FITNESS - RUSSIAN STYLE

Mivel lényegében fizetett szabadságon vagyok, így mindenképp valami mozgásforma után kellett néznem. Persze elsősorban hip hop dance után, de az még mindig nem volt elég… Egy hete elnéztünk a 10 percre levő Fitness Clubba: totál felújított, van spa is. Árügyileg elég húzós (persze, ha azt nézem, hogy ez egy 5 milliós városban van, akkor persze annyira nem – 8000 rubel/5 hónapra, ami kábé 56 000 Ft). Végül szereztem ingyen jegyet a koli mellett kondiba, ami szintén elég faszán új, így vasárnap odamentünk próbára tenni a helyet, na meg persze magunkat is.


Természetesen itt sem tud senki sem angolul, de elintéztük az adminisztrációt. Még előző nap kiválasztottunk egy szimpatikus órát, természetesen kizárólag délutánra időzítve, hogy ne dupla kávé után kelljen megmozdulni. Adatok felvéve, csináltak még valami botrányos képet is (egy ingyenes órához -.-), aztán kaptunk kulcsot és át is öltözhettünk. Ezután felmentünk a terembe…

Itt már várt ránk az orosz Schwarzenegger női kiadásban. Miután konstatáltuk, hogy itt bizony csak mi halunk ma meg, el is kezdtük családias hármasban: a kiképzőnő, a szobatársam és én. Nem mondom, hogy nincs mozgásérzékem, bár a fitball-labda és az egyensúly érzékem valahogy nem találtak egymásra, de miután nem tudtunk kellően nyújtani, hát a kiképző néni jött segíteni:

Kényelmesen ülsz a sarkadon, ráhajolsz a fitball labdára és hagyod hadd pihenjen sorvadt kis tested. Ez nem volt persze elég a fent említett hölgyeménynek, ő jött, látott győzött szépen összenyomta a könyökünket és ráült a hátunkra (meg van az a „durva” módszer, amikor a gyerekek terpeszben ülnek és hajlonganak középre a kellemes nyújtás érdekében, de a szadista edző nem találja eléggé megerőltetőnek, ezért ráül a gyerek hátára? Nos volt szerencsém kipróbálni :D). Nem kegyelmezett nekünk a ribanc nő, másik alkalommal simán ráállt a kezemre. Az óra utolsó momentumaként pedig végig ügetett a hátamon, persze ebben a páros gerincmasszázsban a szobatársam is élvezkedhetett.

Ennyi szado-mazo után már nem volt kedvünk a konditeremben bohóckodni, így sikeresnek tekintve az első alkalmat (tehát, hogy túléltük), bérletvásárlás szándékban vissza is szeretnénk térni.


HIP HOP DANCEMint már említettem, a hip hop dance mozgatja meg legjobban a fantáziámat így már otthonról elkezdtem keresgélni edzés ügyben. Nem sok sikerrel jártam, mígnem rájöttem (már itt), hogy ha cirill betűkkel keresem google barátom segítségével, akkor biztosan jobban járok. Talált – süllyedt. Bár sajnos egyik sem tetszett annyira a találatok között. Tény, hogy mindenhol kipróbálhattam volna a go-go táncot is, meg rudazások is szerepeltek a menüben, de leginkább csak ilyen fejjel ültem a laptop előtt:És így: 


Na meg így:
Aztán szerencsére van nekünk egy Zuckerbergünk, aki fel is ajánlott ismerősnek egy srácot, akit lecsekkolva (nemzetközi hip hop versenyes képek), rögtön szállt is az üzenet. A pénteki sikeres eltévedésünk után csak hétfőn jutottam el a halál faszán levő táncterembe. Nem is tudom mi lenne velem telefon nélkül, aztán eljutottam arra a pontra, ahol már ez sem segített.
A metrózással még nincs probléma, utána viszont kétségbeestem, mikor is kijutottam erre a nagy térre:
A biztonság kedvéért átmentem mindegyik zebrán, csak hogy bizton állíthassam, hogy eltévedtem. Miután ebben 100%-osan biztos voltam, kellett keresnem valakit, aki makog angolul: jól öltözött, öltönyös férfi a legjobb megoldás… Szerencsére hamar meg is lett a páciens, akinek ajánlatára villamossal mentem tovább.


KISOKOS SZENTPÉTERVÁRI UTAZÁSHOZ (Ezt csak úgy zárójelben jegyezném meg)

A metróra vehetünk kártyát, amit feltölthetünk számunkra tetsző összeggel, vagy vehetünk zsetonokat, melynek darabja MOST 28 rubel (kábé 196 Ft).A buszt már említettem, tehát általában mindenki elől száll le, és vagy fizet, vagy lecsipogják a kártyáját. Aztán van pár olyan busz is, és a villamos is így működik, ahol egy ellenőr szélvész módjára jár-kel a kocsiban és ellenőrzi a bérleteket, továbbá nála lehet jegyet venni: ez jelenleg 25 rubel, vagyis 175 Ft (nevetségesen olcsó).Szerencsére sikeresen odataláltam a sulihoz, persze SENKI nem beszél angolul. Még annyit sem értettek, hogy wc/toalett… Itt feladtam, de akkor szerencsére jött a srác, akivel facebookon dumáltam.

Táncos barátoknak pedig:

Szerintem Szentpétervár, ha nem a teljes ország legjobb csapatát fogtam ki: totál new style, ahol 6 évesen is úgy tolják, hogy elrabolnék egy gyereket el nem hiszem! Heti háromszor 1 óra (H-SZ-P); árügyileg eléggé húzós, bár heti háromszori edzéssel ekkora városban majdnem hogy reális a 2500 rubel/hó (ez kábé 17.500 Ft). Sajnos weboldaluk nincsen, csak vk.com-on érhetők el, ezért ha valaki szívesen látna videót, az IDE kattintva megteheti :)


Így sztornózom a konditermet, ugyanis van még egy ocsmányság, amit Fitness roomnak hívnak, de ingyé'. Ennyi tánc mellett pont elég ide lemenni, van egy-két használható dolog :D Készítek róla képet, amint lejutok :)
2 megjegyzés

  1. A rúdtáncon már én is gondolkodom egy ideje( nagyon tetszene), de az érzés hasonló mint ahogy azt az illusztrációkkal kifejezted :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. magával a rúdtánccal még nem is lenne baj, de amilyen hip hop dance-lehetőségek voltak, hát majdnem hanyatt estem :D Azért az már régen rossz, ha az én pár éves tudásommal jobban eltáncolok, mint egy magát tanárnak nevező valaki. Nagy mákom van mindenesetre :)

      Törlés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.