK egymással. Aztán valami véletlen folytán rákérdeztem, hogy amúgy a fürdő merre van, esetleg a szint másik végében? OF COURSE NOT!

EGYetlen zuhanyzási lehetőség van a földszinten (amúgy a földszint mindenhol az első emeletet jelenti, nincs ténylegesen vett földszint :)), ahol aztán igazán nudiba lehet tolni. Szegény lánykák lebattyogni az 5.-ről… Mindenesetre ha mégis mennék, akkor tudni fogtok róla :D


Miért nem tudsz bliccelni?


Nem tudok teljes Oroszországról beszélni e tekintetben, de ismét felhoznám a szerelmetes tömegközlekedést. Kisvárosi csirkeként eléggé megterhelő a lelkemnek a napi 2 óra metrózás, de kezdek hozzászokni. A bérlet és jegy olcsóságáról már írtam, de nem csak emiatt nem bliccelnek. A metrónál kapukon kell átmenni, nincs ám „átrepülök, oszt senki nem lát”-kaliberű emberkék, vagy Shrek cicaszemmel hódító bögyös cicák. Mindenki megveszi, érvényesíti, bedobja a zsetont és tádám.
No de a buszokon, villamosokon, trolikon. Ott bizony van ellenőr. Mindig. Mindenhol. Minden egyes vonalon! Természetesen az XXL-es fajtából, ami a magasságra nem terjed ki, értsd: olyan széles néni, hogy nem tudsz menekülni előle, mert elkap. De ha elkap mi van? Tudsz nála jegyet venni BÁRMIKOR, ami 130 Ft-ba kerül kábé. Ha bérleted van, amit felszálláskor le kell csippantanod, akkor meg azt ellenőrzi. De nagyon édes, amikor száguld hátra és sodorja el a fél népet.

2 megjegyzés

  1. :D :D :D elég kemény ez a koli :S :S fú, nem bírnám ki az tuti :) és milyen sor lehet annál a fürdőnél... vaaaa :D

    VálaszTörlés
  2. Van több zuhanyzó is, de nudiba kell tolni, mint a régi sulis zuhanyzók, ahol se függöny, se semmi :D

    VálaszTörlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.