PUSHKIN

Ahogy már Facebookon sokan láthattátok, vasárnap délután Pushkinban töltöttük. Itt található a Catherine Palace, tóval, parkkal, mini labirintusokkal :) Szerencsére kifogtuk az utolsó naposabb időt, hülyültünk, ismerkedtünk azzal a pár emberkével, aki eljött velünk. Szinte mindegyikük Tádzsikisztánból való. Hogy őszinte legyek tisztelem  őket, nagyon sokan jönnek nem csakhogy messziről (oké, Oroszorszában 400 km közelnek számít, tehát aki már itt is messzinek számít, az nekünk extra távolságnak számít), hanem másik országból is. Tádzsikisztán konkrétan a semmi közepén, Ázsiában van, 6 óra repülővel Szentpétervárról és rengetegen jönnek 17-18 évesen (17 évesen be tudják fejezni a sulit, ugyanis itt 11 osztály van), kezdenek új életet lényegében. Évente egyszer, nyáron mennek haza. Királyságos.


A tervezett 10 órai indulás helyett csak fél 2-kor indultunk, ami így visszanézve eléggé késő, ugyanis bő két óra kellett, mire eljutottunk a kábé 20 km-re levő faluba – éljenek a metropoliszok!
Még a távbuszozás előtt egy szökőkutas térnél megálltunk bevárni a többieket, csináltam néhány fotót:

A csapat egy része :)Lenin-szobor
Ezután fél óra zötykölődés a retro-buszon és meg is érkeztünk. Rövid séta, aztán gigantikus sor: 60 rubelért, tehát kábé 420 Ft-ért lehet bejutni a parkba. Ha valaki meg akarja tekinteni a palotát is, az plusz 200 rubel (~1400 Ft), de én ezt kihagytam. Amíg jó idő van (tegnapig volt :D), addig nem akarok múzeumba járni, arra ott lesz a hideg és fos idő. Sétáltunk, röplabdáztunk, sőőőőt még táncoltunk is, ami most elég hülyén hangozhat, de van róla videónk is :) Esetleg egy LINKet megér, nem tudom, hogy szükségeltetik hozzá regisztráció VK.com-on.
És akkor jöjjön néhány kép, remélem valamennyire átmegy a feeling!

4 megjegyzés

 1. elképesztően iszonyatosan gyönyörű és csodálatos!!!!!!!!!!

  VálaszTörlés
 2. Legközelebb vonattal menj Kupchino-ból, gyorsabb :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát ha tudtam volna, akkor tuti azzal mentem volna :D Sajnos csak vittek, és akkor még eléggé ismeretlen volt a város :)

   Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.