RANDOM - SZENTPÉTERVÁR IV.

Привет, csak hogy stílusos legyek!

Ahogy észrevettem, a RANDOM posztokat jobban szeretitek, én meg nem szeretek annyira idegenvezetősdit játszani. Hozok persze képeket a városról, de koncentrálok inkább a szimpla hétköznapokra, amik sokkal izgalmasabbak lehetnek.

Hihetetlen, hogy majdnem 4 hét után végre van diák „BKV-bérletünk”. Alapból az orosz papírozás hosszú folyamat, de a mi esetünkben már az egyetemnél elakadt a rendszer. Ugyebár cirill betűkkel vagyunk mi is a rendszerben, továbbá az útlevél számnál csak a számokat veszik figyelembe (és mondjuk lecserélik a betűket számokra). Múlt pénteken sikeresen végig álltunk 2 órát az egyik ilyen ügyintéző-központnál, persze a végén üres kézzel távoztunk legtöbben. Ma máshova mentünk, itt már bele tudnak nyúlni a rendszerbe, végül megkaphattuk a kártyát. Havi 725 rubel töltögetni (~5000 Ft), korlátlanul használhatjuk a villamosokat, buszokat, viszont a metrót csak 100 alkalommal. A metróállomásokon persze vannak leolvasók, hogy épp hogy állunk számügyileg, sőt, amikor átmegyünk az ellenőrző kapun, akkor kiírja, hogy hány napig érvényes még a kártyánk.

Gondoltam a fejemre dobok valami szmájlit, de ez van. Így nézek ki, mikor elalszom, és 10 perc alatt kell összedobnom magamat... KÁVÉ NÉLKÜL!

A kártya hátoldala - csak azért mutatom meg, mert nem értem ezt a WINDOWSos hátoldalt... MIÉRT?!


Ha még nem írtam volna le, hát elárulom, hogy túró rudi-b*zi vagyok. Szerintem napi 1 kg sem ártana meg, ezért elég nehezen viseli a lelkem az utazgatást ilyen szempontból :D DE!!
Itt végre nem kell rinyálnom a túró rudi miatt, nem is rinyáltam még egyszer sem! Itt van hasonló finomság, amit сырок-nak (szírok) hívnak. Nem túró rudi, inkább sajtféleségnek fordítanám a nevét, meg amúgy is. Kisebben mint a rudijaink, de vastagabbak is :D

Az én kedvencem ez a vaníliás, hasonló árakon vannak, mint Magyarországon: a legolcsóbb már 40 Ft, a kedvencem az 70 körül van, és persze vannak drágábbak is.2 megjegyzés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.