RANDOM

Na csákómákó!

Gondoltam írok néhány sort, hátha valaki nagyon unatkozik az otthoni nemmelegbe(?), én meg mindig jól elalszom és nem jutok le a partra napozni. Holnap lesz két hete, hogy megérkeztem, csak úgy repül az idő, jövő hónapban már megyek is haza O.o Amúgy megnyugtatásképpen itt sincs egész nap fullosan meleg, most kicsit be van borulva, brühühüüü, és valamiért még mindig úgy érzem, hogy aludnék egész nap. Kedden volt day-offom és EGÉSZ NAP aludtam.

Mintha agyon vertek volna. Pedig jó lett volna elmászni valahova, megnézni a várost, állatkertet bármit. Azt hiszem picit nehezebb felvenni a déliek életritmusát. Folyamatosan megyünk, csináljuk a dolgainkat, beosztva minden időnk, hajtunk, de nagyon. Itt meg el kell fogadni, hogy a délután kettő az inkább fél három, vagy három; sok minden „ejjráérünk még holnap is”-címkéjű (mañana – ezt a szót mindig kihallom, és ilyenkor csak mosolygok, hogy tényleg Spanyolországban vagyok hiába a sok angol :)).

Talán az angolok is ezt pótolják be abban a pár napban/1-2 hétben, amit itt töltenek. Lejönnek a napfénybe, megbolondulnak, isznak mint az állatok, olyan szintű állatkert van nap, mint nap, hogy hihetetlen. Összegyúrva napi több tucat legénybúcsú, lánybúcsúztató, szülinap, „lejöttünk inni a haverokkal”, farsang, bolondballagás stb stb. Mondjuk kicsit aggódom, ugyanis kezd megcsappanni a tömeg, ami egyrészt jó, mert kevésbé telítődik a környék idiótákkal, másrészt viszont az alkoholista angolokból élek, ha ők nem jönnek, akkor én is éhen halok :) Remélem, hogy valami módon mégis jönni fognak, mert bár hallottam néhány embertől, hogy itt fordítva működnek a dolgok, tehát a nyári szezon az langyi, de azért bizakodom. A remény hal meg utoljára! :D

Nem is tudom mit akartam még írni. Talán annyit, hogy örülök, hogy átköltöztem :) Mindig van itt valaki, és bár az egyik srác abszolúte nem beszél angolul, mégis úgy érzem, hogy jobban megértem őt, mint néhány angolt :D Olyanok vagyunk mint egy kiccsalád, Polish Mum sokat van itt, tegnap hozott egy bödön fagyit, amit elnyammogtunk. Ma vele terveztem a strandolást, de hát kudarcba fulladt háháhá a poénos mindenemet. Dani meg sokat főz, mint például ezt a tengeri herkentyűs tésztát:Jelenlegi terveim között szerepel, hogy végre elmegyek kondiba, amire ha minden jól megy hétfőn lesz alkalmam. Hiányzik már egy kis napirend, nehéz átállnom a délutáni melóra, mert bár alapjáraton nem vagyok lenn 8-9 óránál többet, de ezt két részletben egy kábé 2 órás szünettel, és azért készülni is kell rá, mert ugye magunkat adjuk el. Szóval néha úgy érzem, hogy az egész napom a meló körül forog, a RELAX, BABY RELAX-féle mozgalmat pedig nem mindig tudom átérezni. Leginkább szabadnapon, amikor fetrengek, mint egy óriásbébi. De lemegyek a partra valamikor, alakul a most már kevésbé hypo-reklám bőröm, juppi!

Amúgy kulináris köcsögösködni szerettem volna, de az én stílusomban, tehát káááááávéééék! Ami itthon van kávé eléggé gyenge. Persze mindig iszom egy bögrével reggelenként, de inkább csak álmosabb leszek. Így mikor járom a helyeket és próbálok lecsapni a következő áldozataimra, akkor azért csak becsúszik 1-1 kávé. Végigkóstoltam majdnem mindenhol, szóval tudok egy kisebb sorrendet felállítani :)

Tegnap kóstoltam meg először a CAYMAN nevezetű helyen. Aki olvasta a régi CoffeeTime-os posztjaimat, talán rémlik a veszprémi Íródeákos tejszínhab ajnározása. Nos, ez már egészen hasonló!


TROPICAL - bár a helyre elsősorban netezés miatt mentem, a cappuccinojuk valami eszméletlen volt! Ráadásul egyre szebben díszitették, valószínűleg már megismertek :D


PEPPERS - ezt is tegnap kóstoltam először, és finom is volt! A szépséghibáját a tejszínhabra
szórt barnacukor okozza, édesre még édeset?!


LAZY COW - Ettől a cappuccinotól mindig fejre állok, sokat ittam itt, de a többi jobban tetszik.


Lájkolni, kommentelni, megosztani ér! Sőt, bármiféle kívánságotok, óhaj-sóhaj jöhet, elvileg lassan megérkezik a kamerám, megpróbálok szép felvételeket csinálni :) 

Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.