3 tipp a nyári hőség ellen

Végre itt van a várva várt nyár és vele együtt a kevésbé várva várt meleg. Aki szerencsés, az már rég egy szép fehér homokos tengerparton áztatja habtestét, ha máshol nem is, de minimum a Balatonnál.
Aki kevésbé szerencsés, és csupán az erkélyen/tetőn élvezheti ki a napsugarakat, annak íme néhány tipp, amivel kicsit elviselhetőbb ez a nagy meleg :)


Légáramlás aka szellőztetés

A jó szellőztetés a legfontosabb és ehhez nem kell mindig nyitva tartani az ablakokat. Tegnap éppen meghalni készültem a tetőtéri szobámban/lakásban, aztán feldobtam egy plédet a tetőablakra, amit meglocsoltam vízzel. Mondjuk délután ez már mindhiába volt, de ha reggel 9-kor minden ablakot bezárunk és sötétítünk, akkor egész kellemes hőmérséklet alakulhat ki az éjszakai hűvösség után. (épp a sötét szobában gubbasztok, a melegnek nyoma sincs :))

Víz

Folyadékpótlás, egyrészt sok-sok víz, én a jéghideg csapvizet preferálom, nálunk ugyanis különösen „finom”, már ha lehet ilyet mondani :) Mostanság a kedvencem a citromkarikával feldobott, de ha van itthon, akkor jöhet még eper, málna, vagy bármi finomság (úgyis eléggé hájpolva van a gyümölcs-víz). Továbbá tényleg fontos, hogy most még többet igyunk a szokásosnál, én mindig a kedvenc szívószálas bödönömet tankolom fel, aztán magam előtt tartom, így mondjuk most is tudok inni, miközben gépelek, vagy ha az éjszaka folyamán a fejem lóg le az ágyról, úgyis tudok inni :D
És ha már a víznél tartunk, akkor jól jöhet egy nedves póló vagy bármiféle textil, amit a nyakunkba dobhatunk, továbbá kitűnően fel lehet használni a testpermeteket, ha nincs, akkor szimplán csak vizet fröcskölni magunkra. (az én kedvencem az Avon gránátalmás-mangós testpermete)


Hűsítő édesség

Talán még emlékeztek a régi Danonino joghurtokra, amikhez lehetett pálcát kapni, be a hűtőbe és voilá kész is volt a fagyi. Nos 1 joghurtban biztosan kevesebb kalória van, mint egy normális jégkrémben, így még a testünk is meghálálja az odafigyelést.

Szóval szükség van egy joghurtra (én a görög joghurt kekszes változatával szoktam csinálni), pálca híján kanalat teszek bele, pár órára irány a mélyhűtő és kész! :)
* * *

Tegnap viszont szerencsés voltam és élvezhettem a Balatont! :) 2 éve voltam utoljára, de már rám fért! Aki teheti az inkább vízparton tengődjön :)
A lángos, amit csak azért ettem, hogy rájöjjek: még mindig nem a kedvencem :D
2 megjegyzés

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.