FOR WHAT

12 kreditért kell küzdenem, aminek fele nem kihívás, a másik fele viszont annál inkább. De mi van akkor, ha nem érdekel a másik fele? Hát szimplán annyit, hogy elmentem további terhelést kérni. Így alakult, hogy egy hét után az egyetem egyik nagyra becsült professzoránál kötött ki aKubasiNatália. Mert hogy ő már úgy tudta, hogy megy az orosz is, no meg egészségügyi szervezés. Valami véletlen folytán ő pont ebben dolgozott (persze IT-s oldalról megközelítve).


A rövid kis meetingünk alatt ki kellett találnunk, hogy ugyan már, jó lesz-e ez nekem, avagy sem. Két hetet kaptam és egy könyvet. Nem vaskos, de egy 3 soros mondat után - amit felolvastatott velem az úr – rájöttem, hogy ennyire azért még nem vagyok fasza kislány. De ugyebár szarból-várat, no meg challange accepted, így elfogadtam a kihívást…
Ami abban a fél órában még ott történt az eléggé megfogott. A prof kérdése csak annyi volt: mit jelent az IT. Ő utálja ezt a szót, no én meg az egész kérdéskört, amit magával vonz (persze csak azért, mert én nem értem, hahaha).

Mit jelent az, hogy információ (amire kábé 50 variáció van), na és az, hogy technológia? Nem fogom végigvezetni a görög szavakon keresztül a tényleges jelentést, mert lényegtelen. Ami számomra fontos volt, az nem éppen az IT-vel kapcsolatos dolgok megértése, inkább amolyan életvezetési tanács.

Ha el akarunk érni valamit, akkor nem az odavezető út/módszer lesz a legfontosabb. Talán az se, hogy mit akarunk elérni a végén. A legfontosabb, hogy legyen ami rávisz minket az útra, hogy aztán elérjük a célt. A legfontosabb tehát, hogy miért akarunk valamit. Mi az a motiváció, ami képes elvinni az úton a célig? Ha csak a cél lebeg a szemünk előtt, akkor nem biztos, hogy a legjobb úton fogunk haladni felé, vagy hogy azt kapjuk a végén, amiért elindultunk.

Ennek a bizonyos dolognak pedig mindig belülről kell jönnie, legyen szó bármiről. A külső erők sosem lesznek annyira erősek, hogy szívvel-lélekkel beletegyük magunkat, inkább csak gyenge utánzatok, vagy  épp nyögve-nyelés lesz a vége. Az sosem jó, ha más akarja helyettünk. Nem mondom, hogy nem tesz jót a külső „húzás”, de ha nincs motiváció, akkor az alapjáraton döglött. Lehet csinálni bármit, úgy tenni mintha. De se az út nem lesz olyan, se majd a végkifejlet. Belülről kell táplálni mind a  helyes útra lépést, mind a célt.forrás: PinterestMegjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.