FITNESS 1x1

Ahogy beköszönt a hidegebb idő, rövidülnek a nappalok, úgy még inkább ránk nehezül valami ebből a szürkeségből. A boldogságfaktor 10/10-et mutat, ha egy napra kisüt a nap, nem fújja le a fejedet a szél a nyakadról, és a mínuszok csak távolról integetnek. Az ember lánya egyre fáradékonyabb, nem hogy dolgozni nincs kedvünk, de még kikelni sem az ágyból. Ilyenkor kedvenc hobbivá válhat a távolba nézés, és a megzuhant energiaszintnél már a fényevés is szóba jöhetne…

Eléggé erősen kell ilyenkor motivációt keresnünk, mert amit el is kapunk, az hamar elillan, tehát az ilyesfajta impulzusokat mindig keresni kell, elraktározni, hogy bármikor elővehessük. A napokban kezdett eszembe jutni egy igen egyszerű  kép, ami nagy számban bolyong a neten:Igazából tökéletesen bemutatja, hogy mi kell a kiegyensúlyozott élethez: egészségesen enni, megfelelő mennyiségű folyadékot inni, jól aludni, és edzeni. Tudom-tudom iszonyat elcsépelt, de ha le akarunk ásni az alapokhoz, akkor ezzel fogjuk magunkat szembe találni. Nem is kell figyelembe venni, hogy ki-hogy-miért akar testet formálni. Ha már csak az energiaszintünket nézzük, akkor ezzel segíthetünk.

Ha meg formásodni is kell, akkor külön figyelmet kell szentelni az egésznek! A kifutó 7 hónap nyitja meg kapuit, most még bőven lehet mit takargatni, de ha célunk a testformálás, akkor IDŐBEN (ami nem 3 hetet jelent) el kell kezdeni a felkészülést.

A testünket géppé kell formálni, amit meg kell tölteni üzemanyaggal, ápolni kell, vigyázni rá, óvni! Megveszed a benzinnek működő autódat, akkor minek töltenél bele dízelt? Persze ha szarrá megy, akkor bizony saját magadat kell hibáztatnod, és ugyanez a helyzet a testünkkel is. Minek szar kajával tömni, ha azzal kevésbé megy? Nincs annyi energiád, hiába töltöd tele, a minőséggel van a baj! Ha úgy tekintünk a testünkre, mint egy tökéletes biológiai gépre, akkor jó üzemanyagot kell belé táplálni. Ismerős?  Sok fehérje, megfelelő mennyiségű szénhidrát és zsír.

Elegendő folyadék. Bár a képen csak víz van, de azt mondom, hogy jöhet tea (no meg kávé – persze csak okosan). De felesleges a szénsavas cuccokkal jönni, no meg az álkohollal. Értem én, persze – de azért gáz, ha máshogy nem megy a lazulás. A mérték itt is fontos: az alkoholnál minél kevesebb (ha Tibi atya a víz ivását marketingelné ennyire, biztos, hogy nem vezetnénk az alkoholisták arányát világszerte), folyadéknál meg a napi 2-3 liter.
Ha már eléggé a kezünkhöz nőtt a telefonunk, akkor miért ne használnánk ki? Már szinte nincs olyan „probléma”, amire ne lehetne találni applikációt. Elfelejtünk inni? Hát valaminek emlékeztetnie kell rá, mint például a Water your body app-nak. Beállíthatjuk az elérni kívánt mennyiséget, súlytáblázat is található rajta, valamint óránként emlékeztet, hogy inni kéne. Grafikailag is cool, többféle mérőeszköz van benne.

A verdát bizony edzeni is kell. Kell a terhelés, egyrészt a szervezetünknek: szív-érrendszer, izmok, tüdő … Kell a terhelés, ami végül nem csak fizikailag, de szellemileg is helyre rakja az embert. Utána megy a tisztánlátás, ráadásul egész szép kis önbizalomnövelő-tréninget is lenyomhatunk közben: folyamatos tesztelés alatt állunk, és csak saját magunkkal kell szembenéznünk. Ha eléggé aktívan tesszük mindezt, akkor generálódik a jó érzés: jól érezzük magunkat edzés után, egyre jobban nézünk ki, feszes bőr, popsi, jobb terhelőképesség, jobb alak, és ismét jön a jó érzés, de már hosszú távon.


SLEEP LIKE A BABY! Mert a babák mindent tudnak: akkor esznek, ha éhesek, és eleget alszanak (persze az életkoruknak megfelelően). Az alvás is fontos az energiaszabályzásban: aki kellően tuningolja megfelelő mennyiségű étellel és itallal, valamint megedzi a verdáját, annak bizony nem kell több időt töltenie az ágyban alvással. Meg van az a pillanatkép, amikor félzombiként  5 percenként hosszabbítod a riasztást a telefonodon és mire észbe kapsz, már régen késésben vagy? Nos, ha a fenti dolgokat egyensúlyba hozod, akkor bizony 6-7 óra elég lesz a pihenéshez. Az edzés kellemesen lefáraszt, a tested pedig a legjobb dolgokat kapja étel-és italféleségben, így gyorsabban regenerálódik, nincs az a folyamatos nyúzottság. Minél többet alszunk, annál több kell, és valljuk be őszintén, nehéz kikeveredni az ördögi körből, amin 5 dupla presszó sem fog tudni segíteni. Fel kell emelni a seggünket, és tenni azért, hogy a gépezet működjön! Az ősz lehet, hogy ellenünk dolgozik, de semmi sem lehetetlen! A plusz energiát nekünk kell előkaparnunk, oldjuk meg okosba!

Persze ezzel nem mondtam semmi újat, sőt aki már régebb óta olvasgat ilyen témában az is láthatja, hogy ugyanaz az információ megy körbe-körbe, csak másképp tálalva. Bár elolvashatunk millió ilyen cikket/posztot, saját magunkban kell megtalálni az energiát és tenni is a fenti dolgokért. képek forrása: google


Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.