Sankt-Peterburg

RANDOM - SZENTPÉTERVÁR

Az első időszak mindig eseménydús, minden új, minden napra jut valami érdekesség, finomság, új ember. Az elmúlt pár napban voltunk sétálni, kávézni, étteremben, buliztunk a szomszédokkal, így aztán van mesélnivaló :)


Kezdeném első körben a kolival, amiről eddig csak szobaképeket hoztam. Hát gondoltam, majd én leszek az, aki a valóságot is megmutatja, ezért a konyháról is csináltam pár képet, valamint a konyha ablakból is. Totál gettó-feeling, de nem vagyok benne biztos, hogy ez annyira távol állna tőlünk, magyaroktól. Egyre inkább azt érzem, hogy elég sok hasonlóság van a mindennapi élet során Szentpétervár és a magyar lét között.

kilátás a konyhából a koli másik oldalára

Kilátás a koli hátső részére (aki szemfüles, felismerheti a középen található vörös épületet, amit én a kolinak hittem. Nos ez egy általános iskola :D Egyszerű kis konyha - persze a sütő nem működik. SEHOL.


Egy szép vasárnap délután, mikor is a szado-mado edzés után tengődtünk, gondoltuk elmegyünk egyet sétálni a városba. Pontosabban kajálni készültünk, de mivel egyetlen egy olyan helyet sem találtunk, ami nem gyorsétterem vagy szusi lenne, így egy szép nagy kört téve visszajutottunk a metrómegállóhoz (Mayakovskaya). Eközben persze rengeteg kép készült:


Végül találtunk egy gyorsétteremnek tűnő, de mint utólag kiderült orosz éttermet, ami gyors, egészséges, meg úgy minden! Ennek neve Чайная Ложка (Csájnájá Lozská – átírásért még mindig sorry, ez egy sajátos átírási mód :D, egyébként pedig teáskanalat jelent).

Én menüt ettem: borscs, egy csirkés palacsinta, meggyes palacsinta, valamint teát tartalmazott még, és még kóstoltam egy kis salátát is. Egyébként mindez 1500 Ft körüli áron volt, tehát ahogy mindenki féltett: NEM, nem drága város. Persze vannak drága dolgok, de azt hiszem, hogy meg lehet találni a módját, hogy jól kijöjjünk pénzügyileg (de ahogy ígértem, egy teljes poszt fog szólni a megélhetésről :)).

Sali, borscs, és a "nem tudom használni a teaszűrőt"-tea
Eperlekváros blini


Egy kis street-art


Gondolom sokan tudják, hogy az orosz metrók kurvajól néznek ki, erre tényleg nincs szebb kifejezés. Mintha egy élő múzeumban lenne az ember, nap, mint nap több ezer ember vonul végig ezeken a helyeken és bár nem láttam még túl sok megállót, eddig ez tetszik a legjobban (Mayakovskaya):

Маяковская


Többször jött velünk szembe a Coffee House aka Кофе Хауз, így hétfő délután tánc előtt beültünk a szobatársammal egy kávéra. Itt tehát meg is tudom ragadni az alkalmat, hogy végre dumáljak egy picit a kávéról :)
Cheesecake-t ettünk a kávé mellé, ami eszméletlenül finom volt, de sajnos a latte macchiato nem hagyott mély nyomot bennem. Ahogy pár sorral feljebb említettem, van ami drága, és ez bizony az volt. A süti és a kávé ára úgy 3500 Ft volt, kicsit pilláztunk a fizetésnél, tehát nem lesz a kedvenc helyünk (max egy cheesecake erejéig).

5 megjegyzés

 1. meghalok..... MUSZÁJ megtanulnom oroszul, és eljutnom Oroszországba..... egyszerűen odavagyok az orosz regényekért, az orosz "fílingért", ami megjelenik bennük, és iszonyatosan kíváncsi vagyok az országra.... annyira örülök, hogy mindent így dokumentálsz!!! megerősíted bennem, hogy el kell mennem egyszer mindenképp :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én örülök, hogy valaki olvassa a hosszú posztjaimat!! :)) Mindenképp érdemes eljönni, az orosz kultúúúúúra... Ahh, nem is lehet elmondani egyszerűen szép, csodálatos, de elmondani nem lehet, ezért látni kell! :)

   Törlés
  2. fú mindenképp egyszer meg szeretném látni :) amúgy perverz vagyok, de nekem az orosz nyelv is tetszik :) ezét is szeretnék megtanulni :) meg hogy a regényeket eredeti nyelven elolvashassam :D csak előbb még le kell erőszakolnom magamon az angolt... pedig az nem annyira jön be, de muszáj :D

   Törlés
  3. nem kell ráparázni!! :) Az angolt meg élőben gyakorolni, szerintem ez a legjobb... Én is imádom a nyelvet, meg a kézírásért vagyok oda! :D

   Törlés
  4. áh nem parázok rá :) németül tanultam, némettanár leszek, érthető az a nyelv jobban bejön :) angol valamiért távol áll tőlem, de majd meglesz az is :) szerencsére nem rossz a nyelvérzékem, inkább csak eddig nem úgy jöttek ki a dolgok stb.. meg amihez az embernek nincs annyi kedve... :D akkor persze minden "közbejön"
   igeeeeen :) :) na örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen perverz!! :D

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.