KÁVÉ EINSTEINNEL

Tegnap már említettem a blog Facebook oldalán, hogy megtámadom a várost, méghozzá egyedül. Az élet nagy igazsága, ha mindig másra várunk, sosem jutunk el oda, ahova akarunk. Legyen ez most városnézés, valami új kipróbálása (mert ugye mindig kell aki elkísér, legalább először … de általában kurva sokat várunk, a végén meg el sem megyünk). A körülöttem levőkre nem nagyon számítok, aki pedig helyi, vagy legalábbis „itteni”, az meg eléggé elfoglalt. Ennek ellenére nagyon jól elvoltam :)


2 dolgot szerettem volna megtalálni a Bakancslistámról: az egyik a macska, a másik pedig Einstein-graffiti. Szerencsére mindkettő a belvárosban a Nevsky prospektről megközelíthető, ami a főutca lényegében. Nos a macskával akartam kezdeni, keringtem vagy egy órát, de ezt úgy kell elképzelni, hogy egy utcát legalább ötvenszer oda-vissza bejártam, csak hogy bizonyos legyek: balfasz vagyok. De legalább volt időm érzékelni a már említett hőmérsékletet: mínusz 1 fokban indultam el, és hiába sütött a nap, nem sokat ért :) kéne szereznem kesztyűt. Mindenesetre lőttem néhány képet, csak hogy lássátok, itt még mínuszban is megy a szökőkút :DKözben újra visszaértem a Nevskyre, ahol PONT szembejött egy Csájnájá Lozská, aka orosz gyorsétterem, ahol végül meg is álltam ebédelni. Burrito és orosz palacsinta volt a menü, isteni! :)Ezek után még mindig nem adtam fel a keresést, és meg is találtam az utcát. Házszámot persze nem írtam, és próbáltam is keresni a párkányon ülő macskát, de nem találtam. Minden mást, mint ötszáz kávéházat, a kedvencem a Szovjet kávéház volt a cuki piros tütüvel:

Ez egy étteremnél volt, nagyon bejön! :) És mégis forog a Föld"...
Gondoltam ha már ez ilyen kis „rövid” utca, biztos folytatódik, így átmentem az út másik oldalára, ahol egy parkon keresztül lehetett végigsétálni. Ahogy beérsz és jobbra tekintesz: egy halom galamb, szem becsukva és ülnek. Nem ülnek, NAPOZNAK BAZDMEG :D :D :DA macskát nem találtam meg. Nem is voltam olyan lelkes, inkább elindultam kávézni … Egy metróállomással arrébb mentem Starbucksba (húú, sznob hely, mi? :)). Itt nem mondanám annak, rengeteg nagyobb kávéház megtalálható itt, és a karamellás macchiato még mindig itt a legjobb. Ráadásul beadtam a derekamat és vettem egy matrjoskás kávés köcsögöt. Az új szerelem! Nem egy szar anyag, szerintem strapabíró lesz, mondjuk ennyi pénzért el is várom (kb 2000 HUF). De annyira orosz, hogy kellett kész!Péntek délután mindig (az esetek 90%-ban) megyek kávézni, be tudnék linkelni vagy 30 kávés posztot. Hiányzik ez a kis szokás, így már rám fért. Volt időm elgondolkodni, és ahogyan néhány poszttal ezelőtt írtam kicsit homályos a hazatérésem utáni állapot, de legalább most már papírra vetettem néhány ötletet és ismét van min dolgoznom :)

Mi a legrosszabb, ha egy nő plázába téved? Hát az, ha meglát egy SALE táblát. Vagy többet. Szóval vettem pulcsit, MERT LE VOLT ÁRAZVA. Meg fülbevalókat. Nem egy REBAJAS, de mindenesetre ez most kellett még a nap megkoronázásaként. (Ez nem HAUL-poszt! :D)

Ha már a kurva macska nem került elő, nem akartam csalódást okozni magamnak se, így ráálltam Einstein bácsira. Ez valamiért jóval egyszerűbb volt, rögtön odataláltam, nem volt olyan messze. Úgy éreztem magamat, mint egy gyerek, aki megtalálja a barátját bújócskánál, vagy teljesített valami hatalmas feladatot. Majdnem lepacsiztam magammal. Helyette csak selfieztem, hogy elhiggyétek, hogy tényleg ott jártam :)
A délutánba ennyi fért bele, persze biztos, ami biztos alapon, hogy jól aludjak még alávetettem magamat az orosz nőci gyilkos tréningjének (Fitburn&Stretching). Next time pedig sort kerítek a macskára is, vagy kitalálok mást :)
Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.