Bakancslista

Imádok listákat írni. Nem csak a bevásárlás előttire gondolok, vagy éppen a to do listák írására. Igazából mindig írok: év elején is van egy 12-es listám, no meg ha valami nagy dolog előtt állok. Ezért készült egy kisebb bakancslista Szentpétervár előtt is, ami természetesen bővítés alatt áll, de remélem kipipálhatok mindent a végén.
Elmenni az Einstein graffitihez


Imádom a street artot és szerencsére itt találni jó néhány példát rá. A graffiti a város utcai múzeumának kiállított festménye (nos igen, lehet, hogy ezért unom a normális múzeumokat). Vannak persze gyér firkálmányok is, de vannak művészi alkotások is. A St.Petersburg Guide facebook oldalon vadásztam ezt is, ahogy sok más számomra érdekes dolgot.


Macska


Ezt csak így jegyeztem fel, újra utána kell néznem. Ami biztos, hogy a fő utcáról (Nevsky Propect) tudunk eljutni ide. A macska a párkányon ül (természetesen szobor macskáról beszélünk), és úgy hírlik, hogy aki az apró pénzét fel tudja dobni úgy, hogy megmaradjon a macska mellett, az sok szerencsét és egészséget kap az életben. Egyébként sok ilyen pénzdobálgatós hely van. Imádnak szerencsések lenni.Mary Poppins street – umbrella sky


Erről is a fent említett oldalon olvastam. Elméletileg októbertől lesz 1 utca, amelynek teteje be lesz borítva esernyőkkel. Az utca nevét még mindig nem tudni, remélem összehozzák! :)
Orosz balett


Azt hiszem nem kell bemutatnom a métán világhírű orosz balettet. Az orosz ismerősök javaslatára egy oldschool darabot és egy new style-t kéne megnézni :) Nos oldschool verzsönben nálam a Hattyúk tava vagy Diótörő jöhet szóba, meglátjuk hogy s mint tudunk elmenni :)
New style-ban pedig nemrég láttam plakáton a Great Gatsbyt, ami úúúúú meg ááááá. A filmet imádtam, kíváncsi vagyok hogyan néz ez ki balett-előadásban :)Utazás 


Természetesen Moszkva áll az első helyen, valamint a Balti államok látogatása. Finnország és Svédország is könnyen megközelíthető lenne innen komppal, de már kipipáltam a képzeletbeli listámon. Anno fő motivációm egy imádott barátnőm meglátogatása volt, valószínűleg nélküle nem utaztam volna se Finn-, se Svédországba. Egyszer jó volt, de annyira nem vonz, hogy újra elmenjek.
Másrészt Szentpéterváron annyi mindent lehet meglátogatni, csinálni, kipróbálni, hogy sajnálom elhagyni a várost :)


Orosz karácsony


Gondolom sokan tudjátok, hogy az orosz karácsony január elején van és nem decemberben, ahogy nálunk. Nem tervezek hazamenni az ünnepekre, felesleges 1-2 hétre, ugyanis január végén végleg hazamegyek… 
Másrészt életemben először máshol töltöm a karácsonyt és ezzel együtt a szülinapomat (december 24, éljen), ami végre nem fog egyet jelenteni a karácsonnyal. :)
Ha nem szeretnétek lemaradni a posztokról, akkor lájkoljátok a blog Facebook oldalát, kövessetek twitteren, esetleg a bloggyűjtő helyeken: Google Readers/Bloglovin/Magyarblogok.


képek forrása: google


12 megjegyzés

 1. jó volt ezt olvasni, remélem beszámolsz majd azokról, ahova eljutsz! : )
  leginkább az orosz karácsony érdekel! : ))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. oh igen, mindenképp! :)) Örülök, hogy tetszett, majd még bővítem, ha találok pár valami érdekeset :)

   Törlés
 2. E poszt után azt érzem, hogy muszáj látnom Oroszországot is. (az orosz balett már megvolt - igaz Budapesten. :) )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. örülök, ha felkeltettem az érdeklődésedet! :) Igazából csak is ajánlani tudom, én imádok itt lenni :)

   Törlés
 3. Az orosz balettre és a Mary Poppins streetre én is kíváncsi lennék, de az orosz karácsonyra is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudósítok, legalábbis remélem mindent megtalálok :)

   Törlés
 4. Jaj az a macskás szobor, meghalok :D
  Az esernyős utca nagyon szép, nálunk ezen a nyáron a Győrkőcfesztivál miatt csináltak hasonlót, csak itt egy híd felett volt felaggatva sok-sok színes esernyő, hát nagyon jól nézett ki.
  Kívánom, hogy sok pontot ki tudj pipálni január végéig :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát kíváncsi vagyok erre az esernyősre, remélem megcsinálják! És köszönöm :)

   Törlés
 5. nagyon jó ez a lista :) :) alig várom, hogy a beszámolókat olvashassam ezekről ;) ;)

  VálaszTörlés
 6. Vááá remélem minden pont kipipálásáról írsz! Engem legjobban az igazi orosz balett vonz :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. én is remélem! És azt is, hogy majd érdekes beszámolókat írhatok ;)

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.