Sportnap és futónap :)

Sziasztok!

Végre van egy kis időm, rám szakadt az egész félév. 2 hét alatt MINDEN tárgyat le kell tudnom, persze én vagyok a hülye is, meg a lusta is, hogy nem kezdem el időben… Pedig ez magamhoz képest nagyon is IDŐBEN van 3 nappal leadás előtt! :D Mindenesetre izgalmasabb lesz írni a sportnapról, amihez hozzácsapok még egy kis futónapozást is :)


Tehát az Egyetemi Napok keretében megrendezésre került egy Sportkonferencia, amire mi, egészségügyi szervezők elég meleg beajánlást kaptunk ottlétünket tekintve. Bár szerintem enélkül is elnéztem volna :)

Az előadások érdekesek voltak, bár jórészt általános dolgokról volt szó, zsírokról, egészséges táplálkozásról. Ami engem leginkább érdekelt, azok az egészségügyi mérések voltak a szünetben.

Az első kis szerkentyűhöz szükség volt a magasságunkra (aminek a pontos mérése után szálltam a fellegekben, hivatalosan is NemMagasnak minősítem magamat a 179 cm-es – és nem 180! – magasságommal :D). Ráálltunk egy fürdőszoba-mérleg szerűségre, majd a hozzácsatlakoztatott szenzort vízszintesig kellett emelni. Elvileg testzsír-százalékot, BMI-t határozott meg. Én viszont biztos vagyok benne, hogy ezek az adatok nem éppen feleltek meg a valóságnak :)

Volt szerencsém 3 éve egy hasonló készüléket igénybe venni (ami természetesen nem volt ingyen). Nem csak a testzsír-százalékot adta meg, hanem például a jobb karban levő izom tömegét. Tehát pontosabb, mint ez. Elég meglepő, hogy a testzsír-százalékom bő 20 kg fogyás után ugyanannyi, nemdebár? Mivel nem ökör módjára diétáztam, ezért tudom, hogy nem izomból fogytam. Szóval erről ennyit, picit csalódtam, de hát ez van.
A másik mérőeszköz a szorítás erejét mérte. Meg kellett húznunk egy kis fogantyút, és ezzel meg is állapíthattam, hogy átlagon felülinek számítok e téren, hahaha.AEROBIK MARATON

Sajnos le kellett lépnünk az eszközpróbálgatások után, ugyanis idén sem maradt el az aerobik maraton! Bár előző évben kimaradt, most muszáj volt (egyrészt a húsvéti kajálások miatti lelkibazdmegolás, másrészt a tesi félév miatt).
4 edzés egymás után, összesen 3 óra aerobik. Az első óra dance aerobik volt, amit személy szerint imádok a koreográfia miatt. Néha elbambultam, de kellemesen ki lehetett fáradni benne. Egy szépséghibája volt az egésznek, mégpedig hogy több, mint 200 ember volt, és levegőmozgás pedig semmi.

Második óránál már okosabb voltam és előrébb mentem egészen a harmadik sorig, mert ugye a legtöbben minél hátrébb mennek, tehát ott még nagyobb a széndioxid-koncentrátum :D Jól is tettem, ugyanis a magunkban való anyázás, amit a zsírégető-alakformáló aerobik során magunkba kellett tartani, igényelt némi friss levegőt.

Ezután következett a személyes kedvencem, a kickbox aerobik. 5 éves taekwondo-múlttal rendelkezem, ezt azért megjegyzem és őszintén szólva néha hiányzik egy kis harciasabb edzés, de végre kiélhettem magamat! Nem mellesleg MÉG MINDIG (4 nap után) is izomlázam van, szóval brutális volt és hatásos! Ezzel nem csak a kickbox aerobikot akarom erősíteni, ez mindegyik edzésre igaz! :)

Utolsó óra lévén kaptunk még egy kis erősítést (nem mintha nem lett volna elég), továbbá egy hosszabb stretching volt levezetésként.

Nem volt nehéz ágyba imádkoznom magamat, ugyanis gyűjtenem kellett erőt az éjszakai melóra, méghozzá az utolsó előttire! Dehogy még izgalmasabb legyen, aznap még várt rám egy Crossfit edzés is! Így bő 4 óra edzés után lehúztam az éjszakai műszakot és csodálkoztam, mikor a kalauz bácsi bekopogott az ablakon, ugyanis már rég beért a vonat… Még jó, hogy piroskával járok és VéPé a végállomás :D


Stop Shop futónap

Egész hétvégén beletemetkeztem a beadandó gyártásba, ezért is tűntem el, viszont futni akartam volna menni… Ez szombaton lustaság miatt meghiúsult, és ma reggel sem voltam éppen kirobbanó formában az éjszakai „tanulgatások” miatt, de végülis összeszedtem magamat és elmentem Apuval és öcsémmel futni. Bár a neten 2 km-t írtak (amin fenn is akadtam, ugyanis 3 km-es volt múlt év előttig, múlt évben 2, de azon nem voltam), mégsem két km-t futottunk, hanem a „normális” 3 km-es kört.
Őszintén szólva elég pocsékul ment, utálok tömegben futni, utálok másokkal futni, utálok nappal futni, utálok melegben futni :D Ezzel ugye mindent kimerítettem?! Ráadásul jó rég futottam (ez persze az én hibám), mindenesetre az izomlázam dolgozik a csütörtöki edzésektől, most még adtunk a sz@rnak egy pofont.

Ő pedig itt az öcsém, a kis 9 éves büszkeségem, aki hatodikként(!) ért be a célba! :)Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© natussshka. Design by Fearne.