HOGY MI'CSINÁLSZ?

Helló!

Nem akarlak Titeket poszt nélkül hagyni, rengeteg ötletem van, mert végre VOLT IDŐM ötletelni, viszont kivitelezési problémáim akadtak. No nem kezdek felesleges kifogás-gyártásba :) Sőt már videót is vettem fel, de enyhén parkinson-kórosak lettek a felvételek, nem feltétlenül akartam belenyomni emberek arcába a kamerát, így amolyan „csak fogom a kezembe és megyek” fejjel baktattam végig a bícsen. Ráadásképp meg kell tanulnom videószerkeszteni is, hogy ismét hódolhassak a hobbimnak (szarból várat).

Nos ennyi bevezető után pedig gondoltam elmesélem hogyan telik egy-egy napom a nem is olyan messzi Spanyolország egyik csücskében, ahol arany helyett alkohol folyik, farsang nem csak februárban van, de még Halloween sem október 31-re esik. Egy hely, ahol elég britisül tudni, ahol a legnagyobb naptej-promóterek vannak, ahol mindenki guapa (szépség).
A klíma egyre rosszabb, több mint egy hete lepett meg minket az igazi nyár, méghozzá az a fajta, amikor nem elég hogy 60 fokban ropogósra sülsz, de ráadásként folyadékot sem kell magadra önts, hogy kellőképpen szaftos maradj. A nap jó későn megy le, ezért is van lehetőség 6-kor is napozni olyan körülmények mellett, hogy írfehérségből afrikai feketeségbe is mehessünk egy nyár alatt.

Igazán elgondolkodtató, hogy miért alszom ennyit ITT, amikor otthon szinte duplázódtam a teendők miatt és 5-6 óra alvás elég volt (no meg a repeta-kiegészítés minden hétvégén EGY alkalommal, amikor is az Úr kegyesen hozzá adott vala még legalább ennyit). A felkelés és nyüglődés 11 fele dob ki az ágyból, persze nem TV-maci után szoktam aludni menni.

A reggeli kómaságból nem csak a tejeskávé szokott kihúzni (amit most már pár napja cukor nélkül iszom, lehet hogy elvonási tünetek miatt vagyok ilyen lajhár), hanem azon videók, amiket Dani tol be youtuben: mint például megtudhatjuk, hogy az angliai majdnemfelnőttek mennyire nem bírják anigériai létet, vagy nigériai sorozatot, vagy nigériai zenét, vagy nigériai rapet. Amúgy ezt egyáltalán nem lebecsmérlően írom, Dani tényleg büszke a hazájára, és rá kell jönnöm, hogy ez a Nigéria nem az, amit sokan hiszünk. Tudjátok: szavanna, ungabunga, jön Timon és Pumba, aztán egyszer csak Tarzan is megjelenik, itt képszakadás, aztán rengeteg éhező gyerek, általában csontvázszerű alakkal, de dinnyehassal. Na meg van a kép? Ez nem Nigéria. Mármint nem teljesen az. Magyarra lefordítva ez olyan, mintha putrikat meg a gettót mutogatnánk „ez Magyarország” címmel. Ott is van net, ismerik a menő autókat, van díjátadó-gálájuk, kurva sokan mennek külföldre dolgozni, sokan visszatérnek, vannak egyetemek stb.

Még a zombiságból emberré-válás folyamatának margójára biggyeszteném az imádott VINE-videókat, abból is legfőképp a WHITE PEOPLE VS. BLACKPEOPLE féléket, nem kell hozzá nagy angol-tudás, a képi információkból bőven elegendő poént vehet le az ember. Anno 1 éve találkoztam ezekkel a videókkal, még Amerikában, ott akkor indult hódító útjára a 6-7 másodperces videókat megosztó oldal. Azóta a youtube-on számos gyűjtemény található, aki kimaradt volna és unatkozik egy szép esős délutánon és már kínjában is röhög, akkor röhöghet másokon :)

* * *

Rájöttem, hogy ez a klíma nem nekem való. Amikor az ember elmegy 1-2 hétre nyaralni valami kis üdülőparadicsomba, akkor egészen felemelő, katartikus élmény, DE. Amikor ebben a kurva melegben kell sétálnod km-eket (elindítom a NIKE appot valamikor, kíváncsi vagyok mennyit megyek! :D), miközben mindenki olvadozik a bícsen, te meg olvadozol a ruhádban, és hiába csorog le a kezeden a jeges vizes üveg által lecsapódott párából a kis hideg csepp, NEM ÉRINTI MEG A LELKEDET!

Ezért is várom már a kontrasztot lassacskán ;) Tehát a melót 7-kor kezdem (kivéve hétvégén, bár nem tudom hogy hétvégén mennyire lesznek vevők a lefolyt sminkű, saját izzadtságában ülő emberkék a fotózásra, de majd MA kiderül). Abban a pár órában pedig van időm:
  • napozni: hát igen, ezt sem a parton teszem meg, hisztispicsa lettem, nem akarok homokot semmiféle formában sehova a testem bármilyen területén; nem akarom, hogy a sós víz csípje össze az ultra szenzitív bőrömet; és igenis lusta vagyok lesétálni addig egyedül. Hiába iszom literszámra a vizet, délután 2-5ig használhatatlan vagyok, fáj a fejem, végiganyázok mindent, ha kinn kell lennem. Tehát napozni 5-6 fele szoktam, nem mondom, hogy feka vagyok már, de haladok csigalassúsággal :)
  • testmozgást végezni: ezt azért kell így kiemelni, mert már a séta is eléggé megterhelő :D Ennek szánok majd egy hosszabb bejegyzést, de Facebookon már olvashattátok, hogy kihasználom a 17 emelet előnyét és a 30-napos guggoláskihívást is elkezdtem ismét
  • ügyezni: Hááááát igen, nem nagyon ejtek szót Szentpétervárról, gondoltam majd egy posztban összefoglalok mindent, meg hát nem lenne kellemes ha az amerikai nemutam után ez sem jönne össze. Pedig már elég sok minden történt.


RUSSIA

A fele papírmunka már meg volt, a szentpétervári egyetemmel kapcsolatos papírok mindenképp. Már csak 3-4 doksi kell a saját egyetememmel és ez a fajta meló kész. Továbbá már kaptam egy welcome-lettert is, hogy mennyire váááááárnak és már van szoba is foglalva és mekkora király lesz minden.
Még nagyobb öröm, hogy megküldték a meghívó levelet a vízumhoz (erről majd regélek később részletesebben, amint aktualizálódik az egész projekt :)), tehát lassan azt is elkezdhetem intézni. Természetesen nem is én lennék, de itt megint egy kisebb fajta kavarás adódott, amit majd később fogok elregélni. Ki kíváncsi a részletekre? :)kép forrása: PinterestMegjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.